Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
05 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 145 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Bowling Tour 2013 # 14 Vytlač E-mail
29 september 2013

ImageParker Bohn IIIBNC OPEN 2013. Kvalifikácia. V termíne 23.-29. septembra prebiehal v BNC Bratislava veľký bowlingový sviatok, turnaj EBT s prívlastkom Gold. V 20 kvalifikačných rundách sa celkovo predstavilo 216 hráčov z mnohých krajín sveta a mali sme možnosť zahrať si s tými v súčasnosti najúspešnejšími hráčmi Európy a dokonca aj z PBA. O mazanie sa postarala spoločnosť Kegel, konkrétne ich špecialista John Janawicz (JJ) a pokiaľ sme si v prvých troch dňoch mysleli, že jeho model je jeden z tých obtiažnejších, hráči v neskorších rundách nás presvedčili, že nie pre každého. Na priamy postup z kvalifikácie (52. Miesto) bolo potrebné nahrať súčet cez 1300 a cez hranicu 1400 sa dostalo 9 hráčov, víťazom kvalifikácie sa stal skvele hrajúci Mika Koivuniemi

BNC OPEN 2013

 

so súčtom 1494.  Okrem 52 priamo postupujúcich išlo ďalej aj 12 hráčov z prvých troch hracích dní, ktorí boli vždy medzi prvou štvoricou v dni nepostupujúcich z celkového poradia. Takýmto spôsobom sa podarilo postúpiť dvom zástupcom slovenského bowlingu, Lukášovi Andrássymu a Ľuboslavovi Jurinyimu, okrem nich si prišlo na BNC Open zahrať celkovo 48 Slovákov, z toho 5 žien. Myslím, že nálada medzi hráčmi bola počas celej kvalifikácie veľmi pohodová, viacerí sa tu prezentovali s Perfect Game: Mika Koivuniemi, Thomas Larsen, Ben Slutzki, Joonas Jehkinen, Zanas Sergejevas a to ešte len skončila kvalifikácia. Tesne pred jej skončením v sobotu večer bolo pre účastníkov turnaja pripravené výborné pohostenie a ochutnávku vín čo všetci radi privítali. V nedeľu sú na programe finálové kroky a večer vyhodnotenie turnaja a tak je jasné, že v BNC sa bude na čo pozerať.

Finále. Od skorého nedeľného rána prebiehali finálové kroky, ten prvý bol rozdelený na dve rundy po 32 hráčov. V tej skoršej mal štartovať aj Ľuboslav Jurinyi, ktorý sa bohužiaľ o tom dozvedel až po korekcii chyby v kvalifikačnom poradí prvých troch hracích dní, teda v čase keď už bola runda v plnom prúde a tak do ďalších bojov nezasiahol. Vo finále tak malo Slovensko zastúpenie iba v osobe Lukáša Andrássyho, lenže k relatívne nízkemu prenosu sa mu ani v prvom kroku nepodarilo nahrať dostatočný počet bodov na postup a ako najlepší Slovák končí na konečnom 57. mieste. Hneď v prvej hre tu pridal už šiestu Perfect Game turnaja obojručný ľavák Jesper Svensson a dostal sa do osmičky hráčov, ktorá preskakovala druhý finálový krok. V druhom kroku teda štartovalo 32 hráčov z pozícií 9-40 po prvom kroku a všetci si brali so sebou súčet všetkých 10 doteraz odohraných hier. Do tretieho kroku postupovala osmička z nich, z prvých štyroch miest to boli členovia PBA v poradí Koivuniemi, Jones, Rash, Bohn III. Dostali sme tak 16 účastníkov tretieho kroku, ktorý sa hral na 3 hry od nuly a hralo sa o 6 postupových miest do finálového Stepladderu. Z prvého miesta postupoval jediný Američan vo finále Parker Bohn III s priemerom 252,75 a zabezpečil si tak rovno účasť v poslednom superfinálovom zápase. Cez Stepladder sa až ku nemu dopracoval na turnaji vo výbornej forme hrajúci Joonas Jehkinen, ale až na víťazstvo v turnaji nedosiahol. Proti bol Parker Bohn III, ktorý vyhral v súboji dvoch ľavákov po skóre 255:218 a získal najvyššiu finančnú prémiu 7000€. Druhý teda skončil Joonas Jehkinen, tretí Mika Koivuniemi a najlepšou ženou turnaja bola na 15. mieste Martina Schütz z Nemecka. V mužskom EBT Rankingu je na prvom mieste Dominic Barrett, na druhé miesto sa dostal Joonas Jehkinen, tretí je Osku Palermaa. Ženský rebríček vedie stále Joline Persson Planefors pred druhou Mai Ginge Jensen, tretia je Sandra Andersson. Je fajn, že na finálový deň sa do BNC na špičkových hráčov prišlo pozrieť viacero slovenských hráčov z mnohých kútov Slovenska, myslím, že nikto z nich domov sklamaný neodchádzal. BNC Bratislava opäť obstálo v organizácii špičkového turnaja európskeho formátu, za čo na stránke ETBF poďakoval aj šéf EBT a viceprezident ETBF Kim Jenssen, špeciálne poďakovanie vyslovil na adresu obetavej dvojice Daši a Radeka Pospíšilových. Špičkový bowling tento rok v BNC Bratislava zďaleka nekončí, už zajtra je na programe EBT Masters 2013 a v októbri ECC 2013. Viac informácii o BNC Open 2013 nájdete na oficiálnej stránke turnaja a krásne zábery z jeho priebehu na stránke www.bowlingfoto.cz. (Miro)

Image
Trojica najlepších - 2.miesto Joonas Jehkinen, 1.miesto Parker Bohn III, 3.miesto Mika Koivuniemi
Image
Víťaz turnaja Parker Bohn III
 
Image
Najlepší slovenský hráč na turnaji Lukáš Andrássy
 
Image
Tomáš a Loky s víťazom turnaja
 
 
< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy