Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
03 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 145 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

Aktuálne z Böblingenu Vytlač E-mail
29 august 2006
Zoznam Clankov
Aktuálne z Böblingenu
Strana 2
Image Piatok-Sobota, 1.-2.9. : Záverečné dni na 1.majstrovstvách Európy žien obstarala súťaž družstiev a súťaž " masters" ktorú absolvovali ženy umiestnené od 1. po 24. miesto a veru bolo na čo pozerať, ale pekne po poriadku: 
Vo štvrtok sa dohrala záverečnými hrami kvalifikácia družstiev. Už počas nej bolo zrejmé, že súťaž bude napínavá až do konca. Po prvej časti viedli Švédky, pred Holanďankami, Dánkami a Belgičankami, ktoré boli veľkým prekvapením tejto časti turnaja. V závere ich však šťastie opustilo a nakoniec skončili na krásnom 6. mieste. Pomaly ale isto sa drali na hor Fínky aj domáce Nemky, nakoniec domáce skončili na nepostupovej 5. priečke. Po kvalifikácií teda postupovali Švédsko, Dánsko, Fínsko, ktoré prehodilo Holanďanky o 3 kolky !!! V semifinále sa stretli Švédky a Holanďanky a o 3 páry dráh ďalej Fínky a Dánky. Atmosféra gradovala, veď prvé súboje boli od 08:00 a semifinále začalo o 19:30 hod. Nakoniec Holanďanky hlavne poslednými hrami prevalcovali Švédky o 48 kolkov a z druhého súboja vyšli víťazne Fínky, ktoré zdolali favorizovanú reprezentáciu Dánska o 44 kolkov hlavne krásnou hrou u nás známej Piritty Kantoly.
ImageOficiálna web stránka WEC

 

Samotné finále začalo pred 21:00 hod. a i keď boli dievčatá oboch tímov od rána v hale, na ich výkonoch to nebolo vidieť. Veľmi dobre hrajúce Holanďanky sa pustili nekompromisne do skúsených Fínok a po polovičke viedli skoro o 90 kolkov. Potom však začali pracovať nervy, hlavne u prvej hráčky Holandska Merieke de Jong, ktorá mala do tej chvíle priemer celoturnajový rovných 219 !!! Podarilo sa jej dať 4 krát za sebou split a ani jeden sa jej nepodarilo dohodiť. V tom čase však začala kraľovať na dráhe ďalšia Holanďanka Ghislaine van der Tol, ktorá nakoniec hodila 260 !!! Konečný výsledok podtrhla stabilne hrajúca Prisscilla Maaswinkel, ktorá potrebovala len spear na konečné víťazstvo, čo s prehľadom spravila. Novými majsterkami sa teda stalo družstvo HOLANDSKA. Pre tých, ktorí sledujú aj zahraničné nety sú to všetko dievčatá, ktoré skončili juniorskú kategóriu a prešli k ženám, pričom pri opúšťaní kategórie sa stali svetovými šampiónkami. Semifinále a finále sme sledovali so zaujímavou spoločnosťou, s technickým riaditeľom turnaja z ETBF s p. Herschkovizom Pini z Izraela, s riaditeľom a viceprezidentom ETBF p. Jensen Kim z Dánska a členkou organizačného výboru celosvetového šampionátu z Mexika, ktorá nás srdečne pozvala na šampionát 2007 v Guadalachare, ktorý sa nachádza asi 400 km od hl. mesta Mexika - Mexico - City. Pre zaujímavosť dodám, že letenka do miesta konania stojí od 800 do 1000 USD z letiska Frankfurt. 
Sobota bola venovaná súťaži jednotlivcov, v tzv. masters. Do semifinále sa nakoniec dostala sympatická Švédka Helen Johnsson, Holanďanka Priscilla Maaswinkel, Fínka Mekella Minna a veľká favoritka Dánka Brondsted Britt. Na treťom mieste nakoniec skončila Fínka a Holanďanka, keď svorne prehrali so svojimi súperkami 2 : 0 na zápasy. Finále bolo prekrásne. Dva odlišné štýly hry, blízka mentalita a obe veľmi skúsené hráčky. Ako prvá si vyberala mazanie Dánka a na prekvapenie odborníkov vyhrala schort oill. V podstate doplatila na svoje tri chyby, keď musela spearovať a tak Helen vyhrala prvú hru 268 : 214 !!!, druhú hru hrali obe hráčky na dlhom oleji a v tejto hre doplatila na split Helen a prehrala túto hru 224 : 227 !!! Tretia hra stála za to. Určite svojou dramatičnosťou sa zaslúžila o fantastické vyvrcholenie celých majstrovstiev. Dánka začala troma spearmi a až potom začala strikeovať. Helen pôsobila veľmi rovnane a súkala strike za strikom . Keď išla do 8. framme stalo sa niečo nepredstaviteľné. Ľavá noha a ľavá topánka, konkrétne podpätok na dobrzdenie sa pri hode Hellen odtrhol a Helen spadla na prvý moment veľmi škaredo na pravú stranu do kanála a na zem. V hale to zhíklo a asi 10 minút sa nehralo. Mali sme obavu, že Hellen nebude môcť pokračovať, pričom pri páde jej padla guľa do kanálu. Helen sa však nedala a po úprave výstroja ako aj rozbežiska zavalila perfektný hod a sfúkla všetky kolky. Dánka nápor nevydržala a hodila v 10. framme split, ktorý však dohodila a tak po ďalšom strike Hellen sa už diváci tešili z Helleninho víťazstva. Osobne som bol veľmi rád, pretože za štýl, akým Hellen hrá ako aj skromné vystupovanie počas celého turnaja, to bola jej vizitka. Opäť som zažil ten pocit stávajúcich chĺpkov na rukách. Tento šampionát bol veľmi vydarený, krásna atmosféra, ktorá je neopakovateľná. Dnešný večer je záverečný banket a budeme sedieť pri jednom stole s dievčatami z Čiech. Obsluha centra to spravila tak, aby sme mali najlepšie miesta, nakoľko gro tvoria lúdia s bývalej Juhoslávie a Chorvátska. Zajtra balíme a vyrážame na spiatočnú cestu. Dievčatá jednoznačne hanbu nespravili a môžem skonštatovať, že to bol zatiaľ najlepší výkon z doterajších účastí. Celkové hodnotenie výjazdu pripravím pre čitateľov stránky klubu MR Split začiatkom týždňa po našom návrate do SR. Ešte raz ďakujeme za podporu a vidíme sa na domácich dráhach. (Roman)

Štvrtok, 31.8. : Podávame vám ďalšie informácie ohľadne diania na ME v Böblingene, kde súťaže už prešli do záverečných fáz. Spoznali sme nové majsterky Európy v trojiciach. Do semifinálovej štvorky sa dostali družstvá Anglicka, Holandska, Nemecka a Dánska. Hlavne domáce hráčky chceli odčiniť doterajšie neúspechy, avšak Dánky im v semifinále nedali žiadnu šancu a s prehľadom vyhrali, keď najlepšia nemecká hráčka Schvarz Patricia nepotvrdila svoj doterajší priemer 221,44 a bola z trojice najslabšia. Druhé semifinále ktoré sa hralo o 3 páry dráh na pravo však prinieslo súboj, ktorý sa nevidí každý deň. Stretli sa v ňom Holanďanky s Angličankami, pričom gro družstva Holandska tvoria svetové šampiónky z juniorskej kategórie. Poviem neskromne, že osobne som tak fantastické hry ešte nevidel a hlavne kľud s ktorým všetky hráčky hrali a v neposlednom rade aj atmosféra. To ozaj je nevídané a až vám mráz behá po chrbte. Pri takých číslach nepochybne rozhoduje aj tímový duch a ten bol na mieste na 200 %.  Súboj nakoniec vyhrali Angličanky rozdielom 9!!! kolkov, pričom rozhodol jeden nedohod v 8. frame Holanďaniek. Náhod bol fantastický o čom hovorí pomer zrazených kolkov 695 : 704 !!! to značí, že na hru 231,33 nestačilo a víťazky mali náhod 234,66 !!! fantastické. Vo finále sa stretli hráčky Anglicka proti Dánkam a Angličanky ho vyhrali rozdielom 43 kolkov. Finále už nebolo tak strhujúce a rozhodli dvoje " parohy" dánskych hráčok za sebou. Takže poradie trojíc :  
1./ Anglicko 
2./ Dánsko 
3./ Holandsko a Nemecko 
Naše dievčatá v zložení Dáša, Miša a Tamara bojovali a s celkovým priemerom 170,05 obsadili 36. miesto. Ako pikantériu dodám, že semifinále a finále sme sledovali spolu zo sympatickým teamom Walesu a dohodol som sa s hlavným managerom, že semifinále si v ďalšom ročníku zahráme spolu a na druhom páre budú Češky a Španielky....xixixi.....ja som súhlasil a ani český coach Rišo Morávek a španielsky tréner neboli proti....xixi.... Dnešný deň sa rozohrala súťaž družstiev, škoda že ale opäť neprehovoríme do poradia, lebo potrebný počet 5 hráčiek nespĺňame. Cez to všetko dievčatá sa snažia polepšiť si aspoň v hodnotení jednotlivcov. Všetky výsledky môžete vidieť na oficiálnej stránke. Zajtra dohrávame súťaž družstiev od 08:00 hod. Na obed začínajú družstvá na 1. až 12. mieste. Pre informáciu, poslednou hrou sa tam dostali aj dievčatá z Čiech pod vedením coacha Dvořáka z Belgicka. Ten mi mimochodom pri jednom rozhovore povedal, že navrhne doplniť oficiálne výpravy aj o ďalšieho člena – psychológa, ktorý by vedel hráčov zrovnať na tak dlhom turnaji ako je tento šampionát. Napríklad dnes, keď je na páre dráh naraz 10 hráčok + 2 coachovia je to strašne natiahnuté a dievčatá po jednom frame čakajú na ďalší aj 5 minút. Tento systém bude určite nejakou formou pripomienkovaný a určite zmenený aspoň tak aby na jednom páre dráh bolo iba jedno družstvo. Prekvapením dnešných nominácií do družstiev nepochybne bolo aj nezaradenie hráčky Tanya Petty do družstva pre slabú výkonnosť, pričom sa jedná o dvojnásobnú majsterku Európy v jednotlivcoch za posedné dva roky, jej celoturnajový priemer je necelých 193. (Roman)

Utorok, 29.8. :
V utorok sa naplno rozbehla súťaž trojčlenných družstiev a to na krátkom oleji. Možno troška s obavami po skúsenosti s dvojíc nastupovalo trojica Dáša, Miša a Tamara v prvej várke od 10:00 hod. a nástup to bol ako hrom. Po prvej sérii svietilo na ukazovateli pri družstve Slovakia 1 číslo 541, čo bol priemer nad 180. a priebežné 9. miesto. Tým dievčatá ukázali, že nemeckí reportéri sa mýlili v tom, keď tvrdili, že nás zrádza krátke mazanie. Druhú hru sme trošku ustúpili s pozície počtom 504 zhodených kolkov, avšak v priebežnom hodnotení to stále stačilo na pekné 13. miesto tesne za družstvom z Čiech. V tretej hre už bola dráha značne vyjazdená čo nevyhovovalo našim dievčatám a rezult znel 481 zhodených kolov. Celkovo teda naše dievčatá dosiahli súčet kolov - 1529 a s priemerom 169,56 sa zaradili na 17. miesto tesne za Maďarky a Grékyne, ale pred družstvá Južnej Afriky, Estónska a Ukrajiny. Do druhej rundy nastupovala Lucka spolu s dvomi juniorskými reprezentantkami domáceho Nemecka, ktoré robili Lucke sparingov. Luckin zápis sa bude rátať iba do celkového poradia jednotlivcov a nemôže zasiahnuť do bojov v trojiciach. Po dvoch hrách to vyzeralo sľubne na priemer okolo 184, ale v poslednej hre na krajnej dráhe sa nedokázala vysporiadať s podmienkami na dráhe. 
Po dnešnom dni znie sumár nasledovne:  
1./ miesto : Englad 1 - 1970 kolov, priemer 218,89 
2./ miesto : France 1 - 1915 kolov, priemer 212,78 
3./ miesto : Sweden 1 -1881 kolov, priemer 209,00 
4./ miesto : Holland 1 - 1877 kolov, priemer 208,56 
5./ miesto : Holland 2 - 1868 kolov, priemer 207,56 
6./ miesto : Denmark 1-1865 kolov, priemer 207,22 
Trošku za očakávaním dnes ostali družstvá Fínska a Nemecka. Po dnešnom dni sú teda naše dievčatá na priebežnom 33. mieste s priemerom 169, 56 za Maďarkami o 3 kolky, za Grékyňami o 14 kolkov a za Češkami o 30 kolkov. Takže pred zajtrajškom je všetko otvorené a dievčatá si môžu ešte výrazne polepšiť. K jednotlivým hráčkam dnes : Dáška 451 kolov, priemer 150,33/ Miška 529 kolov, priemer 176,33 / Tamča 546 kolov, priemer 182 / Lucka 493 kolov, priemer 164, 33. Že to bolo dnes veľmi náročné po technickej stránke dokazujú aj celkové výsledky všetkých družstiev, pričom celkový priemer turnaja klesol na 204. Podľa vyjadrenia odborníkov na masters-časť bude treba do 24-orky priemer okolo 200 kolov na hru. Z toho je zrejmé, že naše dievčatá ozaj bojujú. Zajtra začína ako prvá so svojimi sparingami Lucka o 09.00 hod. a o 13.30 hod. začína naša trojica Daška, Miška a Tami. Podvečer spoznáme nové majsterky Európy v tejto kategórii. Veríme, že dievčatá si polepšia, pretože dlhé mazanie im na tomto šampionáte vyhovuje. Držte im palce. (Roman)

Pondelok, 28.8. : Dnešný deň sa dokončila prvá fáza šampionátu a to turnaj dvojíc. Z našich dievčat hrali Dáša a Miška a hlavne Miška sa zakusla a podala veľmi pekný výkon s priemerom 179,67 a s počtom zhodených kolkov 1078, Dáška hrala vyrovnane a s priemerom 165,67 a počtom zhodených kolkov 994 sa zlepšili priemerovo na konečných 165,04 čo stačilo na 56 . miesto. V konečnom umiestnení sa ďalšia dvojica Tamča a Lucka umiestnili na 57. mieste s priemerom 164,67. Škoda , že dievčatá zradil krátky olej a na dlhom museli stratu doháňať, pretože by sa určite umiestnili aspoň o 10. priečok vyššie. Ale celkovo treba zhodnotiť, že dievčatá sa nepoddali a bojovali až do konca. Prvými majsterkami Európy dvojíc sa stala dvojica z Dánska v zložení : Mai Gige Jensen , Anja Ginge Jensen, ktoré počas celého turnaja neklesli v priemere pod 216 na hru. Druhé skončili opäť Dánky v zložení : Brit Brondstet a Kamilla Kjeldsen. Ako porazené semifinalistky obsadili obe dvojice podľa nového reglementu ETBF zhodne 3. miesto fínky v zložení Reija Lunden a Piritta Kantola spolu s dvojicou z Anglicka Katie Jowsey a Fiona Banks. Zaujímavosťou bol postoj domácej reprezentácie Nemecka, ktoré tesne pred vyhlásením víťazov a ceremoniálu demonštratívne spoločne opustili priestory herne. Asi neuniesli tlak verejnosti, ktorá od nich očakávala jednoznačne titul. Zajtrajším dňom začína šampionát časťou, v ktorej súťažia trojice. Ako všetci viete, máme tu k dispozícií 4 hráčky a tak do súťaže trojíc nasadzujeme iba jednu trojicu v zložení : Dáša, Miša a Tamara. Lucka bude čakať na ďalšie dve hráčky, ktorej jej pridelí direktoriat šampionátu a taktiež odohrá ako naše trio 3 hry na krátkom a 3 hry na dlhom oleji. Vo štvrtok začne súťaž tímov, v ktorom každá krajina nasadzuje 5 hráčok, takže k naším pribudne niekto podľa rozlosovania direktoriatom a bude sa opäť hrať 3 hry na krátkom a 3 hry na dlhom oleji. V piatok podvečer začne súťaž masters, kde budú hrať ženy od 1. po 24. miesto. Opäť chcem poďakovať za odkazy, dievčatá si ich radi prečítajú podvečer v hoteli na recepcií. (Roman)

Nedeľa, 27.8. : Dnešný deň mala Dáša a Miška voľný a tak sa mohli zregenerovať a dať troška dokopy po zdravotnej stránke. Tamča a Lucka nastupovali plné odhodlania na dlhý olej o 14:30 hod. a treba povedať, že bojovali ako levice. Veď priemer na hru sa oproti včerajšku zlepšili o skoro 20 kolkov a dnešný deň skončili na 19. mieste s denným priemerom 174,33 a s počtom 2092 zhodených kolkov. Tamča dnes hodila dva krát cez 200 a to v prvej hre 215 a v 5. hre 214 a Lucka hodila v poslednej hre 217, takže dnes nechali za sebou dvojicu z Ukrajiny a na Grécko im chýbalo 16 kolkov a na Maďarsko 22 kolkov, respektíve na dvojicu zo Španielska 47 kolkov. Takže sumárom dnešný deň absolvovala Tamča s priemerom 179,17 a Lucka s priemerom 169,5 . a treba povedať že naše dievčatá boli jednými z mála, ktoré išli priemerovo hore. Dnešné hry najlepšie absolvovali ženy z Nemecka s priemerom 210,83 pred švédkami s priemerom 207,67 a fínkami s priemerom 204,67. Z našich západných susedov dnes veľmi pekne hrala Hanušová Dana s priemerom 203,33 čo bol 6. najlepší denný výkon. Pre zaujímavosť duo z Čiech v zložení Marešová Jana a Hanušová Dana sú v priebežnom hodnotení na peknom 10. mieste s priemerom tesne pod 189. Dnes večer bude večierka skôr, lebo Dáša a Miška začínajú hrať zajtra o 09.00 hod. Zajtra sa dohrávajú dvojice a večer je semifinále a finále dvojíc. Dievčatá ďakujú za povzbudivé maily a sms, či telefonáty a teší ich záujem z domova. Mimochodom dnes sme mali aj v publiku o nejaké tie hlasy viac, pretože bojovný prejav našich dievčat sa divákom páčil. (Roman)

Sobota, 26.8. : Piatok sme začali poradou vedúcich družstiev a dievčatá absolvovali prvý tréning na oboch typoch mazania. Podvečer bolo slávnostné otvorenie šampionátu s nástupom všetkých družstiev. Po skončení bol otvárací banket s občerstvením a potom sme sa už ponáhľali na hotel. Dnešný deň začali Tamara a Lucka ako prvé na krátkom mazaní od 10:00 hod. a po prvých troch hrách to vyzeralo celkom sľubne zo stúpajúcimi číslami pričom po polovici mali priemer 165 na hru. Po presunutí na opačnú stranu herne sa však už nedarilo tak ako sme si predstavovali. Navyše Tamara si sťažovala na bolesť v hrdle a Lucka na migrénu. Cez to všetko sa priemer zastavil na celodennom priemere 155 kolkov na hru s počtom zhodených 1860. O 14:30 hod. nastúpili Dáša s Miškou a snahu im nemožno uprieť. Dlho súperili s dievčatami z Ukrajiny a Bulharska, nakoniec skončili s celodenným priemerom tesne pod 159 kolkov na hru. Dievčatá sú na 39. a 40 mieste pričom zajtra nastupuje tretia várka dvojíc. Zajtra nastupuje Tamara a Lucka o 14:30 hod. na ďalších 6 hier na dlhý olej, Dáša a Miška majú zajtra voľno a nastúpia na dlhý olej v pondelok od 09:00 hod. Veríme, že určite s lepšími výsledkami, pričom ani dnes dievčatá na dráhe nepôsobili ustráchaným dojmom. Zažili sme aj také hry, kedy favoritka Tanya Petty z domáceho družstva mala po 6 frame na ukazovateli 56. 
V bowlingovom centre sme dnes zažili aj prijemné prekvapenie, kedy nás prišli povzbudiť Slováci žijúci a pracujúci v Nemecku. Marcel a Zuzana sú od malička v Nemecku. Skoro 20 rokov a tak sa došli pozrieť na rodáčky. Absolvovali sme s nimi prechádzku historickým centrom a prijemnú večeru v podniku, ktorého spolumajiteľka je ďalšia Slovenka. Na zajtrajší deň sa nahlásili ďalší, takže aj Slováci budú mať svojich fanúšikov v hľadisku. Je prijemné tak ďaleko od Slovenska stretnúť rodákov, ktorí boli zvedaví na všetko. V pondelok sme opäť pozvaní na posedenie v ďalšom podniku, v ktorom je zastúpený Slovák. Každopádne to bolo po namáhavom dni prijemné spestrenie. Dúfam, že zajtrajšie info bude aj o pekných výsledkoch. (Roman) 

Piatok, 25.8. : Na úvod chcem uviesť, že na ME nakoniec vycestovali iba 4 hráčky a to : Tamara Sedlačková, Lucia Kuciaková, Dáša Pospišilová a Miška Blažeková. 12 hodín pred odchodom mi ako vedúcemu výjazdu oznámila hráčka Marianna Gažová, že pre chorobu a pracovnú zaneprázdnenosť do dejiska majstrovstiev nepôjde. Tým pádom sme sa dostali do nezávideniahodnej situácie, keďže sme aj počítali s vozidlom od Marianny Gažovej. Je mi ľúto Mariany. Šebenovej, ktorá takto musela ostať doma, po konzultácií s otcom. Bratislavu sme opúšťali pred obedom a do dejiska sme skrze vrtochy počasia prišli pred 21:00 hod. aj s dvomi prestávkami. Dievčatá si prezreli herňu a ja som absolvoval pohovor s organizačným štábom, kde sa mi dosť zle vysvetľovalo, že na šampionát som priviedol iba 4 hráčky. Teda rezult je nasledovný : dvojice : Pospišilová - Blažeková, Sedlačkova - Kuciaková, trojice sa dohodneme po dvojiciach s tým, že ktorej to nepôjde v dvojiciach bude doplnená dvoma hráčkami, ktoré doplní organizačný štáb. Tak isto v družstvách, kde by som bol rád, keby sme boli doplnení voľnou hráčkou s Čiech. Ubytovaní sme asi 5 minút od dejiska šampionátu v hoteli Bristol, v dejisku nezabudli ako minulý rok nainštalovať aj našu národnú vlajku, ďakujeme. V piatok o 09:30 hod. mám poradu vedúcich družstiev, kde sa už dozvieme, kedy dievčatá nastúpia na ostro do bojov, ball chek máme o 09:30 a oficialný trening začína o 13:30 a končí o 15:00, o 18:00 hod. je oficiálne zahájenie šampionátu s nástupom všetkých zúčastnených družstiev a po ukončení je spoločný banket a posedenie. V sobotu sa začínajú boje družstiev vo dvojiciach, kde každá hráčka odohrá 6 hier na krátkom oleji a 6 hier na dlhom mazaní. Dievčatá sú zdravotne v poriadku a už sa tešia na zajtrajší deň. Chcel by som poďakovať tým, ktorí dievčatám aj mne poslali sms, alebo nás telefonicky povzbudili, dievčatá ešte raz za to ďakujú. (Roman)


< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy