Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
03 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 138 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

25th European Youth Championships 2012 Vytlač E-mail
07 apríl 2012
ImageVíťazi Masters - Jesper Svensson a Daria KovalovaNedeľa, 8. apríl. Veľkonočná nedeľa bola záverečným súťažným dňom na EYC 2012 a dokončovala sa súťaž Masters, do ktorej postupovalo 24 najlepších dievčat a chlapcov z All Events, pričom prvých 8 hráčov išlo rovno do druhého kroku. V každom kroku sa tu hrali vzájomné zápasy na dve víťazné hry. Štvrtým krokom bolo semifinále, kde sa v každej kategórii zišli už istí medailisti. V Masters girls si bronz odniesli Shir Azulay (ISR) a Roosa Lundén (FIN), cez ktoré sa do finále dostali Daria Kovalova a Pernille W. Rasmussen (DEN). Práve Ukrajinská hráčka na EYC 2012 svojimi výkonmi doslova excelovala a nebolo tomu inak ani v tomto finále. Daria Kovalova sa celkom zaslúžene stala Majsterkou Európy, keď v poslednom zápase doslova vymazala z dráhy svoju súperku a bolo to iba o nej samej.
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONSHIPS 2012 

 

Zvíťazila vo dvoch hrách v pomere 258:192 a 289:191. V Masters boys to bolo trošku napínavejšie, hlavne keď favoriti sa nedostali ani do semifinále. Tam skončili a bronz si vybojovali Nicola Pongolini (ITA) a Jord van Weeren (NED) a cez nich prešli Dominic Buchmann (GER) a Jesper Svensson (SWE). Majstrovský titul si v poslednom zápase vybojoval Jesper Svensson, striebro teda patrí Dominic Buchmannovi. Budúcoročné EYC 2013 by sa mali podľa všetkého konať v neďalekej Viedni.

Víťazi Singles - Verity Crawley a Oyvin KulsengSobota, 7. apríl. Súťaž jednotlivcov bola rozložená do dvoch hracích dní a spolu sa v nej predstavilo 62 dievčat a 100 chlapcov. V kvalifikácii Singles girls bola podobne ako v súťaži tímov najúspešnejšia Daria Kovalova so súčtom 1379 (priemer 229,8) a spolu s ňou postupovali do semifinále Jenny Wegner (SWE), Sanna Pasanen (FIN) a Verity Crawley (ENG), ktorá v prvej hre série zahrala zatiaľ jedinú Perfect Game. Sympatická Angličanka nakoniec v tejto súťaži zvíťazila, keď vo finále porazila Jenny Wegner 238:222, porazené semifinalistky získali bronz. Petra Stanková dnes zahrala svoju najlepšiu sériu na šampionáte 1047 (priemer 174,5), čo ju zaradilo na 43. miesto. Veľkú radosť pre fanúšikov českého bowlingu pripravil svojim víťazstvom v kvalifikácii Singles boys Marek Talpa

so súčtom 1387 (priemer 231,17). V semifinále ho na bronzovú priečku odsunul Øyvin Kulseng (NOR), ktorý nakoniec vyhral aj súboj All Events - všetci medailisti spoluo zlato s Rusom Alexandrom Minenko v pomere 222:171. Spolu s Talpom skončil na treťom mieste Jeroen van Geel (NED). Týmto pádom sa uzavrelo aj hodnotenie All Events v oboch kategóriách. V All Events girls zvíťazila Daria Kovalova s obrovským náskokom vyše 200 bodov na striebornú Jenny Wegner, tretia skončila Verity Crawley. Petra Stanková spomedzi 62 hodnotených dievčat skončila na 54. mieste s priemerom 161,28 z 18 hier a stratou 1091 bodov na víťaznú Ukrajinku. V All Events boys zvíťazil Filip Wilhelmsson (SWE) s minimálnym náskokom 14 bodov na strieborného Øyvin Kulsenga, tretí bol domáci Markus Bergendorff. Poradie slovenských chlapcov: 52. Matej Jakabovič, priemer 188,11 a strata 440 na víťaza, 60. Fabio Merkovský, priemer 185,11 a strata 494, 61. Juraj Voskár, priemer 184,55 a strata 504, 80. miesto Marek Kečkéš 175,39 a strata 669 zo 100 hodnotených chlapcov. Pre celú slovenskú výpravu sa súťaženie na EYC 2012 končí, aktívna účasť ich čaká už iba na rozlúčkovom bankete. Pre 24 najlepších dievčat a chlapcov z All Events ešte napätie stále trvá, zajtra sa dokončí dnes rozbehnutá súťaž oboch kategórií Masters.

Fínky - víťazky tímovŠtvrtok, 5. apríl. Streda a štvrtok patrili na EYC 2012 súťažiam štvorčlenných družstiev. Ako prvé svoju kvalifikáciu ukončili dievčatá a nad všetkými absolútne vyčnievala aj nám dobre známa Daria Kovalova, ktorá síce hrala v zmiešanom tíme mimo súťaž, ale jej súčet 1404 (priemer 234) ju okamžite katapultoval na prvé miesto v All Events s náskokom vyše 100 bodov na druhú v poradí. Podobne mimo súťaž hrala aj Petra Stanková, ale tu bohužiaľ všetka podobnosť s Ukrajinkou končí. Jej súčet 885 (priemer 147,5) zo 6 hier znamená pokles v All Events o tri priečky na 56. miesto. V Team girls nakoniec zvíťazili Fínky, keď v nervóznom finále plnom nedorážok zdolali domáce Dánky tesne 687:662, na 3. mieste skončili porazené semifinalistky Angličanky a Švédky. V chlapčenských družstvách sa predstavil aj kompletný slovenský tím. Už v stredu po prvom bloku hier bolo jasné, že to nebude na solídny výsledok stačiť, z 23. súťažiacich tímov boli priebežne predposlední. Vo štvrtok zahrali podstatne lepšie a posunuli sa na Holanďania - víťazi tímovkonečné 16. miesto. V All Events ani jeden z našich chalanov už zrejme neživý nádej na postup do záverečného 24. členného Masters, najlepšie si stojí Juraj Voskár na 49. mieste so stratou 89 bodov. Víťazmi Team boys sa stali Holanďania, keď vo finále rozdrvili domácich Dánov 905:764, tretie miesto získali tímy Švédska a Grécka. V piatok sa rozbiehajú súťaže jednotlivcov, ktoré vyvrcholia v sobotu a celé súťaženie na EYC 2012 ukončia obe kategórie Masters. Držíme do poslednej súťaže našim mladíkom opäť palce! 

Utorok, 3. apríl. Úvod druhého hracieho dňa obstarali dievčatá dvoma kvalifikačnými rundami v súťaži dvojíc. Hneď ráno nastúpila na svojich prvých 6 hier Petra Stanková, ktorá hrala mimo súťaž vo dvojici s Adine Kindzule. Petra dosiahla súčet 971 (priemer 161,83) čo jej v All Events stačí na 53. miesto zo 62 účastníčok. V podvečer dňa už boli na programe súboje o prvé sady medailí na EYC Doubles boys - semifinálové dvojice2012. Doubles boys – v tejto súťaži bolo určite prekvapením, že v semifinálových zápasoch vypadli obe švédske dvojice Svensson/Wilhelmsson a Nilsson/Andersson, ktoré tak získali bronzové medaile. V súboji o zlato zvíťazili veľmi tesne Fíni Kallio/Kurppa nad Nórmi Kulseng/Reinertsen v pomere 391:388 najmä zásluhou Niko Kurppa, ktorý zahral vysokú hru 244, keď jeho partner iba 147. V Doubles girls získali bronzové medaile obe domáce dvojice Johansen/Nielsen a Johansen/Rasmussen. Vo finále excelovala jedna z Angličaniek Hannah Frost, ktorá sa hrou 260 výdatne zaslúžila o zisk zlata dvojice Frost/Hedley, striebro patrí Švédkam Thorell/Wegner. Zajtra sa rozbieha súťaž tímov prvými blokmi hier, veríme, že deň voľna využili naši chlapci na regeneráciu a čerpanie pozitívnej energie, už zajtra naplno vypustia zo seba tímového ducha a vydajú všetko čo v nich je. Tak to by malo stačiť na zložitom mazaní k postupu do semifinále...znovu držíme palce!

Doubles girls - semifinálové dvojicePondelok, 2. apríl. Prvý hrací deň šampionátu rozbiehali chlapci kvalifikačnými rundami dvojíc. V 1. runde sa predstavila slovenská dvojica Jakabovič/Merkovský a zahrali veľmi priemerne, ba dokonca si myslím, že hlboko pod svoje možnosti. Zo 48 hodnotených párov skončili na 37. mieste. Len o 7 priečok vyššie, teda na 30. mieste skončila naša druhá dvojica Kečkéš/Voskár, keď chlapci striedali dobré hry so slabými. Najväčšou slabinou našich mladíkov je udržať stabilnú koncentráciu (aj keď zahrajú sériu strajkov, ich silu v zápätí zabijú jednoduchou nedorážkou alebo dokonca kanálom) a pod nízke čísla sa podpisuje množstvo open framov. Do semifinále Boys Doubles postúpili oba švédske páry, po jednom fínskom a nórskom, takže zajtra po skončení dievčenskej kvalifikácie dvojíc nás čakajú čisto severské boje o prvé medaile na EYC 2012. Zajtra o 9.00 sa svojimi úvodnými hrami predstaví Petra Stanková v zmiešanej dvojici s Adine Kindzule, opäť držíme palce a sledujeme live! Viac zo zákulisia EYC 2012 sa dozviete z obsiahlejších príspevkov na stránkach SBwZ z ruky Daši Pospíšilovej.

Slováci na EYC 2012Úvod. V dánskom Aalborgu, presnejšie Lovvang Bowling Centre vybavenom 30 dráhami Brunswick sa v termíne 31. marec až 9. apríl konajú už 25. Majstrovstvá Európy juniorov – EYC 2012. Do súťaží o cenné kovy sa prihlásilo 29 krajín, ktoré bude reprezentovať 62 dievčat a 101 chlapcov, čo je oproti predchádzajúcemu ročníku 13% pokles účasti. Aj náš tím sa na chladný sever Európy vybral reprezentovať v trochu oklieštenej zostave oproti Mníchovu 2011. Realizačný tím Pospíšil, Pospíšilová, Stanko zostal nezmenený, v chlapčenských súťažiach nastúpia – M.Jakabovič, M.Kečkéš, F.Merkovský, J.Voskár, dievčenský bowling bude zastupovať iba P.Stanková napriek ďalšiemu záujmu reprezentovať Slovensko. Podľa dostupných informácií naša výprava dorazila do dejiska bez komplikácii a okrem vysokých cien potravín a minerálky v čínskych reštauráciách ich zatiaľ nič netrápi, čo je skvelá správa. Určite sa už tešia na oficiálne tréningy, ktoré by mali pre nich začať v nedeľu 1. apríla od 10.00 na dráhach 9-12 a mali by sme mať možnosť ich sledovať aj cez onlinescoring. V pondelok 2. apríla sa už rozbehne EYC  2012 naplno kvalifikačnými súťažami dvojíc chlapcov od 9.00 hod, dievčatá majú voľný deň a ich čaká to isté v utorok 3. apríla, semifinále a finále Doubles je na programe v utorok večer. Tak držíme našej mladej pätici palce, nech sa im darí hneď od úvodu! (Miro)

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy