Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
03 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 321 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

QubicaAMF Bowling World Cup 2019 Vytlač E-mail
23 november 2019
ImageFrancois Louw a Rebecca WhitingSobota, 23.11.2019. Po kvalifikácii sa počet aktívnych účastníkov na BWC 2019 zúžil na 48, z toho 24 žien a 24 mužov. Títo odohrali ďalších 8 hier, ku ktorým sa im pripočítal celý kvalifikačný súčet. Bojovalo sa osem postupových miest a keďže my sme už svojho zástupcu v tejto skupine nemali, držali sme palce českému reprezentantovi Jaroslavovi Lorencovi. Tomu sa podarilo udržať 7. miesto z kvalifikácie a to mu zabezpečilo postup medzi Top 8 hráčov v kategórii mužov. Na Top 8 žien a Top 8 mužov už čakal Round Robin, v ktorom odohral každý 7 vzájomných zápasov a dosiahnuté body sa opäť napočítali k doterajším ziskom. Jaro už napriek piatim víťazstvám nedokázal zmazať bodovú stratu na 4. postupovú pozíciu a rozlúčil sa z BWC 2019 na nádhernom 6. mieste. Celkovými víťazmi sa stali Francois Louw (JAR) a Rebecca Whiting (AUS). Ešte raz chcem poďakovať
BWC 2019

 

Alexovi Basalovi za skvelú reprezentáciu slovenského bowlingu na náročnom celosvetovom podujatí a tiež jeho rodine za obrovskú podporu. Ďalší, už 56. ročník BWC sa uskutoční v novembri 2020 v Kuvajte...tešíte sa?

ImageŠtvrtok, 21.11.2019. Dnešný hrací deň na BWC 2019 uzatváral kvalifikačnú časť a všetci zúčastnení tak nastúpili na záverečný blok 6tich hier. Na Alexa čakala neľahká úloha, skoncentrovať sa na výkon podobný tomu včerajšiemu, ktorý by ho posunul medzi postupujúcich do Stage 2. Všetci, ktorí sa športovému bowlingu venujeme už poznáme, že každý deň je pre hráča iný a to vplýva aj na jeho výkony. Tak to pocítil aj Alex, kým včera sa mu hralo výborne a hra sa darila, dnes to bolo opačne. Alex Basala v poslednom bloku 6tich hier dosiahol svoj najnižší súčet 1065, čo ho v celkovom hodnotení odsunulo na konečné 35. miesto s celoturnajovým priemerom 192,54. Nie je to vôbec zlý výsledok, lenže Alex mal vyššie ciele, najmä keď ešte pred dnešným záverečným vystúpením mu k postupu nechýbalo veľa. Pre Alexa tak aktívna účasť na BWC 2019 skončila. Ďakujem jemu a celej rodine Basalocov za to, že dokázali venovať výprave do Indonézie potrebný čas a financie a umožnili Alexovi opäť reprezentovať Slovensko na jednom z najprestížnejších bowlingových podujatí sveta. Želám im všetkým príjemný zvyšok pobytu v ďalekej krajine, pokojný a bezpečný návrat domov. Víťazmi kvalifikácie sa stali Natasha Roslan z Malajzie a Francois Louw z Juhoafrickej republiky. Celkových víťazov BWC 2019 spoznáme v sobotu približne o 7:00 nášho času. Na záver dnešného komentára by som chcel pozdraviť do Palembangu kamaráta a ligového spoluhráča Jaroslav Lorenca. Jarin bol po prvom bloku kvalifikačných hier na 44. mieste s vysokou bodovou stratou na postup. Postupne sa predieral poradím vyššie a vyššie, až skončil v kvalifikácii na skvelom 7. mieste. Verím, že šancu postúpiť do Top 8 Round Robinu si nenechá ujsť...držme mu palce.

ImageStreda, 20.11.2019. Je 7:00 ráno a muži majú na BWC 2019 za sebou 3. rundu s blokom šiestich hier. Výborný výsledok v nej dosiahol Alex Basala, keď k doteraz nahranému skóre pridal 1229 bodov a veľmi si v priebežnom poradí pomohol. Dostal sa na 26. miesto a stratu na postupovú priečku stiahol na -21 bodov. Svoje postavenie a situáciu si tak pred zajtrajším posledným blokom značne vylepšil a jeho postup do 24ky je na dohľad. Vyzerá to tak, že na postup z kvalifikácie bude potrebný súčet cca 4800 bodov, čo je priemer 200 na hru. Výnimočné výkony aj naďalej predvádza Francois Louw, ktorý neohrozene kraľuje mužskej kvalifikácii a svoj náskok na ďalšieho hráča v poradí navýšil už na 310 bodov. Posledná runda kategórie mužov je na programe zajtra o 8:00 nášho času...tak sledujte a posielajte Alexovi na diaľku pozitívnu energiu, zíde sa mu.

Antonieta 83 a Amir 15Utorok, 19.11.2019. Druhý kvalifikačný deň išli ako prvé na dráhy ženy a tak ten, kto čakal najmä na  kategóriu mužov si mohol pospať do 8:00. Práve to bol dnes čas pre štart druhej kvalifikačnej rundy mužov aj s našim Alexom Basalom. Každý prichádzal na dráhy s úmyslom vylepšiť si svoje postavenie v priebežnej kvalifikačnej runde, teda okrem jedného hráča – lídra kvalifikácie Francoisa Louwa. Ani ten však nič nenechal na náhodu a s nádherným súčtom 1461 bodov z dnešných šiestich hier si prvenstvo upevnil s náskokom už 200 bodov na druhého v poradí. Alex išiel s veľkým odhodlaním do dnešného dňa a bolo to hneď od začiatku jasne vidieť. Prvé tri hry 221, 185 a 228 ho opäť posunuli nad hranicu postupu. Lenže ani dnes sa Alex nevyhol zaváhaniam a po troch nasledujúcich hrách 162, 191 a 178 dosiahol takmer rovnaký denný súčet 1165 ako včera a to mu v polovici kvalifikácie postačuje na 35. miesto so stratou -60 bodov na postup. Stále je pre Alexa všetko otvorené, určite si to aj sám uvedomuje a v nasledujúcej druhej polovici kvalifikácie využije všetky svoje už bohaté skúsenosti k dosiahnutiu stanoveného cieľa. Bude mať na to príležitosť už zajtra v 3. runde so začiatkom o 3:00 nášho času. Verím, že sa ráno zobudíme a budeme milo prekvapení! Na priloženom obrázku je najstarší a najmladší účastník BWC 2019. Antonieta Costa z Azorov má takmer 83 rokov a je na BWC po šiesty krát. Amir Mehmood z Pakistanu mal nedávno iba 15 rokov. Vekový rozdiel 68 rokov – 3 generácie.

Alex Basala na otváracom ceremoniályPondelok, 18.11.2019. V 40 dráhovom bowling centre situovanom v Jakabaring Sport City, kde sa vlani konali aj Asian Games sa dnes začalo naostro súťažiť Ako prví nastúpili na svoju prvú rundu k odohratiu 6 hier muži o 3:00 nášho času. My sme boli zvedaví najmä na nášho jediného zástupcu na BWC 2019, na Alexa Basalu. Na 41 stopovom mazaní s množstvom 27,8 ml oleja si Alex od začiatku počínal veľmi dobre, jeho prvé 2 hry 213 a 209 ho okamžite dostali medzi postupovú 24ku hráčov. Ani tretia hra 171 nebola pre neho nijako nebezpečná, najmä keď po nej prišla hra s hodnotou 244 a Alex sa pohyboval po štyroch hrách okolo pozície 12. Lenže potom, ako to aj sám nazval, prišla katastrofa, kedy si už nevedel nájsť vhodnú pozíciu na konzistentné hody. Dve posledné hry 173 a 152 ho nateraz vyradili z postupových pozícií. So súčtom 1162 bodov je na mieste číslo 29 zo 73 účastníkov, strata -34 bodov je však pri nasledujúcich 18 hrách zanedbateľná. Alex už dnes iba oddychuje, potrebuje sa znovu dostať do pohody aby zajtra o 8:00 nášho času mohol podať výkon, ktorý ho opäť vráti do pokojných postupových vôd. Budeme znovu sledovať a fandiť.

Alex BasalaÚvod. V termíne 16.-24.11.2019 sa v ďalekej Indonézii v meste Palembang uskutoční už 55. ročník QubicaAMF Bowling World Cupu. Právo účasti na tomto prestížnom celosvetovom podujatí majú dvaja hráči (žena a muž) z každého štátu sveta, podmienkou je víťazstvo v domácom národnom QubicaAMF Cupe a nominácia od jeho organizátora. Päť ročníkov po sebe organizuje Slovakia QubicaAMF Cup Petržalka Bowling Center a v tomto roku sa stali národnými víťazmi Kristína Šramková a Lukáš Andrássy. Ani jeden z nich právo štartu na BWC 2019 nevyužil a tak dostali šancu ďalší v poradí. Zo žien ani jedna z finalistiek na ponuku neprikývla, šancu však využil druhý muž v poradí – Alex Basala a tak sa veľmi teším, že budeme mať v Indonézii svojho zástupcu. Na úvod si zatiaľ priblížme program BWC 2019 a hrací systém. Dnešný deň je určený na príchod účastníkov, ubytovanie a uvítaciu recepciu. Zajtra prebehne Ball Control, oficiálne tréningy, hráčsky brífing a otvárací ceremoniál. Od pondelka sa začne súťažiť a do štvrtka budú prebiehať kvalifikačné rundy. Každý hráč v Stage 1 odohrá 24 hier (4x6) a do piatkového Stage 2 postúpi 24 najlepších žien a 24 najlepších mužov. Tam sa odohrá ďalších 8 hier, pripočítajú sa k súčtu zo Stage 1 a najlepšia osmička z každej kategórie postúpi do Stage 3. Toto štvrťfinále sa odohrá systémom Round Robin, získané body sa opäť pripočítajú k doterajším súčtom a do semifinále postúpi už iba 8 najlepších žien aj mužov. Do finále postúpia víťazi semifinálových K.O. súbojov. V Palembangu je o 6 hodín viac ako u nás, to znamená že ak tam začínajú rundy o 9:00 hod, u nás budú iba 3 hodiny v noci a bude to pre nás dosť náročné sledovať hráčov naživo. Nateraz posielam Alexovi a celej jeho rodine srdečné pozdravy do exotickej krajiny a od pondelka budeme poctivo držať palce a fandiť jeho výkonom. Po každom dni tu prinesiem čerstvé info, aj s Alexovými postrehmi a dojmami. (Miro)

Image
Basalovci v Palembangu
Image
Alex na oficiálnom tréningu
 

Pošta od Alexa:

19. a 20.11.2019. Utorok a stredu zhrniem v jednej správe. V utorok som sa už na dráhe cítil lepšie ako v pondelok no aj tak som urobil veľa chýb, ktoré ma stáli veľa bodov. Dnes to bolo o niečom úplne inom. Hral som vyrovnane a v priebehu 6 hier som spravil len 2 či 3 chyby. Na dráhe som sa cítil oveľa lepšie ako predošlé dni. Zajtra je posledný deň kvalifikácie a predo mnou je posledných 6 kvalifikačných hier. Budem sa snažiť hrať čo najlepšie a dostať sa do postupovej 24ky.

18.11.2019. Dnešným dňom sa začala kvalifikácia svetového šampionátu. Musím povedať, že zo začiatku som bol spokojný s mojím výkonom. Zlom nastal v piatej a šiestej hre, kedy som nedokázal hodiť guľu tam kde som chcel a prvý blok som zakončil s konečným súčtom 1163. Som zo seba trochu sklamaný, no zajtra je nový deň a nový blok 6 hier, kde to všetko môže nabrať iný a lepší smer. Dnes sa trápil nejeden hráč a je to aj vidieť na celkovom skóre, kde po prvých 6 hrách stačí na postup do 24 “len“ 1196 bodov. Ako som už povedal, zajtra je nový deň a pokúsim sa to dokázať aj vo výsledkoch. 

17.11.2019. Dnes bolo na programe stretnutie hráčov, kde nám bližšie priblížili priebeh turnaja a po ktorom nasledoval oficiálny tréning. Prvé pocity z mazania som mal zmiešané, no po pár hodoch som zistil, čo a ako musím hádzať aby som dosiahol čo najvyššie výkony. Dúfam, že budem reprezentovať Slovensko len v tom najlepšom svetle. Zajtra je už na programe prvý blok 6 hier o 9:00 ráno (3:00 na Slovensku). Ak budete tento článok čítať, tak ja už budem mať odohratých prvých 6 hier a dám do toho všetko aby dopadli čo najlepšie.

16.11.2019. Dnes som sa aj s rodinou konečne dostavil do Palembangu. Po prvých troch dňoch strávených v Singapure, kde sme objavovali zaujímavé miesta tohto mesta, sme v sobotu ráno nasadli do lietadla a prileteli do dejiska QubicaAMF BowlingWorld Cup. Po check-ine do hotela máme v pláne si trochu oddýchnuť a večer máme na programe otvárací ceremoniál pre všetkých hráčov, oficiálov, novinárov a hostí. Zajtra je na programe oficiálny tréning, ktorý sa uskutoční od 13.30 do 15:00 miestneho času (na Slovensku je o 6 hodín menej ako máme tu v Palembangu). Turnaj sa pre mňa začína v pondelok o 9:00 ráno prvým blokom 6 hier. Organizátori jemne pozmenili priebeh šampionátu a to tým že tento rok sa nebudú hrať 3 bloky po 8 hier ale 4 bloky po 6 hier. Počet kvalifikačných hier ostal nezmenený.

 

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy