Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
04 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 160 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Champions Cup 2012 Vytlač E-mail
21 október 2012
ImageVíťazi ECC 2012Víťazmi ECC 2012 Kovalova a Gruffman. Osem žien a osem mužov postupovalo po zrátaní 24 kvalifikačných hier do bojov o zlato. Hralo sa K.O. systémom na dve víťazné hry a súperov určilo umiestnenie po kvalifikácii. Nebudem sa dopodrobna rozpisovať o priebehu jednotlivých zápasov, nakoniec bola možnosť to priamo sledovať cez livestreaming. Zo žien bola najväčšou favoritkou Birgitt Poeppler, ale nakoniec vo finále v rozhodujúcej tretej hre podľahla Darii Kovalovej v pomere 211:216 a musela sa zmieriť so striebornou medailou, zlato teda pre Ukrajinu a pre seba získala Daria Kovalova,
EUROPEAN CHAMPIONS CUP 2012


tretie skončili porazené semifinalistky Carmen Haandrikman a Alena Korobkova. Aj medzi mužmi bol jasným favoritom víťaz kvalifikácie James Gruffman, mladý ľavoruký Švéd aj úlohu favorita naplnil a dokončil tak spanilú cestu za zlatom, ktorú dopredu verejne avizoval. Vo finále celkom hladko porazil Francúza Yoan Alixa 2:0, na treťom mieste skončili Habib Dogan a Raymond Teece. Počas prenosu cez livestreaming bežal aj chat a veľa fundovaných príspevkov tu mala Patricia Luoto. Tak napríklad na Birgit Poeppler povedala: „Biggi je obrovským objavom posledného roka, tvrdo na sebe denne pracuje a má na to aby vyhrala akúkoľvek súťaž v Európe vrátane EBT Rankingu“. Na adresu Jamesa Gruffmana zasa poznamenala: „James má svoj vlastný svet, do ktorého nikoho nepúšťa s výnimkou svojho trénera Petra Ljunga, nemá rešpekt pred nikým, čo môže byť pre neho niekedy problém“. Gruffmana som tiež pozoroval v priamom prenose počas semifinále a skutočne pôsobil veľmi sebavedomo a afektovane, až tak že si svojho staršieho tureckého protihráča vôbec nevšímal, zabával svoje okolie, čo miestami pôsobilo dosť pohŕdavo. V každom prípade počas celého ECC 2012 predvádzal skvelé výkony a Pohár európskych majstrov zaslúžene vyhral. 36. ročník ECC je naplánovaný na koniec októbra 2013 v BNC Bratislava. 

Gruffman on fire...Sobota, 20. október. Dnešok bol na ECC 2012 posledným kvalifikačným dňom a ako prvé odohrali svoj posledný blok na kombinovanom mazaní ženy Group 1. Asi už nikoho neprekvapí, že najlepšou bola opäť Birgit Poeppler, ktorá bola výkonom 299 v predposlednej hre blízučko Perfect Game. Stala sa jednoznačnou víťazkou kvalifikácie a spolu s ňou postupuje do zajtrajšieho štvrťfinále 8 žien, pričom na postup bol potrebný priemer 197,7. Kristína Šramková skončila v celkovom poradí na 30. mieste s priemerom 167,4. Ešte ku včerajšiemu dňu sa viaže jedna pikoška, Kristína odohrala prvé dve hryna kombinovanom mazaní vo dvojičke s miestnym čašníkom. Jej partnerka na dráhe Poľka Grzybowska sa pozabudla na nákupoch a tak musel zaskočiť fešák z poza baru. Tak aj toto sa môže stať na vrcholovom podujatí akým ECC určite je. Aj obe skupiny mužov dnes absolvovali blok hier na kombinovanom mazaní.  Ján Debnár zahral znovu tesne súčet nad 1400 a v konečnom zúčtovaní skončil na 41. mieste s priemerom 177,3. No a najlepším mužom hracieho dňa bol do tretice James Gruffman, ktorý ako víťaz kvalifikácie dosiahol z 24 hier priemer 235,3, na postup z ôsmeho miesta bolo treba dosiahnuť priemer 206,4, čo sa nepodarilo obhajcovi zlata z ECC 2011 Thomasovi Grossovi. Ten dnes skončil vo svojej Group 1 predposledný s priemerom 177,4 a stratil tak celkom jasnú postupovú pozíciu. Zajtra je na programe posledný hrací deň a spoznáme nových víťazov ECC 2012, som veľmi zvedavý, či to budú práve Poeppler a Gruffman.

Image
Kristínka s čašníkom, ktorý dostal prezívku Felinda Grzybowska

James Gruffman a jeho tréner Peter LjungPiatok, 19. október. Dnes sa predstavili obe skupiny mužov na stredne dlhom mazaní a opäť to bolo hlavne o jednom jedinom hráčovi. Znovu všetkých zvyšných 41 mužov zatienil James Gruffman, keď zahral takmer zhodný súčet ako na krátkom mazaní -1932, čím sa dostal už na priemer 241,18 zo 16 hier a na druhého v poradí má náskok 361 bodov, posledný hráč priebežného poradia stráca ne neho priepastných 1118 bodov. Aj Janko Debnár dosiahol takmer zhodný súčet ako na krátkom mazaní – 1424, v priebežnom poradí mu patrí 38. miesto. Večer ešte stihla jedna skupina žien (Group 2) odohrať posledný kvalifikačný blok hier a to na kombinovanom mazaní, čo patrí vždy medzi najobtiažnejšiu časť turnaja.Tak nejak aj vyzerali výsledky, len jedna žena sa dostala cez priemer 200. Kristínka zahrala paradoxne svoj najlepší súčet – 1405 (priemer 175,63) a vo svojej runde sa umiestnila na 10. mieste. Bolo to jej posledné aktívne účinkovanie na ECC 2012 a zajtra sa dozvieme, na ktorom mieste celkového poradia sa nakoniec umiestnila. Zajtrajší deň je posledným kvalifikačným a na svojich záverečných 8 hier nastúpi aj Ján Debnár od 13.30 na dráhe 8. Spoznáme aj zoznamy hráčov postupujúcich do štvrťfinále ECC 2012, ktoré je na programe v nedeľu.

James GruffmanŠtvrtok, 18. október. Dnešný deň sa ako prví predstavili muži Group B, ktorí odohrali svoj prvý blok hier na krátkom mazaní. Najlepším z nich bol matador belgického bowlingu Gery Verbruggen so súčtom 1835 (priemer 229,38) a zaradil sa na druhé miesto za Jamesa Gruffmana. Ján Debnár je po skompletizovanom prvom bloku hier na 37. mieste zo 42 mužov. Dnes sa stihol odohrať aj kompletný druhý blok hier oboch ženských skupín na stredne dlhom mazaní. Opäť dominovala Birgit Poeppler so súčtom 1814 (priemer 226,8) a celkovo po odhraní 16 hier vedie ženské poradie s náskokom 230 bodov pred druhou Dariou Kovalovou z Ukrajiny. Kristína Šramková dnes zahrala lepší súčet ako včera,napriek tomu jej to posun v celkovom poradí neprinieslo, dokonca klesla o jednu priečku na 33. miesto. Kristínka je na ECC 2012 najmladšou účastníčkou a teda je jej venované množstvo úsmevov a priateľských rozhovorov. Dokonca štáb miestnej televízie prišiel s ňou natočiť rozhovor a  medzi najčastejšie otázky patria: ako dlho hrá bowling, škola, rodina, záujmy. Kristínka má vždy pripravenú „diplomatickú“ odpoveď, napríklad na otázku čo si myslí o úrovni dráh na ECC 2012 odpovedala: „My v Bratislave máme modernejšie...“ Dnes mal najstarší účastník ECC 2012 Ján Debnár voľný deň, ale už zajtra ráno o 9.00 na dráhe 6 štartuje svojich 8 hier na stredne dlhom mazaní. Kristínka je už zaradená do Group 2, kde ju čaká zajtra od 18.00 posledný blok hier na kombinovanom mazaní., začína na dráhe 3, obom Slovákom držím palce.

Image
Kristínka v rozhovore pre miestnu televíziu na ECC 2012

Birgit PoepplerStreda, 17. október. Prvý hrací deň na ECC 2012 rozbiehali ženy prvým blokom ôsmich hier na krátkom mazaní. Hneď ráno nastupovala na dráhy s odhodlaním aj Kristína Šramková, ktorá hrala sa posúvala po dráhach spoločne s maďarskou reprezentantkou. Kristínka dosiahla súčet 1269 (priemer 158,62) čo jej momentálne stačí na 32. miesto z 36 účastníčok. Výborne zahrala Birgit Poeppler, so súčtom 1761 (priemer 220,1) je na čele priebežného poradia žien a táto Nemka len potvrdzuje že si v poslednom období získava rešpekt medzi top hráčkami európskeho bowlingu. Z mužskej kategórie sa dnes na krátkom mazaní predstavila iba polovica hráčov, teda Group A a v nej aj Ján Debnár.Janko nezačal dobre, snažil sa to ďalej čo najviac napraviť a nakoniec dosiahol súčet 1428 (priemer 178,5). Dnes si najväčšiu pozornosť svojimi výkonmi vynútil Švéd James Gruffman, ktorý predviedol Perfect Game a dosiahol priemer 240,9. Poradie mužov po prvom bloku hier sa uzavrie až zajtra, kedy dohráva Gruop B. Po nich sa od 13.30 dostanú na dráhy so stredne dlhým mazaním opäť ženy a hneď v prvej skupine bude hrať aj Kristínka.

Ján Debnár a Kristína Šramková na ECC 2012Utorok, 16. október. Prinášame najnovšie správy z dejiska ECC 2012 ešte pred začiatkom prvého hracieho dňa. Dnes boli na mítingu manažérov predstavené mazacie modely s dĺžkou 35 a 40 stôp, o ktorých správnu aplikáciu na dráhy sa bude starať nám dobre známy technik spoločnosti Kegel Frank Broeseliske. Známe je už aj zadelenie hráčov do skupín a časový harmonogram hracích dní. Pre nás je dôležitá informácia, že Kristínka začína svoj prvý blok 8 hier na krátkom mazaní v stredu ráno od 9.00 na dráhe 8 a je členkou Group A. Podobne aj  Janko je členom Group A, ale mužskej kategórie a štartuje na svoj prvý blok v stredu od 18.00 na dráhe 4. Podľa všetkého by sme mali mať možnosťoboch našich hráčov zajtra sledovať online cez livestreaming a aj výsledky by sa mali objavovať v online podobe. Vyvrcholením dnešného dňa bolo slávnostné otvorenie, na ktorom Majster Holandska Roel Mol (inak aj víťaz Slovakia Open 2007) zložil za všetkých účastníkov sľub športovca. Tak ešte raz celú výpravu v Holandsku pozdravujem a držím všetky palce!

Image
Slovenská výprava na ECC 2012, zľava Ján Debnár, Kristína a Katarína Šramkové
Image
Kristína Šramková a Roel Mol - Majster Holandska
Image
Ján Debnár a Carmen Haandrikman - Majsterka Holandska

Úvod. V termíne 15. – 22. októbra sa v holandskom meste Zoetermeer koná 35. ročník pohára európskych majstrov v bowlingu. Mesto je vzdialené iba niekoľko kilometrov smerom do vnútrozemia od Den Haagu a účastníci strávia väčšinu času v tunajšom Bowling Centre Dekker, kde je umiestnených 16 dráh QubicaAMF. Hrať sa bude na dvoch druhoch mazania s dĺžkou 35 a 40 stôp. Pondelok je posledným dňom na príchod všetkých účastníkov a možnosť individuálneho trénovania. V utorok sa po registrácii a kontrole bowlingových gúľ koná stretnutie vedúcich výprav, neskôr do slávnostného otvorenia ECC 2012 budú prebiehať oficiálne tréningy podľa presného rozpisu. Od stredy 17. októbra sa už začne vážne súťažiť a celé podujatie bude ukončené  v nedeľu 21. októbra. Slovenský bowling bude na ECC 2012 reprezentovať dvojnásobná tohtoročná Majsterka SR Kristína Šramková a Vicemajster SR Ján Debnár. Ako som tak prezeral zoznam účastníkov, mám pocit, že Slovensko bude mať na ECC 2012 dvojité naj – najmladšieho a najstaršieho účastníka. O oboch našich reprezentantov sa bude po celý čas starať Katarína Šramková – manager, šofér, coach a ešte aj mama Kristíny v jednej osobe. Držíme Kataríne v jej neľahkej funkcii palce a samozrejme tiež Kristíne a  Jankovi k dobrým výkonom. Ďalšie informácie z ECC 2012 prinesieme po prvom hracom dni. (Miro)

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy