Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
03 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 170 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Senior Championships 2020 Vytlač E-mail
01 február 2020
ImageVíťazi Masters - Tuula Tamminen a Marco Spiteri Sobota, 1.2.2020. Záverečný súťažný deň na ESC 2020 bol už vyhradený iba pre 24 najvyššie postavených hráčov oboch kategórii v tabuľke All Events. Víťazom mužského poradia sa stal Talian Marco Reviglio s priemerom 229,9, druhý skončil Francúz Frederic Cosquer s priemerom 226,4, tretí bol Holanďan Nico Thienpondt s priemerom 219. V ženskej kategórii zvíťazila Malťanka Sue Abela s priemerom 207,7, druhá skončila Talianka Elga di Benedetto s priemerom 204,5, tretia bola Angličanka Kim Oakley s priemerom 203,3. Záverečné Masters sa odohralo K.O. systémom vzájomných zápasov v piatich krokoch, ten prvý bol určený pre hráčov z pozícií 9-24. V 1. kroku vypadli obaja postúpení maďarskí reprezentanti Zoltán Skobrics a Mária Tóth, ďalej postupovala Češka Jana Lébrová. Tá však v ďalšom kroku zahral dve slabé hry a do 3. kroku už nepostupovala. V ženskej kategórii napokon celkom prekvapivo získala
ESC 2020
VÝSLEDKY

 

majstrovský titul Fínka Tuula Tamminen, pre mňa ešte viac prekvapivým víťazom mužského Masters sa stal Marco Spiteri z Malty. Druhý ročník European Senior Championships je naplánovaný na 28.1.-6.2.2022 v dánskom Aalborgu. Na august 2021 je plánovaný World Senior Championships, dejisko zatiaľ nie známe. Tak milí naši seniori, je na čo sa tešiť a pripravovať!

Bibiana a Renata v súťaži Singles...Piatok, 31.1.2020. Dvoma kvalifikačnými rundami súťaže Singles žien sa otváral ďalší hrací deň na ESC 2020. V runde 1 štartovali aj naše dve zástupkyne a o čosi viac sa darilo Bibiane Klimkovej, ktorá sa v súťaži jednotlivkýň umiestnila na 58. mieste so súčtom 946, priemer 157,7. Renáta Fedorčíková dosiahla súčet 785, priemer 130,8, čo stačilo iba na posledné miesto. Pre obe naše reprezentantky sa účinkovanie na ESC 2020 týmto skončilo a tu je ich výsledné postavenie v All Event: 62. Bibiana Klimková, priemer 151, 65. Renáta Fedorčíková, priemer 136,8. Po kvalifikácii súťaže jednotlivkýň nasledovalo semifinále a finále Singles oboch kategórií. Zlato v kategórii žien si vybojovala Talianka Elga di Benedetto, striebro ide na Maltu zásluhou Sue Abela, bronz patrí porazeným semifinalistkám Francúzke Feli Wisniewski a Angličanke Kim Oakley. V mužoch získal zlato podľa našich predpokladov skúsený Belgičan Gery Verbruggen, striebro zostalo po tuhom boji Nemcovi Frank Öing, bronz si odnášajú Talian Marco Reviglio a Nemec Peter Knopp. Zajtra šampionát vo Viedni ukončí rozlúčkový banket, ešte pred ním sa budú odohrávať súboje v Masters, kam postúpilo najlepších 24 hráčov z každej kategórie.

Pred Singles...Štvrtok, 30.1.2020. Predposledný kvalifikačný deň patril na ESC 2020 výhradne mužom a ich kvalifikácii Singles. Vo dvoch rundách odohralo 96 jednotlivcov 6 hier, niektorí so snahou o postup medzi štyroch semifinalistov a každý so snahou o vylepšenie záverečného postavenia v All Event. Ako som už včera predpokladal, dnes to bolo aj posledné predstavenie slovenských mužov na prvých oficiálnych ME seniorov a to sa aj naplnilo. V súťaži Singles dopadli naši muži nasledovne: 45. Pavol Kečkéš 1180, 56. Milan Černý 1161, 61. Miroslav Koník 1152, 71. Marián Augustín 1123. Výsledky zo Singles boli posledné, ktoré sa preniesli do tabuľky All Event a aj tu sa poradie zoradilo a uzavrelo do konečnej podoby. Takže takto sme dopadli v All Event: 49. Miroslav Koník s priemerom 195,2, 50. Milan Černý s priemerom 194,6, 63. Pavol Kečkéš s priemerom 189,9, 75. Marián Augustín s priemerom 184,9. Z môjho pohľadu sme veru žiadnu veľkú dieru do sveta bowlingu neurobili, ale zase ak to zoberiem z opačného konca, nebola to ani žiadna blamáž. Do šedého priemeru sme sa dostali hlavne vlastnými chybami, ktorým sme sa veľakrát nedokázali vyhnúť. Ak mám na záver zosumarizovať všetky plusy a mínusy, ktoré sme počas aktívnej účasti na ESC 2020 zozbierali, tak to hodnotím pozitívne a všetkým ku prospechu. Ďakujem všetkým, ktorí nám na diaľku držali palce a fandili. Špeciálne ďakujem tým, ktorí obetovali svoj voľný čas, merali cestu do Viedne, aby nás zažili naživo a v našej snahe o čo najlepšie výsledky nás podporili svojou prítomnosťou a radou. Posledné poďakovanie posielam Prezidentovi SBwZ Vladimírovi Merkovskému, ktorý zabezpečil potrebné formuláre, prihlášky, štartovné a reprezentačné polokošele pre každého z nás k reprezentovaniu slovenského bowlingu na vrcholnom medzinárodnom podujatí. Zajtra šampionát pokračuje kvalifikáciou Singles žien, po nej príde na rad semifinále a finále súťaže jednotlivcov a jednotlivkýň. Posledný krát sa zajtra predstavia aj naše ženy v runde o 9:00, tak aj im držíme palce k vylepšeniu doterajších výsledkov.

Naše reprezentatky v akcii...Streda, 29.1.2020. Dnešný deň bol na ESC 2020 vyhradený na dokončenie súťaže Team. Dohrávala sa kvalifikácia druhými blokmi troch hier a po nej už nasledovalo semifinále a finále pre 4 najlepšie tímy z oboch kategórií. Ako prvé dnes začínali ženy a medzi nimi nesúťažne aj naše dve reprezentantky. Obe dnes začali rovnako slabšie, postupne to síce dokázali o niečo vylepšiť, ale v celkovom sumáre to na výrazné zlepšenie postavenia v tabuľke All Event nestačilo. Bibiana Klimková poskočila o jednu priečku vyššie na 63. miesto s priemerom 147,7, Renáta Fedorčíková zostáva stále posledná s priemerom 139,8. Na opačnej strane tabuľky, teda na 1. pozícii je momentálne Francúzka Isabelle Sacco s priemerom 202,4. Poobede nastúpili na dokončenie kvalifikácie Team muži, medzi nimi aj odhodlaná štvorica Slovákov. A skutočne sme dnes zahrali o poznanie lepšie ako včera, v druhom bloku sme dosiahli 11. priečku a v celkovom poradí kvalifikácie sme poskočili na konečné 16. miesto z 22 súťažných tímov. Do tabuľky All Event mužov pribudli ďalšie tri hry a postavenie našich reprezentantov je momentálne nasledovné: 44. Miroslav Koník, priemer 196,8, 51. Milan Černý, priemer 195,1, 70. Pavol Kečkéš, priemer 186,6, 78. Marián Augustín, priemer 183,8. Na pozíciu lídra sa už prepracoval Talian Marco Reviglio s priemerom 228,8. Možno ste si všimli, že už neuvádzam stratu na hranicu postupu do Masters, nemá to totiž pri narastajúcich odstupoch už veľmi zmysel. A ešte jedna poznámka v dnešnom mojom vstupe – ak som po oficiálnych tréningoch písal o tom, že technik spoločnosti Kegel pripravil pre seniorov priateľské mazanie, tak som sa veľmi unáhlil a nechal uniesť padavosťou pri tréningu. Mazanie sa každou hrou veľmi mení, olej rýchlo mizne z povrchu dráh a vtedy nastáva trápenie pri hre. Samozrejme nie pre všetkých, ale viac ako polovica hráčov s tým ma značné problémy. V každom prípade je pred nami posledný kvalifikačný blok šiestich hier v súťaži Singles, kde sa už musí snažiť každý sám za seba, čo je pre mnohých ľahšie ako hrať za dvojicu alebo pre štvorčlenný tím. Zajtra teda čaká na štvoricu našich mužov zrejme posledný deň s aktívnou účasťou na ESC 2020, ženy odohrajú kvalifikáciu jednotlivkýň v piatok. Z dnešného dňa som dlžný ešte informáciu tom, kto si zo súťaže Team odniesol medaile. Ženy: zlato Nemky Beckel/Völkl-Brandt/Sonnenschein/Heeg, striebro Fínky Taavitsainen/Palviainen/Tamminen/Lunden, bronz Španielky Marazuela/Sanchez/Lozano/Julia a Francúzky Sacco/Murat/Wisniewski/di Martino. Muži: zlato Nemci Fenselau/Vetter/Knopp/Öing, striebro Belgičania Wuylens/Franceus/Lebon/Verbruggen, bronz Taliani Marsero/Martino/Petracca/Revglio a Fíni Oksanen/Sinilaakso/Jehkinen/Virtanen.

Pre dsúťažou Team...Utorok, 28.1.2020. Prvým blokom troch hier sa dnes rozohrala kvalifikácia Team - súťaže štvorčlenných družstiev. Táto súťaž je určite najťažšou a najzdĺhavejšou na každom vrcholovom bowlingovom podujatí a inak tomu nebolo ani dnes. Navyše mazanie sa opäť kdesi niekam úplne inam posunulo, čo narobilo značné problémy najmä ženám. Ako prví sa však dnes dostali na dráhu muži, celkovo súťažilo 22 kompletných tímov a medzi nimi aj ten slovenský. Slovenskí „junáci“ nastúpili v zložení Augustín/Černý/Kečkéš/Koník s odhodlaním neurobiť hanbu a zo snahou vylepšiť si aj individuálne postavenia v tabuľke All Event. Hneď úvodná hra 699 však dala pocítiť, že to vôbec nebude jednoduché a ani druhá 697 nám na dobrej nálade nepridala. Určité vykúpenie priniesla až tretia hra 830, po ktorej sme sa v sumáre prvého bloku ocitli na 19. pozícii. Po polovici odohraných hier prenášaných do All Event, je v tejto tabuľke postavenie našich mužov nasledovné: 42. Miroslav Koník s priemerom 200,2 a stratou -53 bodov na postup do Masters, 62. Milan Černý, priemer 190,8, strata -138, 74. Pavol Kečkéš, priemer 185,2, strata -188, 76. Marián Augustín, priemer 184, strata -199. Je pred nami ešte 9 kvalifikačných hier (3 v Teamoch a 6 v Singles), tak ako sme uvedené straty nadobudli, dajú sa ešte zmazať a to je naša motivácia. Ako som už vyššie spomínal, veľké trápenie nastalo dnes najmä v ženskej kategórii. Po odohraní prvého bloku troch hier v súťaži Team, nedosiahlo ani jedno družstvo na spoločný priemer cez 189 a takmer všetky ženy si v All Event priemerovo pohoršili. Momentálne je zo 66 žien tesne nad priemerom 200 iba 6 žien. Naše dve reprezentantky nastupujú v Team mimosúťažne doplnené o pacerov. Svoje dnes dosiahnuté výsledky si samozrejme prenášajú do tabuľky All Event, kde je ich postavenie momentálne nasledovné: 64. Bibiana Klimková, priemer 148,6, strata -336, 66. Renáta Fedorčíková, priemer 140, strata -413. Zajtra sa dokončí kvalifikácia súťaže Team druhým blokom troch hier, ako prvé však nastúpia o 9:00 na dráhy ženy, muži o 13:30. Od 17:30 potom táto súťaž vyvrcholí v semifinále a finále oboch kategórií.

Image
Slováci v súťaži Mens Team - Marián Augustín, Milan Černý, Miroslav Koník, Pavol Kečkéš

Renáta Fedorčíková a Bibiana KlimkováPondelok, 27.1.2020. Druhý hrací deň na ESC 2020 sa ako prvé dostali ku slovu ženy. Tie vo dvoch kvalifikačných rundách odohrali kvalifikáciu Doubles. Dosahovali o poznanie nižšie výsledky ako včera muži, ale bojovali rovnako zodpovedne. Do semifinále nakoniec postúpila iba jedna dvojica z rundy 1 – Angličanky a až tri dvojice z rundy 2 – Nemky, Francúzsky, Fínky. Tesne ušlo semifinále a teda aj medaila českej dvojici Hanušová/Lébrová, ktoré sa prvých päť hier stále pohybovali v postupových vodách, v záverečnej hre si ale postup nedokázali postrážiť a ušiel im smolne o 20 bodov. Celkovo sa v ženskom Doubles predstavilo 32 dvojíc a výkon našich reprezentantiek stačil žiaľ iba na miesto posledné. Dvojica Fedorčíková/Klimková dosiahla súčet 1725, čo je priemer 143,8. Do poradia All Event sa 66 účastníčkam preniesli výsledky z prvých šiestich hier a priebežné poradie vedie Izraelčanka Sara Aviram Harlap so súčtom 1255, čo je priemer 209,2. Naše reprezentantky sú momentálne na tom nasledovne: 59. Bibiana Klimková, súčet 927, priemer 154,5, strata na postup do Masters -201 bodov, 66. Renáta Fedorčíková, súčet 798, priemer 133, strata -330. Po skončení kvalifikácie ženských dvojíc nasledovalo súbežne semifinále a finále oboch kategórií Doubles. V kategórii mužov si majstrovský titul vybojovala talianska dvojica Luciano Marsero/Marco Reviglio, keď vo finále porazili francúzsku dvojicu Frederic Cosquer/Pierre Luc Sanchez 414:314. Na spoločnej tretej priečke skončili porazení semifinalisti Škóti Bernie Matthews/Andy Gillespie a Holanďania Geert-Jan van Baest/Nico Thienpondt. V kategórii žien si zlato vo finále vybojovali Fínky Jaana Taavitsainen/Reija Luden, keď porazili Angličanky Gaye McCully/Kim Oakley 410:384. Bronz získali obe porazené dvojice v semifinále, teda Nemky Martina Beckel/Bianca Völkl-Brandt a Francúzsky Valerie Murat/Isabelle Sacco. Týmto je definitívne súťaž Doubles ukončená a na ďalšom programe je súťaž Team. Súťaž štvorčlenných družstiev potrvá dva nasledujúce dni a jej kvalifikácia je rozdelená do dvoch blokoch po tri hry. Na prvý blok zajtra nastúpia ako prvý muži o 9:00 a po nich o 13:30 ženy.

Podpora zo Slovenska...Nedeľa, 26.1.2020. Kvalifikácia Doubles mužov dnes rozbehla súťaženie na ESC 2020 vo Viedni. Spolu 96 mužov sa zapojilo do kvalifikácie, vytvorili spolu 47 súťažných dvojíc a jednu mimosúťažnú zmiešanú dvojicu. Hralo sa vo dvoch rundách a aj keď sa zdalo, že výsledky druhej rundy v poradí budú podstatne vyššie, v sumáre sa to veľmi vyrovnalo. Do zajtrajšieho semifinále postúpili z každej rundy po dve dvojice, z rundy 1 to boli Holanďania a Taliani, z rundy 2 Francúzi a Škóti, ich mená tu prinesiem zajtra po finále Doubles. V tejto súťaži sme mali aj my svoje dvojnásobné zastúpenie. V runde 1 sa predstavila dvojica Kečkéš/Koník a po nie veľmi vydarenom výkone obsadila v celkovom poradí so súčtom 2345 (priemer 195,4) 29. miesto.V runde 2 nastúpila dvojica Augustín/Černý a prvé dve hry im vyšli nádherne. Ďalšie sa už však na tieto veľmi nepodobali a s celkovým spoločným súčtom 2271 (priemer 189,2) obsadili konečné 37. miesto. Ak som vyššie spomenul, že náš výkon nebol veľmi vydarený, je to z môjho pohľadu. Po včerajšom oficiálnom tréningu, v ktorom sa mazanie pri inej teplote v centre správalo trochu inak a vôbec sa takto enormne nemenilo, sme pomýšľali na vyššie čísla. Z výsledkov mnohých hráčov je zjavné, že aj na to sa dá pri určitých skúsenostiach veľmi dobre reagovať a výkony si udržať. O priemernosti výkonov slovenských hráčov hovorí aj postavenie v tabuľke All Event po prvej súťažnej disciplíne. Z 96 hráčov je postavenie našich reprezentantov nasledovné: 46. Miroslav Koník – priemer 197,7, strata na Masters -59 bodov, 56. Pavol Kečkéš – priemer 193,2 strata -86, 60. Marián Augustín, priemer 192, strata -93, 74. Milan Černý – priemer 186,5, strata -126. Toto sú najpodstatnejšie informácie z dejiska ECC 2020 po prvom hracom dni. Zajtra majú muži okrem tých postupujúcich do semifinále Doubles voľný deň. Pondelok bude teda patriť najmä ženám a ich kvalifikácii Doubles. Predstaví sa v nej aj náš ženský pár Fedorčíková/Klimková v runde 2 so štartom o 13:30, tak im želám pohodovú hru a veľa šťastia. P.S. Ďakujeme štvorici kamarátov z Bratislavy, ktorí nás dnes prišli do Viedne povzbudzovať a podporiť!

Image
Doubles SVK1 - Miroslav Koník a Pavol Kečkéš
Image
Doubles SVK2 - Marián Augustín a Milan Černý
 

Slováci na ESC 2020Sobota, 25.1.2020. Dnešok bol na ESC 2020 vo Viedni posledným dňom na registráciu hráčov a gúľ. Oboje zvládli všetci naši účastníci bez najmenších problémov. Ráno prebehla rozprava medzi delegátmi ETBF, organizátormi a zástupcami jednotlivých zúčastnených reprezentácií. Boli vysvetlené pravidlá ETBF, v rámci ktorých musia prebehnúť všetky oficiálne európske súťaže a teda ja ESC 2020. Ďalej bolo predstavené mazanie, na ktorom po ukončení mítingu prebehli v troch rundách oficiálne tréningy. Naša reprezentácia odtrénovala v prostrednej runde, hralo a striedalo sa na všetkých dráhach celého Plusbowlingu vo vysokom tempe a pripravený čas na tréning bol skutočne postačujúci. Mazací model, ktorý pripravil tu prítomný technik spoločnosti Kegel Terry Owens má dĺžku 40 stôp, 25,09 ml na dráhu a ratio 4,09:1. Myslím, že Terry svoju úlohu zvládol na výbornú a pre seniorov pripravil veľmi priateľský model mazania, na ktorom by sa nemal nikto veľmi trápiť. O tom všetkom sa však presvedčíme až z dosahovaných výsledkov hráčov počas konania šampionátu. Na zajtra je plánovaná kvalifikácia mužov súťaže Doubles, ženy majú voľný deň. Slovenské mužské dvojice nastúpia na kvalifikáciu nasledovne: o 9:00 nastupuje Kečkéš/Koník a 13:30 dvojica Černý/Augustín. Do Viedne sa ich chystá povzbudiť skupina kamarátov z Bratislavy a dúfam, že tí svojim príchodom ešte viac umocnia dobrú náladu, ktorá v slovenskom tíme momentálne vládne. Dnešný deň na ESC 2020 vo Viedni uzatvorí otvárací ceremoniál.

Image
Reprezentácia Slovenska na ECC 2020 - hore: Miroslav Koník, Marián Augustín, Milan Černý, Pavol Kečkéš, dolu: Bibiana Klimková, Renáta Fedorčíková
Úvod. V termíne 24.1-2.2.2020 sa vo Viedni uskutočnia prvé oficiálne Majstrovstvá Európy Seniorov v bowlingu, teda hráčov nad 50 rokov. Každá európska krajina mala možnosť prihlásiť sem štyroch mužov a štyri ženy. Celkovo túto možnosť využilo 25 krajín, ktoré na ESC 2020 vyslali 66 žien a 96 mužov. Svoje zastúpenie tu bude mať aj Slovensko, cez sériu nominačných turnajov si účasť zabezpečili dve ženy - Renáta Fedorčíková, Bibiana Klimková a štyria muži – Marián Agustín, Milan Černý, Pavol Kečkéš, Miroslav Koník. Všetko podstatné sa bude odohrávať v 32 dráhovom centre Plusbowling, kde sú postupne na programe súťaže dvojíc, štvorčlenných tímov a jednotlivcov. Všetky hry odohrané v jednotlivých kvalifikáciách sa hráčom zoradia v jednej tabuľke All Event a najlepších 24 hráčov z oboch kategórií postúpi do záverečného Masters. Naše ženy dorazia do dejiska ESC 2020 už v piatok a budú počas šampionátu vo Viedni aj ubytované. Muži majú príchod naplánovaný na sobotu, kde sa časť z nich zúčastní mítingu manažérov. V sobotu musia všetci ešte absolvovať povinnú kontrolu gúľ, na programe sú aj oficiálne tréningy, pre Slovákov je určený čas 13:00-14:30. Otvárací ceremoniál prebehne od 18:00 v Plusbowlingu. Súťažiť sa začne od nedele, kedy nastúpia na kvalifikáciu dvojíc muži, ženy majú nedeľu ešte voľnú. Budem sa snažiť prinášať tu čo možno najčerstvejšie informácie priamo z dejiska ESC 2020, pokiaľ mi to čas a wifi pripojenie dovolia. (Miro)

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy