Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
04 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 149 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Champions Cup 2013 Vytlač E-mail
27 október 2013
ImageSaana Passanen a Kimo LehtonenNedeľa, 27.10.2013. Posledný finálový deň na ECC 2013 bol rozdelený do troch krokov – štvrťfinále, semifinále a finále. Do vzájomných K.O. zápasov na dve víťazné hry boli hráči nasadzovaní podľa umiestnenia v kvalifikácii systémom 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Vyššie nasadený hráč si vybral dĺžku mazania pre prvú hru a poradie v akom sa hra odohrá, na druhú hru potom nastupovali v opačnom poradí a na druhom mazaní, prípadná tretia hra zápasu sa odohrala v poradí a na mazaní ako prvá hra. Kým v kvalifikácii kraľovali obaja švédski hráči, počas finálových krokov postupne odovzdávali pomyselné jabĺčko so žezlom Angličanom, ktorí sa obaja prebojovali až do finále, kým obaja Švédi skončili
EUROPEAN CHAMPIONS CUP 2013

 

v semifinále. Lenže finálovými súpermi oboch anglických reprezentantov boli Fíni a to sľubovalo zaujímavé súboje. Ako prvé bolo na programe ženské finále, v ktorom nastúpila vyššie nasadená Lisa John proti Sanne Passanen. Fínska hráčka v tomto zápase zvíťazila hladko 2:0 po skóre 215:201 a 237:192 a táto mladá účastníčka Svetových hier 2013 sa po prvý krát stala víťazkou ECC. V mužskom finále nastúpil vyššie nasadený Kimmo Lehtonen proti Richardovi Teece a v tomto súboji dvoch reprezentantov začal lepšie Angličan, keď v prvej hre zápasu zvíťazil 238:181. V druhej hre dokázal Fín vyrovnať stav zápasu na 1:1 po víťazstve 235:215 a na rad prišla rozhodujúca tretia hra. V tej síce do polovice viedol Angličan, potom však urobil dve chyby po sebe a zdalo sa, že je rozhodnuté. Lenže v poslednom frame sa dopustil chyby aj Fín a dal šancu Angličanovi na remízu. Ten ju nevyužil a tak po skóre 235:224 zvíťazil Kimmo Lehtonen a mohol predviesť víťazné gesto, keď v stojke na rukách si zatlieskal nohami. Fíni Kimmo a Sanna tak dosiahli v Bratislave na ECC 2013 dokonalý triumf pre seba a pre svoju krajinu, blahoželám. Na záver pódiové umiestnenia žien a mužov: ženy 1. Saana Passanen (FIN), 2. Lisa John (ENG), 3. Isabelle Hultin (SWE) a Daria Kovalova (UKR),  muži 1. Kimo Lehtonen (FIN), 2. Richard Teece (ENG), 3. Denis Eklund a Mads Sandbaekken. To je v stručnosti z finálového dňa všetko, nasledovalo ešte odovzdávanie ocenení a večerný banket na rozlúčku, viac sa dozviete z výsledkového servisu na oficiálnej stránke turnaja, ale aj z bohatej fotogalérie na www.bowlingfoto.webnode.sk. V BNC Bratislava sa po nádhernom bowlingovom sviatku ECC 2013 pomaly vracia všetko do zažitých koľají.

Image
Pochvala z najvyšších miest ETBF vždy poteší, prevzaté z www.etbf.eu

Nicole SandersSobota, 26.10.2013. Záverečný kvalifikačný deň ECC 2013 sa konal v znamení duálneho alebo ak chcete kombinovaného mazania. Už včera sa na ňom potrápila slabšia časť ženských účastníčok, dnes nastúpilo tých lepších 18 po sčítaní hier v dvoch prvých kvalifikačných blokoch. No a to, že sú skutočne lepšie aj na dráhach jasne dokazovali svojimi výkonmi. Najvyšší súčet 1820 (priemer 227,5) dosiahla Nicole Sanders, ktorá v predposlednej hre zahrala Perfect Game a stala sa hráčkou dňa. Veľmi napínavý súboj sa odohral v poslednej hre o poslednú postupovú priečku, kde mali šancu ešte štyri hráčky, tú najmenšiu z nich Alena Korobková, no záver hry zvládla oproti svojim súperkám úplne dokonale a na obrovskú radosť svojej trénerky sa pretlačila do zajtrajšieho štvrťfinále a stretne sa v K.O. zápase s víťazkou kvalifikácie Isabelle Hultin. Ako som už včera avizoval naša hráčka Beáta Valigurová Denis Eklundskončila na konečnom 32. mieste s celkovým priemerom 156,8, nechala za sebou dve hráčky a tak si myslím, že naplnila nie len svoje očakávania a verím, že ju to poženie dopredu za ešte väčšími úspechmi. Muži boli takisto rozdelení do dvoch skupín pred posledným blokom hier na duálnom mazaní a prvá nastúpil slabšia skupina. Bolo jasné, že títo hráči majú už veľké straty na postup z kvalifikácie a niekto by sa musel riadne utrhnúť aby túto stratu dohnal. Nestalo sa tak, víťazom tejto rundy sa stal Gyorgy Bódis, ale v celkovom súčte mu to napokon stačilo iba na 16. miesto. Ako posledná v kvalifikácii sa predstavila silnejšia skupina mužov a bolo sa skutočne na čo pozerať. Vôbec najvyšší súčet v jednom bloku ôsmych hier zo všetkých hráčov dosiahol Denis Eklund 1965 (priemer 245,6) a tento sympatický elegán sa stal jasným víťazom kvalifikácie mužov s takmer 200 bodovým náskokom pred druhým v poradí. Podobne ako u žien aj tu sa rozpútala poriadna bitka o posledné postupové miesto, pred poslednou hrou sa malo o tom rozhodnúť medzi piatimi hráčmi. Lenže do úlohy malého-veľkého muža posledného okamihu sa prevtelil Anže Grabrijan a hrou 278 sa katapultoval z 11. miesta až na 6. priečku, osmička postupujúcich sa definitívne uzavrela a jasné je, že James Gruffman prvenstvo z ECC 2012 neobháji, postup mu ušiel o pár bodíkov. Ľuboslav Jurinyi na duálnom mazaní nahral súčet 1471 (priemer 183,9), čo v celkovom súčte znamená konečné 33. miesto s priemerom 185,5. Ľuboš určite nie je s takýmto výsledkom spokojný, čaká ho intenzívny tréning na blížiaci sa World Cup 2013, kde sa bude snažiť o vyššie priečky. Obom našim reprezentantom patrí v každom prípade pochvala a poďakovanie za reprezentáciu našej krajiny. V nedeľu sa v BNC Bratislava predstaví 16 najúspešnejších účastníkov ECC 2013, všetci spolu nastúpia od 9.00 hod (pozor mení sa čas) na štvrťfinálové K.O. zápasy, ktoré by už mala vysielať live bowlingTV.sk. Ani pre ostatných účastníkov sa oficiálny program podujatia nekončí, na všetkých čaká od 20.00 rozlúčkový banket.

Mads SandbaekkenPiatok, 25.10.2013. Na dráhy v BNC sa dnes ako prví postavili muži a to kompletne všetkých 36 účastníkov rozdelených do dvoch skupín. V doobedňajšej runde štartoval aj Ľuboslav Jurinyi, ktorý si podľa predpokladov oveľa lepšie poradil s dlhým mazaním, dosiahol súčet 1565 (priemer 195,6), no napriek tomu v priebežnom poradí klesol na 34. miesto. Na 43 stopovom mazaní to jednoducho všetkým lepšie padalo a úplne najlepšie Mads Sandbaekkenovi, keď ako hráč dňa dosiahol dnes najvyšší súčet 1775 (priemer 221,9) a v súčte 16 hier sa prepracoval do čela priebežného poradia mužov. O postup z kvalifikácie do finálovej osmičky to bude zajtra ešte veľmi zaujímavý súboj na kombinovanom mazaní. Dnes večer svoj posledný kvalifikačný blok na kombinovanom mazaní absolvovali ženy zo slabšej skupiny a z výsledkov je jasné, že hrať na páre dráh, kde ľavá dráha je upravená dlhým a pravá krátkym mazaním bolo pre ne skutočne veľmi náročné. Ani jedna z hráčok nedosiahla na priemer cez 200, víťazkou rundy sa stala Belgičanka Mellisa Vallons so súčtom 1560 (priemer 195). Pre niektoré hráčky to bolo posledné vystúpenie na ECC 2013 a medzi ne patrí aj Beáta Valigurová. Beáta dnes nahrala svoj najnižší súčet 1153 (priemer 144,1) z ôsmych hier, čo ju momentálne radí v priebežnom poradí na 14. miesto, ale jej konečne umiestnenie sa dozvieme až zajtra, kedy ešte nastúpi na dráhy s kombinovaným mazaním 18 hráčok skupiny A. Už teraz je však isté že horšie ako 32. nebude, nechala za sebou hráčku Slovinska a Severného Írska, odstúpila hráčka z Izraelu. Vyhodnotenie kvalifikácie prinesiem zajtra večer, zatiaľ si môžete prezrieť viac než 100 záberov na stránke www.bowlingfoto.webnode.sk, veľmi pekná fotogaléria je publikovaná aj na oficiálnej stránke ECC 2013.

Šampionátu kraľujú Švédi...Štvrtok, 24.10.2013. Druhý hrací deň na ECC 2013 odštartovali muži, konkrétne skupina B odohrala svojich prvých osem hier na krátkom mazaní a tak už poznáme priebežné poradie všetkých 36 mužských účastníkov šampionátu po prvom bloku hier. Na prvom mieste sa usadil Denis Eklund s veľmi pekným súčtom 1850 (priemer 231,2) a ako aj sám povedal, dosť ťaží z toho, že už dráhy v BNC dobre pozná a verí, že postup do finálovej osmičky mu už neujde. Náš zástupca Ľuboslav Jurinyi je až na 33. mieste, s touto pozíciou nemôže byť ani trochu spokojný a tak verím, že už zajtra ráno od 9.00 to začne patrične riešiť. Zvyšok hracieho dňa už patril v BNC Bratislava výlučne ženám,ktoré odohrali kompletne druhý blok hier na 43 stopovom mazaní a majú tak už pred mužmi náskok o jednu tretinu kvalifikácie. Dnes dosiahla najvyšší súčet Ukrajinka Daria Kovalova 1762 (priemer 220,2), ale v priebežnom poradí je zatiaľ na štvrtom mieste. Líderkou je stále Isabelle Huntin s priemerom  225,8 po 16 hrách. Večer nastúpila na dlhé mazanie s odhodlaním posunúť sa vyššie v priebežnom poradí aj Beáta Valigurová, zo začiatku sa jej to skutočne darilo, na záver však prišli tri slabšie hry a po dnešnom súčte 1331 (priemer 166,4) Beáta zostáva na 33. priečke napriek svojmu zlepšenému výkonu. Zajtra čaká na Beátu posledných 8 hier na kombinovanom mazaní, ešte predtým sú však na programe druhé bloky hier mužov na dlhom mazaní a Ľuboš nastupuje už od 9.00 na dráhe 11 a jeho partnerom bude grécky hráč. Držím obom našim hráčom palce.

Isabelle HultinStreda, 23.10.2013. Prvý súťažný deň na ECC 2013 sa niesol v znamení krátkeho 35 stopového mazania, na ktorom už majú za sebou svoj blok ôsmich hier všetky ženy a polovica mužov. Hráčkou celého dňa sa stala mladučká sympatická Švédka Isabelle Hultin, ktorá hneď v prvej hre predviedla zatiaľ jedinú Perfect Game šampionátu a s neskutočným súčtom 1896 (priemer 237) jednoznačne vedie ženské poradie po prvej tretine kvalifikácie. Veľmi statočne sa držala naša reprezentantka Beáta Valigurová, zahrala priemer 160 a určite si aj sama uvedomuje, že nebyť  viacerých chýb na „povinných“ dorážkach, tak to mohlo byť ešte o kus lepšie. Po prvom bloku je teda Beáta na 33. mieste a mám taký pocit, že by sa to už zajtra mohlo ešte vylepšiť. Večer sa dostali na dráhy aj muži, konkrétne polovica mužského štartového poľa. Medzi nimi sa predstavil aj Ľuboslav Jurinyi, ale veľmi dlho sa na dráhach stále iba hľadal, jeho zlepšený výkon v závere bloku hier stačil zatiaľ iba na pribežné 16. miesto vo svojej skupine s priemerom 177 na hru. Ľuboš má zajtra voľný deň, tak snáď poriadne zregeneruje a na dlhom mazaní výrazne doženie dnešnú stratu. Zajtrajší hrací deň otvára druhá skupina mužov, ktorá dohráva blok hier na krátkom mazaní a po nich všetky ženy absolvujú svoj druhý blok na dlhom mazaní. Po prvom bloku skupiny A mužov je lídrom nenápadný Holanďan Jeffrey van de Wakker so súčtom 1812 (priemer 226,5). Na ECC 2013 zatiaľ všetko klape ako hodinky a na tvárach delegátov ETBF sa objavujú iba spokojné výrazy, tak držím palce organizácii podujatia, nech to všetko takto vydrží až do samého konca.

otvárací ceremoniálUtorok, 22.10.2013. Včera bola definitívne ukončená registrácia hráčov a počty účastníkov, o ktorých som písal v úvode presne sedia. Na základe toho mohlo prebehnúť rozlosovanie do skupín a nasadzovanie na dráhy, všetko je zase opäť prehľadne umiestnenie na stránke podujatia. Dnes ráno sa zišli zástupcovia účastníkov ECC 2013 v BNC Bratislava na mítingu manažérov, kde im boli okrem iného oficiálne predstavené dva mazacie modely pripravené výhradne na toto podujatie a technici spoločnosti Kegel dodržali avizované dĺžky mazaní 35 a 43 stôp, ich grafy nájdete tiež vložené na stránke ECC 2013. Ako som už spomínal, účastníci sú rozdelení celkovo do štyroch skupín, dvoch mužských a dvoch ženských.Zajtra začínajú na krátkom mazaní ženy od 9.00 skupina A a od 13.30 skupiny B, v ktorej sa predstaví aj Beáta Valigurová, prvú hru začína na dráhe č. 1 a jej partnerkou počas celého bloku bude Lisa John z Anglicka. Prvý blok hier odštartujú aj muži, od 18.00 sa predstaví skupina A, a v nej aj Ľuboslav Jurinyi, ten začína na dráhe č. 4 bez partnera. Mužská skupina B dokončí prvý blok na krátkom mazaní až vo štvrtok doobeda. Dnešný deň oficiálnych tréningov bol ukončený od 18.00 otváracím ceremoniálom v BNC Bratislava. Nižšie prinášam sľúbené interview oboch našich hráčov.

Image
Účastníci ECC 2013 nastúpení na dráhach v BNC Bratislava

Interview: Ako prebiehala Tvoja príprava na ECC 2013? Ľuboš: Príprava neprebehla nijak špeciálne, posledne týždne sme častejšie trénovali aj s kolegami z Nových Zámkov, niektoré tréningy boli dosť náročné . O bowlingové príslušenstvo sa mi stará Lukasz Sniezek tak uvidíme čo nové pripravil :) Beáta: Trénovať som začala už niekoľko mesiacov pred podujatím a dva týždne pred ECC som v herni strávila 3h 5x do týždňa, čo bolo veľmi náročné, no verím že to prinesie aj  očakávaný výsledok. Týmto by som zároveň chcela poďakovať centru Galéria bowling ako aj bowlerom za ich podporu pri tréningoch. Čo sa týka takýchto podujatí hráč by mal zrejme zvážiť aj posilnenie svojho hráčskeho arzenálu, do toho môjho mi preto pribudli 4 bowlingové gule (2 na krátke a 2 na dlhé mazanie). Si po zdravotnej stránke v poriadku, netrápia Ťa žiadne problémy v tomto smere? Ľuboš: Žiaľbohu ma chytila nejaká viróza tesne pred začatím ECC, inak je všetko v pohode :) Beáta: Samozrejme náročná je príprava aj po fyzickej stránke, kde tu a tam sa vyskytne odretý prípadne presilený palec, ale nič vážne čo by stálo za zmienku. Teda cítim sa veľmi dobre. Ako by si zhodnotil (zhodnotila) svoju momentálnu formu?  Ľuboš: neodpovedal Beáta: Po majstrovstvách SR som sa rozhodla zmeniť hráčsky štýl a zároveň som sa vzdala rukavice, čo bolo asi najzávažnejšie a najťažšie rozhodnutie, no verím že pre budúcnosť bolo správne. Momentálne sa však po hráčskej stránke cítim veľmi dobre a po prvých skúsenostiach s prostredím si aj viac verím. Čo očakávaš od ECC 2013, čo by bolo pre Teba úspechom, teda s čím by si bol (bola) na konci spokojný (spokojná)? Ľuboš: Ťažko povedať, uvidíme na konci ECC. Beáta: Mojou osobnou ambíciou, a zrejme aj každého jedného  hráča, je vyhrať, no samozrejme sme všetci konfrontovaní realitou súperiacich krajín. Bowling je tam udomácnený a hráči sú naozaj na špičkovej úrovni s mnohými svetovými skúsenosťami. Preto môžem povedať, že akékoľvek umiestnenie bude pre mňa výhrou.Tešíš sa na fakt, že ECC 2013 sa koná v Bratislave alebo by si bol (bola) radšej v zahraničí? Ľuboš: Teším sa, že je to v BA, konečne je to aj na SLovensku, nech vedia, že aj tu hráme bowling:) Beáta: Na jednej strane som veľmi rada, že sa takéto podujatie organizuje práve v krajine, z ktorej pochádzam. Umožňuje to mojej rodine, priateľom a známym prísť a pozrieť sa ako vyzerá skutočný športový bowling. Na druhej strane som v situácii, kde sa od mňa veľmi veľa očakáva, a to hlavne aby som nesklamala a reprezentovala našu krajinu so cťou, čo tak trochu zvyšuje tlak na psychiku. Čo sa týka zahraničia, určite by to bola nová skúsenosť spojená aj s poznávaním inej krajiny a kultúry, no doma je doma. Čo by si chcel (chcela) ešte odkázať ostatným hráčom na Slovensku, prípadne fanúšikom? Ľuboš: neodpovedal  Beáta: Snažte sa a pracujte sa sebe, aby sme mohli spoločne zviditeľniť našu krajinu a zažiť mnoho takýchto príjemných chvíľ.

Pred spoločným tréningom...Úvod. V termíne 21.-28.10.2013 sa v BNC Bratislava uskutoční 36. ročník pohára európskych majstrov v bowlingu 2013  - ECC 2013. Svojich národných majstrov vyslalo do Bratislavy 35 európskych krajín, právo štartu využívajú aj vlaňajší víťazi ECC 2012 a tak sa v BNC predstaví spolu 36 mužov a 35 žien (San Marino vyslalo iba mužského zástupcu). Slovensku tu budú reprezentovať dvaja mladí víťazi MSRj 2012/2013 Beáta Valigurová a Ľuboslav Jurinyi. Beáta sa na medzinárodnom podujatí ako reprezentantka predstaví vôbec po prvý krát, neoplýva žiadnymi skúsenosťami z vrcholového bowlingu a tak sú jej šance v takomto prostredí na výrazný úspech skutočne minimálne, pre Beátu bude podľa môjho názoru úspechom každá, čo i len jedna zdolaná hráčka iného štátu. V zastúpení Ľuboša vidím oveľa väčšie šance na zisk popredného umiestnenia, ten už má viacero medzinárodných skúsenosti, v poslednej dobe sa cíti v dobrej forme a ak mu bude trošku priať aj šťastie, verím aj v Ľubošové pódiové umiestnenie. Samozrejme ich počínanie budeme sledovať rovnako pozorne a aj  palce im budeme držať rovnako intenzívne. Samotnému šampionátu predchádzal v sobotu 19.10. míting Prezídia ETBF v hoteli Chopin a v nedeľu 20.10. ETBF Kongres na tom istom mieste aj za účasti Prezidenta SBwZ Vladimíra Merkovského spoločne s tlmočníčkou. Samotné súťaženie sa rozbehne až v stredu 23.10. prvými blokmi  hier žien a mužov na kratšom mazaní. Celkovo každý účastník odohrá v kvalifikácii tri bloky po osem hier postupne na mazaní s dĺžkou 35 stôp, na mazaní s dĺžkou 43 stôp a na kombinovaním mazaní. Mazania budú oficiálne predstavené v utorok 22.10. na mítingu manažérov pred oficiálnymi tréningami, dovtedy sa budú používať tzv. prototypy na neoficiálnych tréningoch. Momentálne až do pondelka večera prebiehajú príchody, ubytovanie a registrácie hráčov, vrátane registrácie bowlingových gúľ a neoficiálne tréningy účastníkov ECC 2013. Garantom šampionátu je SBwZ, ale celú prípravu a organizáciu na seba zodpovedne prevzali Radek a Daša Pospíšilovci a ich tím v spolupráci s BNC Bratislava. Je za tým množstvo hodín náročnej práce a môžete sa sami počas trvania ECC 2013 prísť presvedčiť, ako sa im to všetko skvele podarilo pripraviť a prezentovať tak Slovensko v bowlingovom svete v tom najlepšom svetle. Všetky potrebné informácie o podujatí nájdete na veľmi dobre pripravenej a hlavne prehľadnej web stránke ECC 2013. Ďalšie info z diania a krátke interview s našimi hráčmi prinesiem v utorok po oficiálnych tréningoch. (Miro)

Image
Ľuboslav Jurinyi, Beáta Valigurová a tréner Vladimír Dvořák
< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy