Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
04 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 132 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Champions Cup 2015 Vytlač E-mail
25 október 2015
ImageJoonas Jähi a Maria BulanovaNedeľa, 25.10.2015. Dnes sme spoznali víťazov Pohára európskych šampiónov za rok 2015. V kategórii žien nastúpilo top 8 hráčok na druhý finálový krok, kam si prenášali sumár všetkých 24 doteraz odohraných hier a hrali ďalšie 4 hry. Prvé štyri ženy po prvom finálovom kroku predvádzali skvelé hry, svoj bodový náskok nielen že udržali, ale ešte zvýšili, aby poľahky postúpili do semifinále. Tu sa stretla stále líderka Joline Persson Planefors v K.O. zápase s Kristou Pöllänen a Švédka zdolala Fínku 2:1. V druhom semifinálovom zápase si poradila Ruska Maria Bulanova s Holanďankou Ellen Jenssen v pomere 2:0. Porazené semifinalistky si odnášajú z ECC 2015 bronzové medaily. Vo finálovom zápase boli šance oboch hráčok vyrovnané, Maria Bulanova sa na
EUROPEAN CHAMPIONS CUP  2015

 

šampionáte skvele rozohrávala, ostrieľanejšia Joline Persson Planefors hral skvele od začiatku šampionátu. Iba 17 ročnej Marii Bulanovej nakoniec stačili na zisk zlata len dve hry, v ktorých vyhrala 256:200 a 236:220. V mužskej kategórii druhý finálový krok dnes priniesol jednu zásadnú zmenu a tou bolo vypadnutie Magnusa Johnson Jr z top 4. Mladý Švéd začal veľmi zle a napriek tomu, že v ďalšej hre predviedol tretiu Perfect Game šampionátu, do semifinále už nepostúpil. Tam sa cez neho dostal o 3 body Jesper Agerbo. Ten nastúpil v semifinále proti favoritovi Joonasovi Jähi, ale tu už také šťastie nemal, zápas prehral 0:2 a musel sa uspokojiť s bronzom. Rovnakú medailu získal aj Leopold Grundschober, keď svoj semifinálový zápas s Tomom Van Der Vliet prehral 1:2. Finále rozbehol vo veľkom štýle Holanďan Tom Van Der Vliet a hrou 279 sa ujal vedenia v zápase. Takou istou hrou vyrovnal na 1:1 Joonas Jähi a v dramatickej rozhodujúcej hre nakoniec zvíťazil Fín 235:223 a za svoje celoturnajové výkony si zaslúžene odnáša z ECC 2015 zlato. Zhodnotenie vystúpenia našej výpravy už priniesol René Blažek a prečítať si ho môžete v článku nižšie. O pár dní sa u nás rozbiehajú MSRj svojimi oblastnými kolami, niekedy pred koncom sezóny potom spoznáme majstrov našej krajiny, ktorí tak získajú právo štartu na ECC 2016. Ten sa bude konať koncom októbra 2016 v Olomouci.

Leopold GrundschoberSobota, 24.10.2015. Predposledný deň na ECC 2015 patril top 16 ženám a top 16 mužom, ktorí postupne odohrali ďalší blok 8 hier. K súčtu týchto hier sa pripočítal sumár hier hráčov dosiahnutý v kvalifikácii a po zoradení výsledkov sme spoznali top  8 žien a mužov postupujúcich do zajtrajšieho druhého finálového kroku. Zo žien zahrala najlepšie Maria Bulanova, ale stabilne výborne hrala aj Joline Persson Planefors a priebežné prvenstvo si poľahky ustrážila. Z mužov dosiahol dnes najvyšší súčet Jesper Agerbo, výborne hrali aj ďalší favoriti. O druhú Perfect Game sa postaral Leopold Grundschober. Z osmičky po kvalifikácii nevypadol ani jeden z mužov a postup do druhého finálového kroku zvládol aj Marek Talpa. Zajtra sa šampionát končí, top 8 žien a top 8 mužov bude bojovať o titul šampióna, celý program ukončí rozlúčkový banket.

 

Joonas JähiPiatok, 23.10.2015. Dnešný deň na ECC 2015 patril výhradne mužom. Na programe boli druhé bloky oboch kvalifikačných skupín, čím sa definitívne uzavrela kvalifikácia šampionátu. Cez 1900 sa v súčte 8 hier dostal iba jediný muž - Joonas Jähi a tento mladý Fín sa s celkovým súčtom 3724 (priemer 232,8)  stal víťazom kvalifikácie. Na postup do zajtrajšieho štvrťfinále bolo potrebné dosiahnuť súčet 3352 (priemer 209,5) a smoliarom dňa bol určite aj nám dobre známy Slovinec Nino Stenko, keď z postupovej pozície po prvom bloku klesol dnes až na 31. pozíciu. Tomáš Vrabec dokonale napodobnil Michaelu Blažekovú, keď dnes dosiahol takmer rovnaký súčet ako Miška včera. Síce opäť striedal vysoké hry s nižšími, ale v celkovom súčte 8 hier to bolo pekných 1596 (priemer 199,5) a v celkovom poradí poskočil na konečné 27. miesto. Pre Tomáša to bola veľká výzva, po prvý krát sa vo svojich 16tich rokoch predstaviť na medzinárodnej „dospeláckej“ scéne a treba skonštatovať, že to zvládol opäť bravúrne. Pokiaľ sa bude tomuto športu dostatočne venovať aj naďalej, precestuje s bowlingom kus sveta...paráda Tomáš. Od zajtra sa súťažný program na ECC 2015 týka už len najlepšej šestnástky žien a mužov, čaká na nich ďalší blok 8 hier, pričom ženy začínajú od 9:00 hod a muži od 13:30 hod. Ja osobne budem najviac držať palce kamarátovi Marekovi Talpovi, momentálne je na 6. pozícii a verím, že sa dostane ešte vyššie. Našej výprave želám príjemný zvyšok pobytu v San Marine a prinášam zhrnutie je účinkovania od René Blažeka:

Účinkovanie sa pre nás skončilo, no šampionát nie. Na rozdiel od ostatných federácií, ktoré sa zbalili a odišli domov hneď ako vychladli bowlingové gule, my sme ostali naďalej sledovať napínavé dianie na tomto šampionáte. Podmienky na dráhach boli enormne ťažké a je to vidieť aj na niektorých rozpačitých výkonoch v postupových krokoch ďalej. Musím konštatovať, že nebyť nervózneho začiatku Michaeli a Tomáša, hráme teraz v 16tke určite s oboma. Je to však výborná skúsenosť a oboch to nasmerovalo a naštartovalo k zlepšovaniu iných stránok ako je samotná technika hry. Nervozita alebo premotivovanosť ich totižto stála príliš veľa bodov v úvode a i napriek enormnému snaženiu ďalších 8 hier to na postupy u oboch nestačilo. Pozitívum, ktoré si z toho odnášame a ktoré sme doposiaľ u našich hráčov nevideli je, že dokázali aj napriek nepriaznivej situácii zabrať a zlepšiť svoje výkony aj o 20 koliek na priemere. Taktiež je na uvážení, či by nebolo rozumné postupne začať meniť formáty súťaží jednotlivcov tak, aby sa podobali súťažiam, na ktoré sa z nich postupuje. Napr. MSRj upraviť priamo na formát ECC, keďže z tejto majstrovskej súťaže sa postupuje iba na ECC. Dnes máme už voľno, ale ostávame na herni a sledujeme dianie v postupovej 16tke žien a mužov. Obaja naši reprezentanti si vyslúžili pochvalu od niektorých severských trénerov, hlavne keď už išlo do tuhého a naši začali tlačiť na pílu :) Miška bola 2 blok hier dlho v prvej 4, čo znepokojilo veľa hráčok, ktoré boli na postupových pozíciách a nebyť nešťastného páru dráh 11-12 (ten trhá zuby nie jednému profíkovi) v 13. hre, mohlo to celé dopadnúť úplne inak. Tomáš, ten vydesil niekoľko hráčov naraz svojou 13.tou hrou, no extrémneho tlaku, ktorý si z časti nasadil na plecia aj sám, vyšlo napokon 1596 koliek, čo na postup nestačilo. Obom našim reprezentantom ďakujem za ich pôsobenie a môžem skonštatovať, že som bol opäť súčasťou zrodu nového prístupu a zmien v našej mentalite hrania. Dúfam, že budú môcť túto skúsenosť predať ďalej a každý ďalší reprezentačný výjazd bude len a len lepším. (René)

 

Image
Tomáš Vrabec a jeho TOP hra na ECC 2015.

ImageŠtvrtok, 22.10.2015. Druhý hrací deň šampionátu sa ako prvý na dráhy dostavili muži skupiny B, aby odohrali aj oni svoj prvý kvalifikačný blok hier. Krásny súboj o priebežné prvenstvo v kvalifikačnom poradí medzi sebou odohrali Leopold Grundschober a Marek Talpa, ktorí navyše hrali spolu na dráhe. Víťazne z tohto súboja vyšiel mladý Rakúšan a so súčtom 1867 (priemer 233,4) je na priebežnej prvej pozícii pred druhým Marekom Talpom, na tretie miesto odsunuli Magnusa Johnsona Jr. Náš reprezentant Tomáš Vrabec striedal nižšie hry s vyššími, čo mu v konečnom účtovaní vynieslo slušný sumár 1516 (priemer 189,5), žiaľ v silnej konkurencii 38 hráčov to stačí iba na 32. pozíciu. Kým muži majú za sebou iba polovicu kvalifikácie, ženy dnes kvalifikačné hry dokončili. Michaela Blažeková potvrdila moje včerajšie slová, že dnes to bude o niečom inom. Pribudlo strajkov, ubudlo nedorazov a krásny výsledok sa dostavil. Miška v dnešnom bloku dosiahla súčet 1595 a do priemeru 200 jej chýbalo 5 kuželiek. V celkovom kvalifikačnom súčte 16 hier skončila na 27. mieste s celkovým priemerom 184,8 a so stratou 179 bodov na postup. Pre Mišku sa aktívne účinkovanie na ECC 2015 skončilo a najmä po dnešnom dni zanechala za sebou veľmi dobrý dojem, ďakujeme za reprezentáciu Slovenska. Hviezdou dňa bola opäť Joline Persson Planefors, ktorá dnes pridala vo svojom bloku ešte o 4 strajky viac ako včera. Celkovo ich dosiahla 68 (včera 64) a sumár jej osem hier sa vyšplhal k číslu 1987 (priemer 248,4). Sympatická Švédka postupuje do štvrťfinále z 1. pozície a prenáša si súčet 3959, čo je náskok takmer 200 bodov na druhú v poradí Mariu Bulanovú. Na postup zo 16. pozície bolo potrebné dosiahnuť priemer 195,93, postup si dnes pokazila Češka Petra Otec Hanzlovská. Zajtra je na programe dohrávka mužskej kvalifikácie, kde sa po druhý krát dostane na dráhy aj Tomáš Vrabec. Sledovať ho bude možné od 13:30 hod, začína na dráhe 17. Držím palce Tomáš.

Joline Persson PlaneforsStreda, 21.10.2015. Úvod na ECC 2015 patril prvému kvalifikačnému bloku žien, ktoré odohrali vo dvoch skupinách po 8 hier. Úžasným spôsobom sa prezentovala švédska reprezentantka Joline Persson Planefors, dnes nahrala súčet 1972 (priemer 246,5) v úvodných ôsmich hrách dosiahla 64 strajkov (v priemere 8 na hru) a nechýbala aj jedna Perfect Game. Je jasné, že sa ocitla na čele priebežného poradia z 38 štartujúcich žien, na druhej pozícii je Ruska Maria Bulanová a za ňou dve Nemky Birgit Poeppler a Nicole Blase s podobným súčtom. Michaela Blažeková sa so súčtom 1362 (priemer 170,3) usadila na 31. priečke a zostala tak po prvej polovici kvalifikácie za očakávaním. Strajky sa jej dosť vyhýbali a pri dorážkach narobila množstvo chýb, ak by sme ich spočítali, tak spolu so splitmi sa dostaneme k číslu 21 a na to nie sme u Mišky vôbec zvyknutí. Verím, že druhý blok bude o niečom inom a držím jej k tomu všetky palce. Dnešný deň uzavrú muži zo skupiny A svojim prvým blokom. Zajtra muži zo skupiny B dokončia odohrajú svoj prvý blok od 9:00 hod a tu sa predstaví aj Tomáš Vrabec, ktorý začína na dráhe 1. Po mužoch zajtra dokončia ženy kvalifikáciu svojim druhým blokom hier a Michaelu Blažekovú budeme môcť sledovať od 13:30 na dráhe 16. Tak obom našim reprezentantom prajem veľa šťastia.

ImageUtorok, 20.10.2015. Len pred malou chvíľkou skončil otvárací ceremoniál priamo v herni Rose´n Bowl a tým sa oficiálne začína ECC 2015. Už ráno na stretnutí vedúcich výprav bolo predstavené mazanie, ktoré tu bude zabezpečovať spoločnosť Kegel svojou novou mašinou Flex Walker. Až samotná súťaž ukáže, ako náročný bude vybraný mazací model s 26,717 ml oleja na dráhe a s ratiom 2,89:1. Hrať sa bude na 18 dráhach od výrobcu System 300, ktoré silne pripomínajú povrchy AMF. Naša trojčlenná výprava má za sebou oficiálny tréning, verím, že sa počas neho stihli na ňom nájsť, vybrali tie najvhodnejšie tipy gúľ a sú na kvalifikáciu pripravení. Hneď v prvej skupine A absolvuje svoj prvý blok ôsmich hier zajtra ráno od 9:00 Michaela Blažeková a podľa rozpisu začína na dráhe 12, Tomáš Vrabec má zajtra voľný deň. Mišku budeme mať možnosť sledovať aj prostredníctvom live streamingu a jej výsledky cez live scoring, ja osobne verím v jej postup spomedzi 38 účastníčok kvalifikácie a držím jej palce k čo najvyššiemu bodovému prenosu.

ImageNedeľa, 18.10.2015. Dnes večer odchádza trojčlenná slovenská výprava na dlhú cestu do San Marina, presúvajú sa po vlastnej osi počas celej noci a do dejiska ECC 2015 by sa mali dostať zajtra v doobedňajších hodinách. Po ubytovaní, krátkom oddychu a registrácii gúľ by chceli stihnúť krátky neoficiálny oboznamovací tréning v Rose´n Bowl Center. Ten oficiálny ich potom čaká v utorok po mítingu manažérov, kde bude predstavený mazací model podujatia. Michaela Blažeková a Tomáš Vrabec nastúpia na oficiálny tréning v utorok v čase 14:00 -15:20 na dráhe 5, ich oporou bude po celý čas šampionátu René Blažek. Dôležitou informáciou pre účastníkov z 37 bowlingovýchfederácii a tiež pre nás je zmena herného formátu. Kým pôvodne sa hrávali 3 kvalifikačné bloky po 8 hier a do finálových eliminačných zápasov postupovalo 8 najlepších, na ETBF kongrese 2015 v Aalborgu prišlo k odhlasovaniu spomínanej zmeny. Hrať sa budú iba 2 kvalifikačné bloky po 8 hier a do prvého finálového kroku postúpi najlepších 16 hráčov. Prvý krok sa bude hrať opäť na 8 hier a postupujúci hráči si prenesú celý súčet bodov z kvalifikácie. Do druhého kroku postúpi 8 hráčov, odohrajú ďalšie 4 hry a všetko sa pripočíta. Top 4 postupujúci hráči po odohraní všetkých 28 hier odohrajú medzi sebou semifinálové a finálové zápasy. Myslím, že na úvod nám tie informácie postačujú, viac sa dozvieme z dejiska ECC 2015 po oficiálnych tréningoch, samotná kvalifikácia sa rozbehne od stredy 21.10.2015. Našej výprave želám nateraz šťastnú a bezproblémovú cestu do San Marina. (Miro)

 
< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy