Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
05 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 80 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

WTBA World Championships 2013 Vytlač E-mail
01 september 2013
ImageVíťazi MastersNedeľa, 1.9.2013. V piatok v noci vyvrcholili kombinované Majstrovstvá sveta v bowlingu mužov a žien v Hendersone a ukončil ich rozlúčkový banket. Ešte predtým sa však odohrali obe finále súťaže päťčlenných tímov a finále Masters. V mužskej kategórii ešte v kvalifikácii padli tri Perfect Games, ich autormi boli Achim Grabowski, Hareb Al Mansoori a Ricardo Lecuona. Do semifinále sa dostali tímy –Kórea, USA, Dánsko a Fínsko. A práve Fíni si dokázali prísť v tejto súťaži až po zlato, keď v rozhodujúcom zápase porazili Američanov 1183:1126. Ani v ženskej kategórii neostalo zlato na americkej pôde. Americké ženy síce dominovali v kvalifikácii,
WTBA WORLD CHAMPIONSHIPS 2013

 

Víťazi súťaže tímovv semifinále porazili Venezuelčanky, ale vo finále podľahli vynikajúco hrajúcim Kórejkam 992:1159. Kórejky sa do finále dostali cez Malajziu a zaslúžene si odvážajú z USA zlato. A to sa ešte nevedelo čo predvedú kórejskí hráči v Masters. Stala sa tu totiž doteraz nevídaná vec, keď zlato v oboch kategóriách Masters brali Kórejci a to ešte manželia. V mužskom finále totiž porazil Young-Seon Cho Chrisa Barnesa 254:195 a v ženskom jeho manželka Yun-Hee Son pobila svoju krajanku Moon-Jeong Kim 211:193 a dokonala tak spoločný manželský triumf. Nasledujúci svetový šampionát už bude rozdelený, v roku 2014 muži v Abu Dhabi a rok neskôr na tom istom mieste ženy, tak sa nechajme prekvapiť, či už aj so Slovákmi.

Víťazky súťaže tímov 

 

 

 

 

 

 

 

Víťaz All Event - Chris BarnesPiatok, 30.8.2013. Na WC 2013 prebiehala počas uplynulých dní kvalifikácia päťčlenných tímov. Po jej ukončení sme spoznali ďalších medailistov, ukončená totiž mohla byť súťaž All Event, do ktorej sa hráčom započítavali kvalifikačné hry zo všetkých ostatných odohraných súťaží. V mužskej kategórii si prvenstvo až do konca udržal Chris Barnes, ktorý dosiahol z 24 odohraných hier priemer 233,71, druhý skončil Young-Seon Cho – 224,96 a tretí Bill O´neill – 223,75. V ženskej kategórii poradie All Event dlho viedli hráčky Tchaj-pej, ale postupne sa prepadli mimo oceňované pozície. Víťazkou sa stala Shannon O´Kefee s priemerom 217,04,druhá skončila Yun-Hee Son – 216,21, tretia Diana Zavjalova – 215,25. Víťazmi All Event sa teda stali opäť americkí hráči, uvidíme ako to dopadne vo finále päťčlenných družstiev a vo finále Masters, ktoré sú na programe už dnes. World Championships 2013 budú dnes večer ukončené rozlúčkovým banketom. Víťazov súťaží Team of five a Masters tu predstavím už čoskoro. 

Víťazka All Event - Shannon O´Kefee Utorok, 27.8.2013. Počas uplynulých štyroch dní prebiehali súťaže trojíc mužov a žien na WC 2013. Prvý rozbehli a aj ukončili súťaž muži, v kvalifikácii tu nastúpilo 72 Trios men a hrali sa dva bloky po troch hrách na short a medium mazaní. Víťazmi kvalifikácie sa podľa očakávaní stalo hviezdne trio O´neill/Jones/Barnes so súčtom 4101 bodov, keď najväčším podielom 1445 bodov prispel Chris Barnes a len si tak ešte viac upevnil lídersku pozíciu v All Event. Na druhú priečku potiahol Oscar Rodriguez kolumbijské trio Rey/Rodriguez/Mejia keď nahral súčet 1526 (priemer 254,33) a v poslednej hre mu len o bod ušla Perfect Game. Tá nakoniec neodolala ani v kvalifikáciitrojíc, dosiahol ju Nór Tore Torgersen. Z tretieho miesta postupovali Kórejci Choi/Cho/Kim a zo štvrtého prekvapivo Kanaďania Buffa/Lavoie/Girard, lenže to z ich strany nebolo posledné prekvapenie. V semifinále totiž vyradili z bojov o zlato Američanov po víťazstve 601:579 a vo finále zmietli Kórejcov 721:602 a po druhý krát v histórii získali pre Kanadu zlato na Majstrovstvách sveta. Niečo takmer neuveriteľné sa stalo v druhom semifinále, kde Kolumbijci v zápase s Kórejcami totálne vybuchli, prehrali 444:699 a ich hráč Santiago Meija zahral dokonca iba 110. Víťazi trios menSnáď ešte väčšie prekvapenia vzišli zo súťaže Trios women, kde ich na kvalifikáciu nastúpilo 68. Tými prekvapeními sú najmä výkony a umiestnenie oboch amerických trojíc, ktoré skončili bok po boku na 18. a 19. mieste. Naopak kanadská trojica Rioux/How/Lagrange posilnená ziskom zlata mužov išla pevne za rovnakým cieľom. Nakoniec v poslednom finálovom zápase pri nich šťastie nestálo, prehrali ho veľmi tesne 585:587 s Kórejkami Ryu/Lee/Son a tie sa mohli tešiť zo zisku zlata. Bronzové skončili Angličanky Chamberlain/Rumkee/John spoločne s Japonkami Teshima/Mukatoni/Matsuda. Keď doteraz ženy celkom držali krok v dosahovaní vysokých výkonov s mužmi, tak v súťaži trojíc hrali oveľa nižšie čísla. Na čele ženského All Event je už poriadna tlačenica, ale ešte stále sú tam dve Tchaj-pejčanky Wang a Huang. Dnes sa na WC 2013 rozohrajú súťaže tímov, ktoré vyvrcholia spoločne s finále Masters v piatok.

Víťazky trios womenPiatok, 23.8.2013. Včera sa skončil na WC 2013 už štvrtý hrací deň a ten bol vyhradený pre súťaž dvojíc žien – Doubles women, hralo sa na 39 stopovom mazaní Soul. V kvalifikácii nastúpilo súťažne 104 ženských párov a opäť sa nedokázali výraznejšie presadiť Európanky. Do semifinále sa dostali dve americké dvojice a po jednej dvojici z Austrálie a Venezuely. A práve venezuelské sestry Karen Marcano/Alicia Marcano hrali obe vyrovnane a vysoko a tak sa so súčtom 2880 (priemer 240) stali víťazkami kvalifikácie. V semifinále hrali rovnako vyrovnane, ale už oveľa nižšie čísla a podľahli  domácim profíčkam Kelly Kulick/Missy Parkin v pomere 373:483, keď Kelly Kulick zahrala v tomto zápase Perfect Game. V druhom semifinálovom zápase zvíťazili Američanky Stefanie Nation/Shannon OKeefe nad Austrálčankami Ann-Maree Putney/Carol Gianotti v pomere 469:430. Vo finále sa na radosť domácich fanúšikov teda stretli dve americké dvojice a dopadlo to lepšie pre dvojicu USA 1, keď Stefanie Nation/Shannon OKeefe porazili dvojicu USA 2 Kelly Kulick/Missy Parkin  v pomere 482:438 a USA 1 získali zlato. Na čele All Event sa aj napriek slabšiemu výkonu v kvalifikácii dvojíc udržala Tchaj-pejčanka Chiung-Yao Hung. Najbližšie štyri dni budú na WC 2013 prebiehať súťaže trojíc, komentár pripravím až po ich ukončení. 

Stefanie Nation/Shannon OKeefeŠtvrtok, 22.8.2013. Tretí hrací deň na WC 2013 priniesol veľkolepé divadlo, ktoré sa len tak ľahko nevidí. Na programe boli Doubles men a dráhy boli na túto súťaž upravené 39 stopovým mazaním s názvom Soul. V kvalifikácii nastúpilo 108 súťažných dvojíc a najväčšiu pozornosť na seba upútal Chris Barnes, keď zahral súčet 1502, v druhej hre predviedol Perfect Game, potiahol svojho parťáka Johna Szczerbinskeho do semifinále a viditeľne sa bowlingom bavil. Perfect Game zahral aj Kórejec Jong-Woo Park, ale na postup jeho dvojice to nestačilo. Hrali sa totiž vysoké čísla a najvyšší súčet dvojice 2784 nahrali Fíni Pasi Uotila/Osku Palermaa. Semifinále bolo čisto fínsko – americkou záležitosťou a v prvých zápasoch to boli bratovražedné súboje medzi krajanmi. Do posledného finálového zápasu postúpili  Pasi Uotila/Osku Palermaa po víťazstve nad párom Joonas Jehkinen/Petteri Salonen v pomere 480:453 a v druhom semifinále porazili John Szczerbinski/Chris Barnes dvojicu John Janawicz/Mike Fagan v pomere 472:458. Ak sa zdá, že doteraz padali značne vysoké čísla, tak vo finále sa lámali rekordy. Americká dvojica John Szczerbinski/Chris Barnes nahrala najvyšší finálový súčet v histórii majstrovstiev sveta, súčet hier Szczerbinskeho 290 a Barnesa 279 znamenal neskutočné číslo 569 a proti tomu mala fínska dvojica skutočne mizivú šancu. John Szczerbinski/Chris Barnes porazili dvojicu Pasi Uotila/Osku Palermaa v pomere 569:473 a získali druhé zlato pre Ameriku na WC 2013. Chris Barnes sa zásluhou dnešných svojich vysokých výkonov posunul do čela All Event. Dnes je na programe súťaž Doubles women a som zvedavý, či sa konečne podarí presadiť  Európankám alebo dominanciu potvrdia ázijské hráčky.

John Szczerbinski/Chris BarnesStreda, 21.8.2013. Včera dokončovali súťaž jednotlivcov ženy, pričom spolu ich v kvalifikácii na 33 stopovom mazaní Sydney nastúpilo 212 z 36 krajín a muziku tvrdili mimoeurópske hráčky. V kvalifikácii vynikli ázijské hráčky, a úplne najvyššie skončili dve z čínskeho Tchaj-pej, do semifinále sa dostala ešte Portoričanka a Kórejka, nechýbalo veľa a boli by tam až tri Tchaj-pejčanky. Víťazka kvalifikácie Chiung-Yao Hung nahrala zo šiestich hier súčet 1460, ale v napínavom semifinále podľahla o 2 body v pomere 200:202 Kórejke Seo-Yeon Ryu a zostal jej bronz. V druhom semifinále sa podarilo zvíťaziť jej krajanke Ya-Ting Wang nad Portoričankou Mariana Ayala v pomere 205:190. Lenže hráčka Južnej Kórei Seo-Yeon Ryu dnes nemala s hráčkami Tchaj-pej zľutovanie, zvíťazila aj v záverečnom súboji nad Ya-Ting Wang v pomere 224:182 a získala tak zlatú medailu, je to jej tretia v majstrovstvách sveta. Snáď sa viac bude dariť európskym hráčkam v ďalších súťažiach na WC 2013, už dnes sa koná Doubles Men, Doubles Women je na programe vo štvrtok.

Víťaz singles menUtorok, 20.8.2013. V americkom Hendersone sú od 16. augusta na programe Majstrovstvá sveta v bowlingu opäť po desiatich rokoch ako kombinované, teda spoločné pre mužov a ženy, naposledy tomu tak bolo v roku 2003 v Kuala Lumpur. Spolu sa v 72 dráhovej herni Sunset Station´s Strike Zone stretlo 438 hráčov (216 mužov a 212 žien) zo 44 krajín celého sveta aby zviedli medzi sebou súboje v súťažiach jednotlivcov, dvojíc, trojíc a päťčlenných tímov. Po úvodných oficiálnych tréningoch, kde si mohli už hráči vyskúšať obe mazania, teda short a medium, sa včera začalo naostro. Ako prví sa predstavili muži, keď nastúpili na 6 kvalifikačných hier v súťaži jednotlivcov a odohrali ich na 33 stopovom mazaní Sydney. Dianie na dráhach sa dá sledovať cez livestreaming alebo onlinescoring a bolo vidieť, že mnohým toto mazanie s nizučkým ratiom robilo značné problémy. Veľmi dobre sa Víťazka singles womenpredviedol v prvej runde aj nám dobre známy víťaz vlaňajšieho BNC Open Bodo Konieczny, ktorý dokonca v druhej hre zahral Perfect Game a neskôr sa ukázalo, že práve tá mu pomohla k postupu do Top 4. Niečo podobné predviedol v druhej runde domáci profík Bill O´neill, ten dosiahol Perfect Game v poslednej kvalifikačnej hre a stal sa víťazom kvalifikácie so súčtom 1418. Obaja 300vkári sa dostali do vzájomného finálového súboja, keď Konieczny porazil v semifinále Martina Larsena 209:183 a O´neill postúpil cez Kórejca Shin Seyung-Hyeon po víťazstve 181:155. Vo finále si už domáci hráč nenechal ujsť víťazstvo, keď porazil Nemca Bodo Konieczneho celkom hladko 228:192. Zlato teda berie O´neill, striebro Konieczny a bronz porazení semifinalisti Larsena a Shin. Dnes majú muži voľný deň, na programe je súťaž Singles Women.


< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy