Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
03 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 176 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

26th European Youth Championships 2013 Vytlač E-mail
31 marec 2013
ImageMichail Tsimplakakis - víťaz Boys MastersNedeľa, 31. marca. V dnešný sviatočný deň sa na EYC 2013 odohrávali posledné súboje, na programe bola totiž súťaž pre 24 chlapcov a dievčat – Masters a odohrávala sa v piatich krokoch. Všetky  kroky sa hrali K.O. systémom, každý zápas na dve víťazné hry. Prvých 8 hráčov All Event bolo nasadených do druhého kroku, v prvom sa teda stretli hráči z pozícií 9-24. Boys Masters. Ako nôž maslom prechádzal všetkými súbojmi český reprezentant David Vítek, postupne porazil skvelých severských hráčov ako: Martin Stikbakke (NOR), Saku Konttila (FIN), Markus Bergendorff (DEN), Oyvin Kulseng (NOR), všetkých jednoznačne 2:0 a ocitol sa vo finále. Tu proti nemu nastúpil Grék Michail Tsimplakakis a v prvú hru David prehral tesne 209:211,
EYC 2013  FOTOGALÉRIA


Amanda Larkin - víťazka Girls Masters v druhej hre dokázal stav zápasu vyrovnať po skóre 215:208. V rozhodujúcej tretej hre dokázal  Michail Tsimplakakis pospájať viac strajkov a zvíťazil v pomere 248:229 a to mu vynieslo zlato a titul Majstra Európy. Vicemajstrom Európy so ziskom striebra pre českú výpravu sa stal David Vítek, bronz si odnášajú Antonino Fiorentino (ITA), ktorý dosiahol v prvom kroku Perfect Game a Oyvin Kulseng (NOR). Girls Masters. Ak bolo zloženie chlapčenského finále značne prekvapivé, podobne tomu bolo aj v tom dievčenskom. Tu totiž proti sebe nastúpili Amanda Larkin (IRL) a Andrea Hansen (NOR). Nórskej reprezentantke sa vo finále hra vôbec nedarila a tak Írka poľahky vyhrala zápas 2:0 po hrách 215:177 a 207:162. Prekvapivou Majsterkou Európy je teda Amanda Larkin, ktorá získala zlato na obrovskú radosť írskej výpravy, striebro patrí Andree Hansen, bronz získali porazené semifinalistky Tamara Adler (AUT) a Annie Thorell (SWE). To bola posledná bodka za EYC 2013, pre tých členov výprav, ktorí vydržali na šampionáte až dokonca je pripravený záverečný banket, kde už budú všetci oveľa viac uvoľnení ako doteraz. Záverom treba poďakovať celej slovenskej výprave ako aj všetkým, ktorí vo Viedni strávili týždeň s našimi bowlingovými nádejami a aj keď sa vždy nedarilo podľa predstáv mnohých, je za tým kus odvedenej práce, množstvo peňazí a len tí, ktorí v tom vydržia pokračovať aj po neúspechoch, môžu raz byť medzi úspešnými. EYC 2014 sa bude konať opäť o rok v dánskom meste Odense na ostrove Fyn. Fotky Majstrov Európy doplním po ich zverejnení, ďakujem všetkým, ktorí tu moje komentáre čítali vždy až do konca. (Miro)

Jesper Svenson víťaz Boys All EventSobota, 30. marca. Dnešnou kvalifikáciou Girls Singles sa pre väčšinu účastníčok aktívne účinkovanie na EYC 2013 končí a patria medzi ne aj naše štyri dievčatá. Po ich vystúpeniach v predchádzajúcich dňoch sa len ťažko dalo očakávať, že sa niektorej z nich podarí zabojovať o postup do semifinále súťaže jednotlivkýň. Napriek tomu nás dnes veľmi potešil výkon Petry Stankovej, ktorá zahrala súčet 1107 (priemer 184,5), čo jej vynieslo 33. miesto zo 68 účastníčok Girls Singles, 54. miesto Klaudia Kovalčíková, 61. Kristína Šramková, 64. Kristína Koseková. Víťazkou 68 členného All Event sa stáva Angličanka Keira Reay, ktorá zlato získala najmä vďaka dnešnému vynikajúcemu výkonu, striebro patrí jej krajanke Hannah Frost a bronz Ruske Marii Bulanovej. Poradie Sloveniek: 55. Petra Stanková, 57. Klaudia Kovalčíková, 64. Kristína Koseková, 66. Kristína Šramková.  Semifinále a finále Keira Reay víťazka Girls All EventBoys & Girls Singles. Z dvojnásobného triumfu sa dnes tešila anglická výprava. Cez semifinálové zápasy Boys Singles sa až do finále prebojovali Hadley Morgan (ENG) a Oyvin Kulseng (NOR), bronz tak získali porazení hráči Markus Bergendorff (DEN) a Pontus Andersson (SWE). Vo finálovom zápase mal jasne navrch útly miláčik anglickej výpravy Hadley Morgan, zvíťazil v pomere 254:197 a získal už tretiu medailu, má dve zlaté a jednu bronzovú. Ďalšie zlato pre Anglicko dnes získala Keira Reay, zatiaľ vôbec najúspešnejšia účastníčka EYC 2013. Na svojom konte má už zlato z Girls Singles, zlato z All Events, striebro z Girls Doubles a striebro z Girls Team. Jej finálovou súperkou bola krajanka a najväčšia kamarátka Hanah Frost (má už tiež 4 medaile), ktorú porazila 231:198, bronz si odnášajú porazené semifinalistky Maria Bulanova (RUS) a Lisa Björklund (SWE).

Video na EYC 2013. Na EYC 2013 je oficiálne k dispozícii iba platený livestreaming. Ruská výprava si vyrába svoj vlastný amatérsky prenos a ukladá nahraté videa na stránke Ustream.Tv, kam sa dostanete cez tento odkaz. Okrem iných videí si môžete pozrieť aj 24 minútový záznam z dnešnej hry Klaudie Kovalčíkovej a Kristíny Šramkovej, ktoré hrali na dráhach práve s ruskými reprezentantkami dnes od 9:44, stačí si vyhľadať príslušné video s týmto časom. Prajem ostrý obraz.

Hadley Morgan víťaz Boys SinglesPiatok, 29. marca. Veľký piatok patril na dráhach vo viedenskom Plus Bowlingu na EYC 2013 čisto chlapčenskej súťaži jednotlivcov. Celkovo sa predstavilo v kvalifikácii Boys Singles 102 chlapcov, ktorí bojovali o 4 miestenky do semifinále a zároveň to bola posledná možnosť nahrať body potrebné k postupu do nedeľňajšieho Masters. Verili sme, že by sa to mohlo podariť aj nášmu reprezentantovi Matejovi Jakabovičovi, ktorý ak by zopakoval výkony z tímovej súťaže, mali by sme čo s napätím sledovať aj v nedeľu. Bohužiaľ to nevyšlo aj cez obrovskú Maťovú snahu, skončil síce z našich chlapcov v All Event najlepšie, jeho priemer z 18 hier 196,5 však stačil iba na 40. miesto. V súťaži jednotlivcov sa traja naši zástupcovia umiestnili nasledovne: 51. Matej Jakabovič 1138, 61. Fabio Merkovský 1108, 74. Marek Kečkéš 1040. Dnešná súťaž Boys Singles vyvrcholila nádherným okamihom, keď Keira Reay víťazka Girls Singlesv hlavnej úlohe boli opäť Švédi, teda najmä jeden Švéd - Jesper Svensson, ktorý za mohutného povzbudzovania ostatných členov výpravy predviedol parádnu exhibíciu. Aj keď vedel, že vďaka dvom pokazeným hrám sa nedostane do semifinále Boys Singles, počkal si až dohrajú všetci hráči na všetkých dráhach, dostal informáciu, že na víťazstvo a zisk zlata v All Event potrebuje v poslednom frame dosiahnuť dva krát strike a samozrejme to vo „one man show“ aj dokázal. Medailové pozície z All Event: zlato Jesper Svensson, striebro Saku Kontila, bronz maličký Hadley Morgan. Veľmi pekne dnes zahral český reprezentant David Vítek, skončil na 5. mieste Boys Singles keď mu na postup chýbalo 30 bodov. Aj pri tejto smole sa David určite môže tešiť s celou sympatickou českou výpravou z postupu do nedeľňajšieho Boys Masters z 20. miesta. Poradie našich juniorov v All Event: 40. Matej Jakabovič, 60. Fabio Merkovský, 70. Marek Kečkéš, Michal Jakoboei súťaž pre chorobu nedokončil. Pre Mateja a Mareka to bola posledná účasť na EYC, vek ich od budúcej sezóny radí medzi dospelých, takže chlapci, obom vám pekne ďakujeme za reprezentáciu Slovenska na medzinárodných juniorských podujatiach.

Víťazný tím ŠvédovŠtvrtok, 28. marca. Neskutočný rekord Švédov. „Druhý polčas“ súťaže tímov rozbiehali dnes dievčatá. Hrali sa ďalšie tri hry a všetci sme čakali či sa podarí našim dievčatám odraziť z priebežne poslednej pozície a o koľko si polepšia v All Event. Ale ani dnes neprišlo vytúžené zlepšenie, dievčatá zahrali ešte nižší súčet ako včera, čo v sumáre znamená 3536 bodov (priemer 147,33) a až príliš jednoznačne skončili v súťaží tímov na poslednom mieste. V 68 člennom All Event ja z našich najvyššie Klaudia Kovalčíková na 56. mieste. Na prvých troch miestach v tomto rebríčku sú tri Angličanky všetky s priemerom nad 210 a je teda jasné, že do semifinále Girls Team postupujú z prvého miesta,spolu s nimi idú ďalej Nemky, Švédky a Rusky. O niekoľko minút nastupujú na Víťazný tím Švédokdokončenie kvalifikácie súťaže tímov chlapci, bohužiaľ z Viedne mám aj smutnú správu. Slovenský tím už nastúpi iba v trojici, Michalovi Jakobeiovi sa výrazne zhoršil jeho zdravotný stav a dnes odchádza domov. Napriek tomu držíme torzu chlapčenského tímu palce, nech si nahrajú čo najviac bodov do All Event. Ako som už spomínal, naši chalani dohrávali súťaž družstiev v trojici doplnení o pacera a teda bez možnosti sa slušne umiestniť v celkovom poradí 24 tímov. Aj bez troch hier chorého Michala to nakoniec v súčte stačilo na 22. miesto, to ale nie je vôbec podstatné. Dnes podobne ako včera potešili výkony Mateja Jakaboviča, ktorý sa nenápadne škriabe hore poradím All Event, kde je už len kúsok od postupového miesta do nedeľného Masters. Pokiaľ Matej predvedie podobných 6 hier aj v zajtrajšej súťaži jednotlivcov určite sa posunie medzi 24 postupujúcich. Verím, že posledné slovo na šampionáte nepovedali ani zvyšní dvaja mladíci Marek a Fabio a zajtra dajú do ich posledného vystúpenia úplne všetko, dievčatá majú voľný deň. Do semifinále Boys Team sa z prvého miesta prebojovali Švédi, ktorí majú medzi sebou lídra All Event Jespera Svenssona, spolu s nimi idú do bojov o medaile aj Fíni, Nemci a Nóri. Semifinále a finále Teams Boys & Girls. Obe kategórie nastupovali na semifinálové súboje súčasne, ale väčšia pozornosť obecenstva sa sústredila na jeden chlapčenský semifinálový súboj. To čo tu predviedli švédski mladíci, to sa len tak nevidí. Na šampionáte už padlo niekoľko rekordov EYC, ale ten ktorý zahrali Švédi v semifinále proti Nórom zostane zrejme veľmi veľmi dlho neprekonaným, dosiahli totiž súčet 1059 (priemer 264,75 na hráča). Rozbehnutá švédska štvorica Filip Wilhelmsson/Emil Nilsson/Pontus Andersson/Jesper Svensson si poradila vo finále aj s Nemcami v pomere 962:861 a zaslúžene si odnáša zlato. Striebro teda patrí Nemcom, bronz porazeným semifinalistom Nórom a Fínom. A aby dnes tej švédskej radosti nebolo málo, druhé zlato v súťaži tímov vybojovali mladé Švédky Annie Thorell/Lisa Björklund/Sandra Jonasson/Fanny Lindahl, keď vo finále porazili Angličanky v pomere 868:824, bronz zostal Nemkám a Ruskám. Zajtra je na programe súťaž Boys Singles a my opäť vyrážame do Viedne povzbudzovať našich troch jednotlivcov.

Boys Team SlovakiaStreda, 27. marca. Tretí hrací deň deň na EYC 2013 sa rozohrala kvalifikácia štvorčlenných tímov oboch kategórií. Ako prvý sa dostali na dráhy chlapci a medzi 24 súťažnými štvoricami malo svoje zastúpenie aj Slovensko. Hrali sa úvodné tri hry a náš tím v zložení Jakabovič/Jakobei/Kečkéš/Merkovský zahral súčet 2213 (priemer 184,41) čo v priebežnom poradí stačí na 13. miesto. Ide o tímovú súťaž, tak je zbytočné hodnotiť individuálne výkony hráčov, snáď len na obhajobu zhoršeného Michalovho výkonu treba poznamenať, že noc pred súťažou strávil vo vysokých teplotách aby s horúčkoua sebazaprením odohral aj dnešné tri hry. Stálo ho to pokles z postupových pozícii All Event, Girls Team Slovakiakde sa na čele stále drží obojručne hrajúci  Švéd Jesper Svensson. Po polčase kvalifikácie tímov sú na prvých štyroch priečkach Švédi, Nemci, Nóri a Fíni. Na prvých štyroch priečkach priebežného poradia Girls Team sú Angličanky, Nemky, Švédky a Dánky. Naše dievčenské kvarteto Koseková/Kovalčíková/Stanková/Šramková uzatvára 13 členné štartové pole dievčenskej tímovej súťaže so súčtom 1777 (priemer 148,03). Dievčatá dnes prežívali vážnu krízu, hra sa im vôbec nedarila a myslím, že boli rady keď rozhodca odpískal koniec dnešnej kvalifikácie. Verím, že plánovaný kultúrny program (návšteva múzea voskových figurín) ich dostane pred zajtrajšou dohrávkou kvalifikácie tímov do väčšej pohody, zajtra to uvidíme na zlepšených výkonoch a budú sa posúvať aj v priebežnom poradí All Event, kde sa na čele stále drží Dánka Pernille Rasmussen. Priložená fotogaléria s niekoľkými zábermi účastníkov slovenskej výpravy na EYC 2013.

Hadley Morgan/Curtis HooperUtorok, 26. marec. Druhý hrací deň na EYC 2013 patril opäť súťaži dvojíc, tento krát boli v hlavnej úlohe dievčatá, ktoré vo dvoch rundách odohrali kvalifikáciu Girls Doubles. Spolu sa predstavilo 32 súťažných párov dievčat a medzi nimi aj dve slovenské dvojice. Ráno išli ako prvé na dráhy Kristína Koseková/Klaudia Kovalčíková a podľa svojich možností dosiahli súčet 2013 (priemer 167,75) čo v konečnom poradí stačilo na  27. miesto. Po obednej prestávke nastúpila dvojica Petra Stanková/Kristína Šramková a boli sme plní očakávaní ako sa bude dariť našim dvom najlepším točivým juniorkám. Ich konečný výsledok bol bohužiaľ značne prekvapivý, obe dievčatá sa nevedeli dostať zo zle rozbehnutého začiatku a v konečnom zúčtovaní obsadili 29. miesto so súčtom 1867 (priemer 155,58). V All Event je z našich najlepšie na tom Kristína Koseková na 49. mieste s priemerom 170,67. Naše dievčatá budú mať ešte Pernille Rasmussen/Pernille Nielsenpríležitosť ukázať, že majú na viac a to už zajtra v súťaži tímov. Verím, že to bude oveľa oveľa lepšie a preto sa chystáme ich pri tom osobne povzbudiť. Do semifinále sa prebojovali z 1. miesta Dánky Pernille Rasmussen/Pernille Nielsen, z 2. miesta Angličanky Keira Reay/Hannah Frost, z 3. miesta Rusky Maria Bulanova/Varvara Korobkova a zo 4. miesta Belgičanky Bauke Jespers/Hanne Nijs. Obe Dánky sú aj na prvých dvoch miestach dievčenského All Event. Semifinále a finále Doubles Boys & Girls. Cez semifinále sa do posledného finálového zápasu Boys Doubles dostali Angličania ktorí porazili Švédov 480:347, ich súpermi sa stali Taliani po jasnej výhre nad Francúzmi 508:369. Vo vyrovnanom finále bola nakoniec úspešná anglická dvojica Hadley Morgan/Curtis Hooper, ktorá po výhre 494:464 získala prvé zlato na EYC 2013. Striebro teda získala talianska dvojica Nicola Pongolini/Antonino Fiorentino a bronz porazení semifinalisti Gaetan Mouveroux/Mike Bartaire z Francúzska a víťazi kvalifikácie Jesper Svensson/Filip Wilhelssonom zo Švédska. Z dievčenského semifinále postupovali Dánky po víťazstve 394:341 nad Belgičankami a Rusky, ktoré porazili Angličanky 443:429. Ruská dvojica Maria Bulanova/Varvara Korobkova nakoniec získala striebro, keď previedla vo finále slabučký výkon a veľmi uľahčila zisk zlata dánskej dvojici Pernille Rasmussen/Pernille Nielsen. Dánske dievčatá sú na EYC 2013 zatiaľ najväčšími hviezdami, zápas vyhrali v pomere 435:327. Bronz patrí porazeným semifinalistkám Keira Reay/Hannah Fros z Anglicka a Bauke Jespers/Hanne Nijs z Belgicka.

Pondelok, 25. marec. Prvý hrací deň na EYC 2013 obstarali chlapci, keď odohrali kvalifikáciu súťaže dvojíc. Spolu sa predstavilo 50 chlapčenských párov, ktoré bojovali o čo najlepšie umiestnenie a hlavne o štyri postupové miesta do zajtrajšieho semifinále. Skvele zahrala v 1. runde slovenská dvojica Michal Jakobei/Fabio Merkovský a so súčtom 2447 (priemer 203,91) skončila na 2. mieste, lenže v 2. runde sa hrali vyššie čísla a v celkovom súčte nakoniec chlapci skončili na vynikajúcom 10. mieste. Druhá slovenská dvojica Matej Jakabovič/Marek Kečkéš zahrala tiež veľmi slušne, ich súčet 2261 (priemer 188,41) stačil na 29. miesto.Samozrejme chlapci si svoje individuálne výkony prenášajú do All Event, kde si zatiaľ najlepšie z našich stojí Michal Jakobei na 17. mieste s priemerom 209,83. Lídrom All Event je Švéd Jesper Svensson s priemerom 240, ktorý so svojim spoluhráčom Filip Wilhelssonom postúpil z 2. miesta do semifinále Boys Doubles a okrem toho zatiaľ ako jediný predviedol Perfect Game. Z 1. miesta do semifinále postúpili Francúzi Gaetan Mouveroux/Mike Bartaire, z 3. miesta Angličania Hadley Morgan/Curtis Hooper a zo 4. miesta Taliani Nicola Pongolini/Antonino Fiorentino. Semifinále je na programe zajtra po kvalifikácii súťaže Girls Doubles, v ktorej sa predstavia aj dve slovenské dievčenské dvojice Petra Stanková/Kristína Šramková a Kristína Koseková/Klaudia Kovalčíková. Prvá runda začína od 9.00, tak opäť držíme palce.

Slovenskí juniori nominovaní na EYC 2013Úvod. V termíne 23.-31.3.2013 sa v neďalekej metropole Rakúska konajú už po 26. krát Majstrovstvá Európy juniorov v bowlingu. Hostiteľskou herňou bude Plus Bowlingcenter s 32 dráhami Active Synthetic, strojmi Brunswick a scóringom AMF. Zatiaľ je známa iba dĺžka mazacieho modelu, ktorá by mala byť 39 stôp (+/-1), presný model bude predstavený až na stretnutí manažérov 24.3. ráno o 9.00, po ktorom budú od 11.00 nasledovať oficiálne tréningy prihlásených tímov, naši by mali podľa rozpisu trénovať od 13.30 do 15.00 hod. Spolu sem prihlásilo 29 krajín 107 chlapcov a 72 dievčat, aj Slovensko bude opäť reprezentovať skupina tínedžerov pod vedením trénera Vladimíra Dvořáka, úlohou manažéra tímu bola poverená Katarína Šramková. SBwZ nominoval na EYC 2013 kompletné chlapčenské družstvo v zložení: Jakabovič Matej, Jakobei Michal, Kečkéš Marek, Merkovsý Fabio a kompletné dievčenské družstvo v zložení Koseková Kristína, Kovalčíková Klaudia, Stanková Petra, Šramková Kristína. Chlapci aj dievčatá nastúpia na súťaže jednotlivcov, dvojíc a štvorčlenných tímov, s tým, že prvou disciplínou budú Boys Doubles 25.3. od 9.00 hod, dievčatá majú v pondelok voľný deň. Naša výprava doplnená o ďalších členov z radov rodičov má plánovaný odchod z Bratislavy v nedeľu 24.3. cca o 7.00 hod. Celé dianie na EYC 2013 budem podľa možností sledovať a prinášať vždy čerstvé informácie z Viedne. To sú základné informácie získané z oficiálnej web stránky podujatia, tak držím všetkým slovenským mlaďasom palce, budú to od nás všetkých potrebovať, zisk niektorej z pripravených medailí nebude vôbec taký jednoduchý ako tomu bolo na Turnaji štyroch krajín, kde sa juniorom veľmi slušne darilo.
< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy