Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
03 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 114 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Champions Cup 2019 Vytlač E-mail
26 október 2019
ImageMedailisti na ECC 2019Sobota, 26.10.2019. Záverečný hrací deň na ECC 2019 patril už iba hráčom postupujúcim do Top 8. V oboch kategóriách sa v kroku 2 hrali ďalšie štyri hry, ku ktorým sa hráčom pripočítali všetky body z kvalifikácie plus body získané v kroku 1 (Top 16). Do semifinále postúpili štyria najlepší a na nich čakalo semifinále. To sa hralo na K.O. zápasy v súčte dvoch hier. V kategórii mužov bol jednoznačnou hviezdou s celo šampionátovou neporaziteľnosťou  Glenn Morten Pedersen, ktorý zvíťazil v kvalifikácii, zvíťazil v Top 16 (tu dokonca predviedol Perfect Game), zvíťazil v Top 8, v semifinále vyhral 2:0 a rovnako aj vo finále, aj keď tu o jeho druhom bode rozhodoval rozstrel na 10ty frame po remíze v druhej hre. Glenn Morten Pedersen (NOR) sa stal plne zaslúženým
VÝSLEDKY
MAZANIE
ECC 2019 

 

víťazom ECC 2019, druhý skončil porazený finalista Adam Cairns (ENG), na spoločnej tretej priečke sa umiestnili porazení semifinalisti Jesper Agerbo (DEN) a Paco Rodríguez (ESP). V kategórii žien sa na špici v jednotlivých častiach turnaja striedali dve hráčky Mai Ginge Jensen a Joline Persson Planefors. V závere bola šťastnejšia víťazka Joline Persson Planefors (SWE), keď vo finále dokázala poraziť Mai Ginge Jensen (DEN) po otočke na 2:1. Na spoločnom 3. mieste skončili porazené semifinalistky Laura Marcham (ENG) a Denise Blankenzee (NED). Súťaženie na ECC 2019 sa definitívne skončilo, bolo veľmi príjemné sledovať výkony slovenských reprezentantov aj keď nie vždy so šťastným koncom. Konečné umiestnenia Kristíny Šramkovej a Michala Jakobeia sú však na súčasné pomery v slovenskom bowlingu vynikajúce a príkladné aj pre ostatných hráčov, ktorí sa tomuto športu hodlajú venovať vážne. Teším sa na skoré stretnutie s nimi aby som im mohol podať ruku a z celého srdca poblahoželať. ECC 2020 je plánované na koniec októbra v Chanii na Kréte. Opäť pocestujú Majstri SR v bowlingu za sezónu 2019/2020, tak na sebe tvrdo makajte, ak tam chcete byť práve vy.

ImagePiatok, 25.10.2019. Dnešný deň na ECC 2019 patril už iba Top 16 ženám a Top 16 mužom. Ako prvé išli hneď ráno na dráhy ženy a medzi nimi aj Kristína Šramková s úmyslom prebojovať sa do Top 8. Kristína postupovala z kvalifikácie z 12. pozície s neveľkou stratou 32 bodov na 8. postupovú pozíciu. Hráčky si do Top 16 prenášali všetky body nahrané v kvalifikácii a k tomu sa pripočítavali body nahrané v ďalších ôsmich hrách. Kristína v súčte týchto hier dosiahla 1547 bodov (priemer 193,38) a celkový súčet 24 hier 4716 bodov (priemer 196,5) ju zaradil na konečné 14. miesto so stratou 144 bodov na hranicu postupu do Top 8. Po ženách išli na dráhu aj muži, už však bez Michala Jakobeia. Kristína a Michal sa na ECC 2019 predstavili vo výbornom svetle a opäť raz urobili dobrú reklamu slovenskému bowlingu na medzinárodnom podujatí. Patrí im za to naše poďakovanie a prajem im krásny zvyšok pobytu v tureckej Ankare s priateľmi a rodinou.

Michal JakobeiŠtvrtok, 24.10.2019. Druhý hrací deň na ECC 2019 bol záverečným dňom kvalifikačných bojov, po ktorom sme spoznali Top 16 mužov a Top 16 žien. Na druhý blok hier dnes ako prví nastupovali muži, s nimi aj Michal Jakobei odhodlaný udržať alebo ešte zlepšiť postupovú pozíciu. Lenže po prvých troch nie úplne vydarených hrách už strácal na postupovú hranicu 60 bodov a napriek maximálnej snahe sa mu ju ani v nasledujúcich hrách nepodarilo úplne dotiahnuť. Posledná šanca prišla v záverečnej ôsmej hre, do ktorej dal Michal všetko, zahral číslo 238, ale ešte chýbal ten povestný kúsok šťastia. Michal Jakobei skončil na 17. pozícii so stratou len 5 bodov od postupového súčtu, jeho súčet sa zastavil na hodnote 3255 (priemer 203,4). Mišovi môže byť útechou, že nechal za sebou viac ako 20 súperov – majstrov európskych krajín, aj keď jeho cieľ bol ešte niekde ďalej. Určite bude mať ešte k tomu vo svojej bowlingovej kariére ďalšie príležitosti. Dnešný záverečný kvalifikačný deň ukončovali svojim druhým blokom ženy a my sme už netrpezlivo čakali ako to zvládne Kristína Šramková. Jej vystúpenie malo dnes presne opačný priebeh ako to Mišove. Kristína prvé štyri hry zvládla bravúrne a dokonca si vylepšovala postupovú pozíciu. Ani zaváhania v 5. a 6. hre ju nedokázali rozhodiť. Vedela, že aj po nich stále bezpečne pláva v postupových vodách a posledné dve „údržbové“ hry už iba potvrdili jasný postup medzi Top 16 hráčok z 12. pozície so súčtom 3169 (priemer 198,1) a s náskokom 109 bodov. Pre Michala Jakobeia sa aktívna účasť na šampionáte dnešným dňa žiaľ skončila, pre Kristínu sa to pravé adrenalínové súťaženie ešte len začína. Vytvorila si príležitosť zabojovať o priečky najvyššie na prestížnom európskom podujatí. Budeme jej znovu pevne držať palce pri zajtrajších ôsmich hrách, štartuje sa o 8:00.

Michal a KristínaStreda, 23.10.2019. Dnes sa začalo na ECC 2019 naplno súťažiť a hrací deň otvárali ženy svojim prvým blokom ôsmich hier. Vynikajúcim spôsobom vstúpila do šampionátu Kristína Šramková, keď sa so súčtom 1676 (priemer 209,5) usadila na priebežnej 6. pozícii poradia ženskej kvalifikácie. Kristína nechala za sebou množstvo skvelých hráčok a vytvorila si výbornú pozíciu k postupu medzi Top 16 hráčok ECC 2019. Čaká však na ňu ešte jeden blok hier zajtra od 13:45, zdá sa však, že Kristína je výborne pripravená a postup jej už neujde. O 13:45 nastúpili k odohratiu prvého bloku hier aj muži. Medzi 39 majstrami svojich krajín sa predstavil aj aktuálny Majster SR v kategórii jednotlivcov Michal Jakobei. Mišo začal dvomi výbornými hrami, neskôr sa dlhšie pohyboval okolo 10. pozície a po záverečnej hre prvého bloku sa zaradil

Kristína Šramkována 16. pozíciu priebežného kvalifikačného poradia so súčtom 1642 (priemer 205,2). Táto pozícia mu zatiaľ zaručuje postup do piatkových nadstavbových súbojov, ale súčty hráčov  sú veľmi vyrovnané a v zajtrajšom druhom bloku hier to bude značne napínavé. Držíme teda ešte silnejšie palce Michalovi pri jeho rannom štarte od 8:00 a samozrejme aj Kristíne od 13:45 aj keď tá si vlastnou zásluhou vytvorila oveľa lepšiu pozíciu.

Úvod. V termíne, 21.-27.10.2019 sa v tureckej Ankare koná ECC 2019 – Európsky pohár šampiónov. Spolu je tu prihlásených 38 krajín, ktoré vyslali reprezentovať aspoň jedného zo svojich domácich majstrov. Slovensko bude mať na šampionáte tiež svojich zástupcov, aktuálnych Majstrov SR – Kristínu Šramkovú a Michala Jakobeia. Obaja sú už na mieste činu a dnes (pondelok) absolvujú prvý neoficiálny tréning v bowlingovom centre Rollhouse vybavenom 24 dráhami s povrchmi Brunswick ProAnvilane. Zajtra je na programe doobeda míting manažérov, kde bude okrem iných záležitostí predstavený aj model mazania. Do večera budú prebiehať oficiálne tréningy a po nich je plánovaný otvárací ceremoniál. V Ankare je časový posun +1 hodina, ale ja tu budem vždy uvádzať náš slovenský čas. Od stredy sa začína naplno súťažiť,postupne prebehnú dva kvalifikačné bloky a po zoradení všetkých výsledkov postúpi do finálových krokov 16 najlepších žien a 16 najlepších mužov. V stredu začínajú svoj prvý blok ôsmich hier o 8:00 ženy a o 13:45 muži. Organizátor ubezpečil všetky prihlásené bowlingové federácie v súvislosti s konfliktom medzi Tureckom a Sýriou o maximálnej bezpečnosti pre účastníkov ECC 2019. Toto sú teda základné informácie pred začiatkom šampionátu, o priebehu tu budem pravidelne prinášať získané správy, výsledky a fotografie. Pozdravujem celú našu výpravu do Ankary a počas súťažných dní im budeme držať tak palce, aby im to pomohlo k postupu do Top 16 a ďalej. (Miro)

 

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy