Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
05 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 116 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

Slovenský pohár družstiev 2014 Vytlač E-mail
09 február 2014
ImageVíťazi SPD 2014V nedeľu 9. februára pokračoval 10. ročník SPD od 9.30 hod druhou kvalifikačnou rundou, v ktorej sa predstavilo ďalších 16 družstiev. K postupu do finálovej šestnástky družstiev stačilo nahrať vcelku nízky súčet 2418 (priemer 161,2 na hráča), lenže družstvá sa snažili o čo najväčší možný súčet z dôvodu 20% prenosu bodov z kvalifikácie. Víťazom úvodnej časti sa stali BNC Strikers prenasledovaní ďalšími ašpirantami na konečné víťazstvo, postupovali totiž všetci hlavní favoriti. Tým najväčším favoritom bolo družstvo Citybowling Poprad, čo jeho členovia začali dokazovať hneď v 1. finálovom kroku, postupne nabaľovali svoj stále väčší bodový náskok
 VÝSLEDKY  MAZANIE PROPOZÍCIE

 

a do posledného finálového zápasu už nastupovali s takmer 200 bodovým bonusom na svojho súpera. Je jasné, že pri súčasnej výkonnosti niektorých členov Citybowlingu Poprad by sa musel zrejme udiať v nedeľný podvečer v BNC zázrak, ten sa samozrejme nekonal a tak si viac pozornosti ako finálový súboj SPD 2014 vyslúžila Anastázia Kuzminová, ktorá práve v tom čase získala pre Slovensko zlato na ZOH v Soči. Víťazom Slovenského pohára družstiev 2014 sa teda jednoznačne stalo družstvo Citybowling Poprad v zložení Andrássy/Dvořák/Jurinyi Ľub./Jurinyi Ľud./Petras, „istené“ nehrajúcim Mariánom Bilanovičom st., ktoré obhájilo vlaňajšie víťazstvo a tak sa putovný pohár vracia naspäť do Popradu. Druhé miesto obsadili Prešovčania hrajúci za košický VIP Clinic, tretie miesto získalo družstvo Galéria Bowling Košice. Naše klubové družstvo Mr.Split Bratislava postupovalo z kvalifikácie z 3. miesta, po 1. finálovom kroku sa prepadlo na 6. miesto s vyše 30 bodovou stratou na 4. postupové miesto do 3. kroku. Túto stratu sa nám nepodarilo po presune na dráhach už zmazať a definitívne končíme  v 2. kroku na 6. priečke celkového poradia, čo je síce veľmi solídne umiestnenie v konkurencii 28 štartujúcich družstiev, našou ambíciou však bolo pódiové umiestnenie. Tak snáď o rok na SPD 2015. (Miro)

V sobotu 8. februára sa v BNC Bratislava rozbehol prvou kvalifikačnou rundou Slovenský pohár družstiev 2014. O 14.00 hod sa na dráhy postavilo 60 hráčov z 12 družstiev a do čela priebežnej tabuľky sa dostal domáci tím BNC Strikers, ktorý dosiahol súčet 2854 (priemer 190,27 na hráča). O necelých 80 bodov za nimi sa usadilo naše klubové družstvo Mr.Split Bratislava, ktoré v zložení Krajčovič/Galba/Hedl/Benko/Koník nahralo súčet 2778 (priemer 185,2 na hráča) a dovolím si tvrdiť, že obe tieto družstvá si už s istotou zabezpečili postup do nedeľňajšieho finále. Straty družstiev od tretieho miesta nižšie sú nečakane vysoké a pri prenose 20% do 1. finálového kroku môžu byť do istej miery podstatné. V nedeľu od 9.30 pokračuje SPD 2014 druhou kvalifikačnou rundou, v ktorej sa predstaví ďalších 16 družstiev a doterajšie poradie sa bude určite poriadne miešať. Celé dianie v príkladne tip-top pripravenom Bowlingovom národnom centre môžete sledovať aj cez onlinescoring a výsledky budú po každej nahodenej hre aktualizované na stránke SBwZ.

Úvod. Víkend 8.-9. februára bude patriť obľúbenému zväzovému podujatiu - Slovenskému poháru družstiev 2014, ktorý sa opäť koná v bratislavskom BNC. Hneď na začiatku treba poznamenať, že ide o súťaž päťčlenných tímov, pričom podľa schválených a platných propozícií majú na SPD právo účasti iba tie družstvá, ktoré tvoria minimálne traja hráči z jedného klubu (za klubového hráča sa považuje aj hosťujúci hráč v aktuálnej sezóne) a teda v družstve môžu do hry nastúpiť maximálne dvaja hráči, ktorí nie sú členmi daného klubu alebo sú bez klubovej príslušnosti. Usporiadateľ SPD 2014, teda SBwZ, prichádza v tomto ročníku s dvoma zásadnými zmenami. Tou prvou zmenou je, že všetky prihlásené družstvá (prihlásilo sa ich 28)  majú štart zdarma a tou druhou zmenou je, že boli zrušené tradičné finálové K.O. súboje. Kvalifikácia sa hrá na súčet troch hier (15 hier družstva), do finálových krokov postupuje 16 družstiev a prenášajú si 20% súčtu bodov nahraného v kvalifikácii. V každom finálovom kroku odohrajú družstvá jednu hru a postupujúce družstvá si prenášajú všetky nahrané body do ďalších krokov. V poslednom štvrtom kroku sa už stretnú dve družstvá v záverečnom súboji o víťaza SPD 2014. Viac o právach a povinnostiach prihlásených družstiev, o hracom systéme, oceneniach atď. sa dočítate v priložených propozíciách. Pre toto podujatie bolo vylosované 40 stopové mazanie zo ženského šampionátu USBC 2013, jeho graf tu tiež prikladám. Náš klub ŠK Mr.Split Bratislava už tradične štartuje na SPD, tento krát s cieľom obhájiť pódiové umiestnenie z SPD 2013. Prvá kvalifikačná runda je na programe v sobotu od 14.00, druhá v nedeľu od 9.30. (Miro)

Image
Citybowling Poprad - 1. miesto na SPD 2014
Image
VIP Clinic Košice - 2. miesto na SPD 2014

Image
Galéria Bowling Košice - 3. miesto na SPD 2014
 
Image
Mr. Split Bratislava na SPD 2014

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy