Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
04 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 173 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Men Championships 2015 Vytlač E-mail
13 jún 2015
ImageMartin LarsenSobota, 13.6.2015. Záverečný deň na EMC 2015 patril prestížnej súťaži Masters, do ktorej sa nominovalo najlepších 24 mužov z All Events. Súťaž sa hrá na 5 finálových krokov K.O. systémom na dve víťazné hry. V 1. kroku hrali boli proti sebe nasadení hráči z pozícií 9 – 24 a veľmi zaujímavý duel odohrali Romeo Gagenoiu a Mik Stampe.  Romeo veľmi nešťastne zápas prehral, keď v prvej remízovej hre prehral rozstrel a druhú hru prehral o jednu kuželku. Mik Stampe vyradil v druhom kroku Kimmo Lehtonena, ktorému nepomohli ani hry s číslami 250 a 239 a v treťom kroku si Stampe poradil aj s víťazom All Events Frederikom Nicolaiom Öhrgaardom. Zastavil ho až v semifinále Tore Torgersen, ktorý sa veľmi nenápadne prebojoval až do zápasu o titul. Jeho súperom
EUROPEAN MEN CHAMPIONSHIPS 2015

 

bol Martin Larsen a veru nemal s Nórom veľa práce. Tore Torgersen finále vôbec nezvládol, prehral obe hry veľmi jasne 164:212, 171:215 a novým Majstrom Európy sa stal Martin Larsen. Striebro teda patrí Tore Torgersenovi a bronz získali porazení semifinalisti Mik Stampe a Markus Janssson. Dlžím ešte jednu zaujímavú informáciu - jedinú Perfect Game šampionátu predviedol v súťaži Team Olli Pakonen v poslednej hre, pri tom sa ani nezmestil do zostavy fínskeho družstva. O rok sa koná EMC 2016 v metropole Belgicka v Bruseli a ja pevne verím, že pokiaľ Vladimír Dvořák zostane reprezentačným trénerom, dostane dostatok priestoru na zostavenie kompaktnejšieho a hlavne výkonnejšieho tímu ako sme mali možnosť sledovať na EMC 2015. Zastávam názor, že na takéto podujatia sa už nechodia v tridsiatke zbierať skúsenosti, tu už by mal každý predviesť čoho je schopný. Skúsenosti treba získať v príprave, prípadne z účasti na turnajoch, kde sú vytvorené podobné podmienky ako na európskych súťažiach a myslím, že máme také aj doma. Snáď sa ešte niečo o účinkovaní mužského reprezentačného tímu dozvieme zo správy reprezentačného trénera.

Víťazi súťaže Team - FínskoPiatok, 12.6.2015. Na EMC 2015 už má väčšina hráčov „padla“, skončila sa totiž časť šampionátu, kde mali svoje miesto na dráhach zaistené všetci účastníci. Platí to aj pre našu výpravu, ktorá sa poslednými troma hrami v kvalifikácii súťaže Team definitívne rozlúčila s aktívnou účasťou na EMC 2015. Táto rozlúčka nakoniec nedopadla až tak katastroficky ako ostatné súťaže predtým, keď naše päťčlenné družstvo v konkurencii  tridsiatich tímov obsadilo 22. priečku. Majstrovský titul vybojovali Fíni, keď v dramatickom finále zdolali o kuželku Angličanov v pomere 1100:1099. Na treťom mieste skočilo Švédsko a Dánsko. V All Events nakoniec prvú priečku udržal Frederick Nicolai Öhrgaard, aj keď v poslednej súťaži tímov na neho mohutne dorážal Osku Paleermaa, ktorý v družstvách predvádzal famózne výkony a dosiahol súčet 1457.Už tretie zlato teda patrí Dánsku zásluhou Fredericka Nicolaia Öhrgaarda, striebro získal Osku Palermaa a bronz Kimmo Lehtonen. Posledným postupujúcim do Masters z 24. miesta All Events sa stal Mads Sandbäkken s priemerom 205,1, mňa osobne veľmi potešil postup Romea Gagenoiu, ktorého familiárne voláme v BNC aj Igor. A takto sa umiestnili v All Events naši muži: 106. Michal Jakobei 188,6, 113. Lukáš Andrássy 187,8, 127. Juraj Voskár 185,1, 164. Stanislav Hajduk 173,5, 182. Matej Košecký 162,8 a 185. zranený Tomáš Magula 161,6. Horší priemer od Košeckého a Magulu mali ešte Bielorusi Sytchev a Fedichev. Posledný deň na EMC 2015 je vyhradený pre prestížnu súťaž Masters  a záverečný rozlúčkový banket. Už teraz môžem skonštatovať, že účinkovanie našej Top All Eventsreprezentácie bolo mierne povedané nevýrazné a asi by bolo potrebné výberu reprezentantov a príprave venovať oveľa viac pozornosti ako tomu bolo teraz. Som nemilo prekvapený akú nijakú podporu mala naša výprava od vedenia SBwZ...keď sa nedarí tak sú všetci so stiahnutými ocasmi bez povzbudzovania zalezení v najhlbšej r.. diere a keď sa darí, tak neváhajú za peniaze z vybielenej zväzovej kasy vycestovať tisíc kilometrov proti vôli trénera aby si mohli ZROBIŤ selfie s medailistom a rozvešať sa vyškerený na FB. Howgh...Amen. Inak všimol si niekto, že na stránke SBwZ je posledný zápis zo zasadnutia VV SBwZ zo 4. marca?...ale to už sem asi nepatrí...či? Ale toto by sem mohlo patriť...viete že, odmeny úspešným juniorom, ktorí urobili skvelé meno slovenskému bowlingu na EYC 2015 nie je momentálne z čoho vyplatiť?...vraj musia počkať kým sa vyberú peniaze od klubov na ligové súťaže pre sezónu 2015/2016...a možno sa aj nedočkajú...či? Tých „či?“ je ale oveľa viac, funguje tu vôbec nejaká Dozorná Rada?...tak určiteeee.

Košecký/Andrássy/Voskár/Jakobei/HajdukŠtvrtok, 11.6.2015. Poslednou súťažnou disciplínou, ktorej predchádza kvalifikácia je súťaž päťčlenných družstiev  - Team. Celkovo sa v prvom bloku troch hier zapojilo do súťaže 30 kompletných tímov a zastúpenie malo aj Slovensko. Naše družstvo v zložení Andrássy/Hajduk/Jakobei/Košecký/Voskár dosiahlo v súčte 15 hier skóre 2666, čo ich po prvom bloku radí na priebežné 24. miesto. Tomáš Magula nastúpil v zloženom tíme s hráčmi iných krajín, avšak po prvej hre odstúpil pre bolesti kolena a na EMC 2015 už hrať nebude. Na čele priebežného poradia súťaže Team sú domáci Dáni prenasledovaní Fínmi, Angličanmi a Nórmi. Je predpoklad, že tieto štyri krajiny uvidíme aj v semifinále,majú totiž celkom výrazný bodový náskok pred ostatnými družstvami. Zajtra sa definitívne uzavrie poradie v All Event a spoznáme teda aj postupujúcich 24 hráčov do Masters. Je už teraz nad slnko jasné, že Slovensko v ňom mať zastúpenie nebude a zajtrajšie tri hry od 8.00 hod sú pre päticu našich hráčov na šampionáte definitívne posledné.

Jehkinen/Palermaa/LehtonenStreda, 10.6.2015. Druhý blok troch hier súťaže Trios mal dnes dať odpoveď na viacero otázok. Jednou bola aj tá, či získa Dánsko aj v tejto disciplíne zlato, druhou zase či sa podarí našej slabšej trojici zabojovať o lepšie umiestnenie ako byť posledný. Žiaľ ani pre Dánov ani pre Slovákov to napokon nedopadlo dobre. Dáni nedokázali udržať štvrté postupové miesto po prvom bloku a z bojov o medaile ich vytlačila Izraelská trojica Aviram/Nechustan/Alfital, ktorá tu získala spoločne s nemeckým triom Baade/Börding/Gripp bronz. V súboji o zlato mali jednoznačne navrch Fíni v zložení Palermaa/Jehkinen/Lehtonen, keď porazili strieborných Švédov Svensson/Fransson/Johnson v pomere 636:555. Našou úspešnejšou trojicou boli Andrássy/Jakobei/Voskár a v konečnej tabuľke im patrí  43. miesto zo 60 súťažiacich trojíc. Naše druhé trio v zložení Hajduk/Košecký/Magula skončilo posledné, aj keď po prvom bloku boli ešte na 57. priečke. V All Events si prvenstvo udržal dánsky reprezentant Frederic Nicolai Öhrgaard, to sa už nedá povedať o Lukášovi Andrássym, ktorý je síce stále najvyššie zo Slovákov, no klesol z 93. priečky na pozíciu 108. Všetko sa ešte bude meniť  po súťaži päťčlenných tímov, ktorá sa rozbehne vo štvrtok. Naše družstvo v zložení Andrássy/Hajduk/Jakobei/Košecký/Voskár štartuje od 9:00 na dráhe 6, verím, že v tejto súťaži podajú najlepší výkon ...držím palce.

Pred súťažou Trios...Utorok, 9.6.1969. V poradí tretia súťažná disciplína – Trios mala na programe svoju prvú polovicu kvalifikácie. Všetkých 60 súťažných trojíc odohralo v troch dnešných rundách po tri kvalifikačné hry, ku ktorým sa pripočítajú zajtrajšie tri hry a tým bude skompletizované kvalifikačné poradie. Po prvom bloku je na čele Fínsko 1 v zložení Lehtonen/Palermaa/Jehkinen so súčtom 1955 (priemer 217,2). Z našich dvoch trojíc sú zatiaľ na tom lepšie Andrássy/Jakobei/Voskár, ktorí sa usadili so súčtom 1632 (priemer 181,3) na 42. pozícii. Druhá trojica Hajduk/Košecký/Magula je so súčtom 1540 (priemer 171,1) na 57. mieste. V All Event si Lukáš Andrássy stále drží 93. pozíciu, trochu si polepšil Juraj Voskár, žiaľ stále hlbšie sa prepadáva Tomáš Magula,ktorý sa už približuje k tretiemu od konca Matejovi Košeckému. Všetkým budeme držať palce, aby si svoje postavenie ešte čo možno najviac vylepšili, aj keď bez skúsenosti, ktoré vraj „doma nikdy nezískajú“ to bude značne komplikované.Od 12:45 idú na dráhy Andrássy a spol a po nich od 16:30 Hajduk a spol. 

Jesper Agerbo/Frederic Nicolai ÖhrgaardPondelok, 8.6.2015. Druhým dňom pokračovala súťaž Doubles, kde sa dokončovala kvalifikácia 3. a 4. rundou. Dnešok priniesol vôbec najnižšie čísla na EMC 2015 a ťažko mi je zisťovať takto na diaľku príčinu. V rannej runde bol napríklad citeľne poznať  teplotný rozdiel medzi jednou a druhou stranou herne. Hráčom zostávalo neuveriteľné množstvo splitov, trápili sa s nimi aj Michal Jakobei s Lukášom Andrássym. Obaja dosiahli veľmi podobný výsledok so spoločným súčtom 2227 (priemer 185,6) a to stačilo iba na 62. miesto z 92 zúčastnených dvojíc. Keď som včera odhadoval postupovú hranicu na 2600, tak som sa veľmi mýlil, nerátal som totiž, že z dnešného dňa postúpi iba jedna dvojica. Nevýrazné výsledky predviedli dnes mnohí favorizovaní hráči,apríklad dánske duo Larsen/Stamp dosiahlo ledva na spoločný priemer 190 a aj taká hviezda ako Paul Moor si zahral ešte nižší priemer – 189,2. Snáď sa niečo ešte zmení a čísla podrastú. Majstrovský titul nakoniec predsa len zostal doma, zaslúžila sa o to dvojica Jesper Agerbo/Frederic Nicolai Öhrgaard, keď porazila vo finále grécke duo Georgios Stefanidis/Vasileios Stefopoulos v pomere 442:416. Na treťom mieste skončili Nemci Marco Baade/Tobias Börding a Švédi Markus Jansson/Magnus Johnson Jr. Domáci Dáni už majú druhé zlato a aj na čele All Event je domáci hráč Frederic Nicolai Öhrgaard. Z našich reprezentantov je najvyššie Lukáš Andrássy na 93. mieste s priemerom 192,1 a stratou 196 bodov na postup do Masters. Zajtra sa v súťaží Trios predstaví od 9:00 trojica Hajduk/Košecký/Magula (začínajú na dráhe 6) a od 16:30 nastúpi trojica Andrássy/Jakobei/Voskár (začínajú na dráhe 8). Zdravím všetkých do Aalborgu.

Lukáš a MichalNedeľa, 7.6.2015. Druhou súťažnou disciplínou na EMC 2015 sú dvojice – Doubles. Opäť je kvalifikácia rozdelená do dvoch dní po dve rundy. V tých dnešných sa predstavili dva naše páry, ako prví nastupovali Tomáš Magula s Matejom Košeckým. Podľa ich vlastného vyjadrenia majú najväčší problém s posunom na dráhach a hlavne v prispôsobovaní meniacim sa podmienkam. Tomu sa ani veľmi nečudujem, keďže na veľkom turnaji so športovým mazaním sú po prvý krát. Obaja zahrali veľmi podobný súčet s priemerom niečo nad 160 a ocitli sa tak na poslednej pozícií zo 48 doteraz štartujúcich dvojíc. O niečo vyššie na 40. mieste skončila druhá dvojica Stanislav Hajduk s Jurajom Voskárom a to najmä vďaka Jurajovmu zlepšenému výkonu, ale tiež ťažko hovoriť o uspokojivom výsledku. Podmienky sú zrejme skutočne nadmieru obtiažne a kto nemá dostatok skúsenosti, nemá tu žiadne šance uspieť. Veľmi sa dnes vytrápila aj česká dvojica Janovský/Široký a prekvapujúco priemerne zahrali napríklad aj obe fínske dvojice. Na postup do semifinále bude potrebný súčet okolo 2600, tak budeme držať našej poslednej dvojici v kvalifikácii palce, aby sa k tejto hranici čo najviac priblížili. Lukáš Andrássy s Michalom Jakobeiom nastúpia na dráhu číslo 7 hneď ráno o 9:00, opäť bude treba udržať koncentrovanosť počas všetkých šiestich hier a aplikovať všetky rady trénera čo možno najpresnejšie...

Thomas LarsenSobota, 6.6.2015. Druhým dňom pokračovala úvodná súťažná disciplína Single na EMC 2015. V poslednej kvalifikačnej runde sme mali zastúpenie vo dvojici určite najlepších našich hráčov na šampionáte. A tento predpoklad aj dokonale naplnili, aj keď vôbec nie podľa vlastných predstáv. Nie žeby pomýšľali Lukáš a Michal až na postup medzi štvoricu finalistov, ale dosť sa im vzďaľuje ich predsavzatie postupu do Masters, bude teda o to ešte potrebné poriadne zabojovať, iné im nezostáva. Lukáš Andrássy dne dosiahol súčet 1194 (priemer 199) a obsadil v Singles 72. priečku zo 185 štartujúcich, Michal Jakobei so súčtom 1138 (priemer 189,7) skončil na 107. priečke, konečne umiestnenie zvyšnej  štvorice našich hráčov nájdete vo výsledkovej listine. Na postup z kvalifikácie bol potrebný súčet 1346, takže môj tip 1350 bol takmer presný. Majstrovský titul si vybojoval domáci hráč Thomas Larsen, keď vo finále porazil Romaina Frnchiho209:192, na spoločnom treťom mieste skončili Ramon Hilferink a Adam Cairns. Zajtra pokračuje EMC 2015 súťažou dvojíc, kde sa predstavia aj dva z troch našich párov...budeme to sledovať a držať palce. 

Tomáš Magula a Matej Košecký pred súťažou SinglesPiatok, 5.6.2015. V Aalborgu sa dnes začalo naplno súťažiť a ako prvá sa rozbehla disciplína Singles, teda jednotlivci. Svojich šesť kvalifikačných hier odohrala približne polovica štartujúcich hráčov vo dvoch rundách. Medzi nimi sa predstavila aj štvorica našich reprezentantov. Spomedzi 95 dnes štartujúcich mužov je zatiaľ najvyššie z našich Stanislav Hajduk na 79. mieste so súčtom 1044 (priemer 174), takže asi nebude veľmi veľká chuť na oslavy a predpokladám, že tréner má plnú hlavu starostí, čo s tým ďalej. Pre úplnosť uvádzam aj umiestnenia a výsledky zvyšných troch dnes štartujúcich Slovákov: 81. Tomáš Magula 1043 (priemer 173,8), 83. Juraj Voskár 1040 (priemer 173,3) 93. Matej Košecký 950 (priemer 158,3).

 

Juraj a StanislavZajtra kvalifikácia jednotlivcov pokračuje a v poslednej štvrtej runde sa predstavia Lukáš Andrássy a Michal Jakobei, ktorí začínajú o 13.30 na dráhe 13. Verím, že im tieto čísla 13 prinesú šťastie, ktoré môže byť spoločne s ich skúsenosťami dôležité pri dosiahnutí výborného výkonu. Momentálne je na čele kvalifikácie Singles Adam Cairns z Anglicka so súčtom 1372 a ak ma niekto ambície na postup do semifinále, bude potrebovať zrejme dosiahnuť súčet cez 1350. Takže Miško a Lekwarik, prajem vám kľudnú noc, zajtra čistú hlavu a pevnú ruku...držte sa.

 

 

 

ImageŠtvrtok, 4.6.2015. Dnešný deň na EMC 2015 začínal od 9.00 mítingom manažérov, kde bolo okrem iných formalít predstavené aj mazanie, ktoré bude používané počas celého šampionátu. Ide o 41 stopový model s 28,5 ml oleja na dráhe, kde však väčšinu oleja maže Flexka v doprednom chode. Na niečom podobnom si niektorí naši reprezentanti vyskúšali hru aj v PBC a BNC vďaka trénerovi Vladimírovi Dvořákovi, ktorý tieto parametre akosi predvídal. Nám sa náš zámysel, namazať toto mazanie na Prešporský Eliminátor určite nepodarí  a to z technických dôvodov. Naša výprava dorazila do Aalborgu po vlastnej osi včera ráno, neskôr sa presunuli už spoločne s trénerom do svojho prechodného domova asi 30 km od dejiska šampionátu. V prenajatom dome sa im ihneď zapáčiloa všetci tento nápad bývania mimo hotel veľmi kladne ocenili. Naši muži už absolvovali aj oficiálny tréning a podľa ich vlastných slov je napriek divokým parametrom mazanie vcelku dobre hrateľné. Majú už za sebou aj otvárací ceremoniál, na ktorom okrem iného padli z úst Prezidenta ETBF slová o šanci, že na olympiáde 2020 v Tokiu sa predstaví už aj bowling. Zajtra sa na EMC 2015 začína naplno súťažiť a prvé dva dni budú patriť súťaži jednotlivcov. Podľa rozpisu sa ako prví dvaja z našich mužov predstavia Matej Košecký spoločne s Tomášom Magulom od 9.00 (začínajú na dráhe 6) a o 13.30 Juraj Voskár so Stanislavom Hajdukom (začínajú na dráhe 19), Lukáš Andrássy a Michal Jakobei hrajú až v sobotu. Verím, že sa im štart do šampionátu podarí podľa ich vlastných predstáv...držím palce.

Image
Vila pre Vyvolených :-))

Na samote u lesa...Utorok, 2.5.2015. V termíne 3.-14.6.2015 sa v dánskom meste Aalborg uskutočnia Majstrovstvá Európy mužov v bowlingu (EMC 2015). Celé podujatie bude situované do Lovvang Bowling Centre, ktoré disponuje 30 dráhami s povrchmi Brunswick Anvilane Pro a označenie GS-X nesú automatické stavače. Presný mazací model síce spoznáme až po mítingu manažérov vo štvrtok, avizovaná je zatiaľ jeho dĺžka 41 +/- 1 stopa. Mimochodom, toto mazanie si vyskúšame aj my v BNC na poslednom kole Prešporského Eliminátora 10.6., teda súčasne s priebehom trojíc na EMC 2015. Podľa oficiálnej web stránky EMC 2015 by sa malo do súťaží jednotlivcov, dvojíc, trojíc a tímov zapojiť 186 hráčov z 32 krajín a veríme, že sa medzi nimi nestratí  ani náš kompletný tím v zložení Andrássy Lukáš, Hajduk Stanislav, Jakobei Michal, Košecký Matej, Magula Tomáš a Voskár Juraj, ktorý sa na tento šampionát svedomito pripravoval pod vedením trénera Vladimíra Dvořáka. Vedenie SBwZ v stanovených termínoch vybavilo všetky potrebné formality od odoslania formulárov až po úhradu povinných platieb, zabezpečilo sa ubytovanie, preprava osôb a potrebnej batožiny a tak sa mohla dnes šestica našich reprezentantov vydať na ďalekú cestu. Cesta v prenajatom mikrobuse by im mala trvať niečo cez 20 hodín a ak sa nič nepredvídané nestane, na samotu vzdialenú 30 km od dejiska šampionátu by mali doraziť v stredu ráno. Nateraz im prajem šťastnú cestu, dobrú náladu a veľa príjemných zážitkov. Vo štvrtok sú na programe oficiálne tréningy, večer slávnostné otvorenie a ja tu opäť prinesiem nové informácie už z dejiska EMC 2015. (Miro)

Image
Náš tím pred odjazdom z Trnavy...
 

 

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy