Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
05 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 224 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

WTBA World Seniors Championships 2013 Vytlač E-mail
16 august 2013
ImageVíťazi MastersPiatok, 16.8.2013. Vo štvrtok sa na WSrC 2013 dokončovala súťaž štvorčlenných tímov, na programe boli semifinálové a finálové súboje v oboch kategóriách. Očakávali sa víťazstvá oboch amerických tímov, ale proti tomu bola celá švédska výprava a dala to aj patrične najavo. Aj švédsky muži Nordberg/Pettersson/Yngström/Danielsson aj švédske  ženy Olsson/Larsson/Sulkanen/Carlsson dokázali v tejto súťaži zvíťaziť a postarali sa snáď o najväčšie prekvapenie šampionátu. Stihla sa rozohrať ešte posledná súťaž Masters, ktorá už bola iba pre 24 najlepších mužov a žien z All Event. Odohrala sa prvá runda na 6 hier, z ktorej postupovala osmička najlepších do dnešného Round Robinu.
WTBA WORLD SENIORS CHAMPIONSHIPS 2013

 

V mužskej kategórii sa tam sa ocitli všetci favoriti, okrem najväčšej hviezdy doterajšieho priebehu a víťaza All Event Rona Mohra postúpili aj všetci štyria rozbehnutí Švédi. Po Round Robine nasledovalo semifinále pre štyroch najlepších, kde proti sebe nastúpili dvaja Švédi a v druhom súboji dvaja Američania. Bolo jasné, že finále bude tvoriť americko-švédsky súboj, z neho nakoniec vyšiel úspešnejšie domáci hráč Hugh Miller, keď zdolal Švéda Jana Nordberga 247:198. V ženskej kategórii išla do Round Robinu z prvého miesta víťazka All Event Robin Romeo a spolu s ňou postupovali aj ostatné favoritky. Aj tu to vyzeralo na postup do semifinále pre dve Američanky a dve Švédky, nakoniec musela jedna zo Švédok po slabších výkonoch prepustiť svoje postupové miesto Kanaďanke. Ale vo finále to bol rovnako ako v mužskom Masters americko-švédsky súboj  a opäť víťazne pre Ameriku. O zisk titulu Majsterky sveta sa postarala domáca hráčka Robin Romeo po víťazstve nad Susanne Olsson v pomere 180:161. Američania sa tak najlepším možným spôsobom predviedli v záverečnej najsledovanejšej súťaži Masters a spolu so švédskou výpravou - 13 medailí, patrili medzi najúspešnejších na šampionáte so ziskom 15 medailí. Prvý World Seniors Championships bol ukončený rozlúčkovou slávnosťou, ale v Amerike už pozajtra štartujú ďalšie Majstrovstvá sveta. Len o pár míľ od Las Vegas v Hendersone v identickej 72 dráhovej herni Sunset Station´s Strike Zone totiž 18.8.2013 začínajú prvé kombinované Majstrovstvá sveta v bowlingu mužov a žien. Na záver by som chcel ešte raz pozdraviť našu výpravu na WSrC 2013 a poďakovať im za veľké odhodlanie na dráhach a aj za to, že si našli čas na komunikáciu so mnou.

Víťazný tím ŠvédovŠtvrtok, 15.8.2013. Na WSrC 2013 bola na programe súťaž štvorčlenných tímov a posledných 6 hier pre hráčov, ktoré sa započítali do All Event.  Súťaž sa odohrala vo dvoch blokoch po 3 hry, pričom prvý blok sa hral na strednom a druhý na krátkom mazaní. Naši hráči Milan Čepregi a Peter Pargáč doplnení o jedného Škóta a jedného Kazacha tvorili nesúťažnú štvoricu, ale výsledky sa im rátali do All Event. Milan prekvapivo slabšie zahral tri hry na strednom mazaní a spolu s ďalšími troma vydarenými hrami na krátkom dosiahol súčet 1047 (priemer 174,5). Peter sa v sumáre šiestich hier opäť priblížil k výkonom z predchádzajúcich dní, nahral súčet 927 (priemer 154,5). Keďže toto boli posledné hry,ktoré naši dvaja hráči na WSrC 2013 odohrali, uvádzam aj ich konečné poradie v All Event, Víťazný tím Švédokkde sa jednoznačným víťazom stal Američan Ron Mohr s priemerom 234,72. Medzi 123 hráčmi sa lepšie umiestnil Milan Čepregi na 90. mieste s priemerom 182,44 z 18 hier, Peter Pargáč obsadil 122. priečku s priemerom 157,89. Obom hráčom patrí vďaka za reprezentáciu Slovenska na tak významnom podujatí, rovnako ako ich rodinným príslušníkom za podporu priamo v dejisku a želám im ešte veľa zážitkov v Las Vegas, neskôr šťastný návrat domov. V súťaži štvorčlenných tímov mužov sa z kvalifikácie do semifinále prebojovali Švédi, Američania, hráči Portorika a Mexičania. V ženskej súťaži tímov to sú Kanaďanky, Američanky, Švédky a hráčky Austrálie. Táto súťaž má na programe svoje semifinále a finále až dnes, po nej sa rozbehne posledná súťaž Masters svojim prvým kolom. V piatok sa súťaž Masters dokončí a šampionát sa uzavrie rozlúčkovou oslavou, samozrejme napíšem ako to dopadlo.

Víťazi duobles menStreda, 14.8.2013. Kvalifikácia súťaže dvojíc sa opäť hrala vo dvoch rundách, naša dvojica Čepregi/Pargáč nastupovala tento krát v neskoršej 2. runde. Opäť sa 6 hier hralo neskutočne dlho, kvalifikácia končila až o pol tretej ráno nášho času. Na 40 stopovom médium mazaní Athens sa našim hráčom hralo oveľa lepšie, čo dokazujú predvedené výkony. Aj dnes bol lepším z dvojice Milan a až do poslednej hry mal nahrané na plusový súčet, nakoniec z toho bolo aj tak vynikajúcich 1162 (priemer 193,67). Peter hral trochu vyrovnanejšie ako včera, nahral súčet 975 (priemer 162,5). V súčte výsledkov oboch hráčov stačil sumár 2137 na 52. miesto zo 60 hodnotených dvojíc. V oboch kategóriách sa do finále dostali americké páry,v mužskej kategórii si domáci hráči už nenechali ujsť prvenstvo, keď dvojica Víťazky doubles women Mohr/Miller porazila Kolumbijčanov Gómez/Romero v pomere 450-387. Naopak americké ženy Sandelin/Johnson prehrali finálový súboj s mexickou dvojicou Berumen/Piccini v pomere 387:401. Dnes pokračuje WSrC 2013 súťažou štvorčlenných tímov, kde naši hráči nastúpia mimo súťaž doplnení o ďalších dvoch hráčov z iných krajín o 9.00 tamojšieho času (18.00 nášho času) na prvý blok hier na krátkom mazaní, dráhy 33, 27, 21. Druhý blok na strednom mazaní začína o 14.00 (23.00) a naši hrajú na dráhach 15, 9, 3. Vyzerá to, že to už bude pre Milana a Petra posledné vystúpenie, straty na postup do 24 členného Masters sú už zrejme nezmazateľné. Napriek tomu im želám skvelý zážitok na Majstrovstvách sveta.

Víťazi SinglesUtorok, 13.8.2013. V hneď prvej runde prvého hracieho dňa na WSrC 2013 sa predstavili aj obaja naši hráči. Odohrala sa súťaž jednotlivcov, v ktorej štartovalo 123 mužov a 90 žien. Na krátkom 35 stopovom mazaní bol lepším Milan Čepregi, ktorý sa umiestnil na 87. mieste so súčtom 1075, Peter Pargáč skončil na 122. mieste so súčtom 940. Runda sa hrala nekonečne dlho (takmer 4 hodiny), po každej hre sa hráči presúvali a bolo treba udržať po celý čas koncentráciu. Milan začal veľmi pekne, potom udržoval vyrovnané výkony a jeho priemer tesne pod 180 je naozaj výborný. Peter hral nižšie čísla, ale keď sa trošku začalo dariť, dokázal predviesť aj dva výkony nad 200, bohužiaľ medzi štyrmi nízkymi číslami to stačilo iba na priemer 156,67. Favoritmi všetkých súťaží sú jednoznačne Američania v oboch kategóriách. Nakoniec ale v Singles Men zvíťazil Švéd Christer Danielsson, keď porazil Ron Mohra v pomere 214:210. V Singles Women bolo tiež švédsko-americké finále, lenže s opačným koncom. Zvíťazila Lucy Sandelin (USA), keď zdolala Christel Carlsson (SWE) v pomere 235:192. Dnes sú na programe súťaže dvojíc a naša dvojica Čepregi/Pargáč sa predstaví v 2. runde so začiatkom o 13.00 tamojšieho času, teda o 22.00 nášho času. Bude sa hrať na médium mazaní s dĺžkou 40 stôp a môžete ich sledovať aj cez onlinescoring, hrajú na dráhach 27, 53, 47, 41, 35, 29, opäť budem držať palce a sledovať ako sa darí.

Otvárací ceremoniálPondelok, 12.8.2013. Na WSrC 2013 v Red Rock Lanes je už všetko pripravené na zahájenie úvodného ročníka. Na mítingu manažérov boli predstavené dva druhy mazania, na ktorých sa budú jednotlivé súťaže odohrávať – 35 stopový Beijing a 40 stopový Athens, ktoré nájdete aj v knižnici Kegel. Účastníci už majú aj po oficiálnych tréningoch a bolo určené, že súťaž jednotlivcov sa odohrá na krátkom mazaní Beijing. Účasť na WSrC je limitovaná, za každú krajinu môžu nastúpiť štyri ženy a štyria muži. Naši dvaja muži Milan Čepregi a Peter Pargáč nastúpia dnes na súťaž jednotlivcov v 1. runde, ktorá začína skoro ráno o 8.30 tamojšieho času, teda o 17.30 nášho času.Hrajú spoločne sadu šiestich hier na dráhach 34, 8, 14, 20, 26, 32. Ako sa im darí môžete sledovať aj na onlinescoringu , ja verím, že im to pôjde skutočne dobre. Včera sme spolu rozprávali a všetci štyria členovia našej výpravy sa majú veľmi dobre, po dlhom lete z Frankfurtu sa ubytovali v nádhernom hoteli Red Rock a cítia sa fajn, až na drobné problémy s časovým posunom. Tie dnes už určite skončia a tak im želám nech si z chuti a dobre zahrajú. Naši hráči po tréningoch skonštatovali, že obe mazania sú poriadne náročné, ale majú veľké odhodlanie sa s tým popasovať.

Sobota, 10.8.2013. V termíne 10.-16. augusta sa v americkom Las Vegas konajú Majstrovstvá sveta v bowlingu pre hráčov nad 50 rokov. Po prvý krát v histórii WTBA bude mať možnosť 213 hráčov – 124 mužov a 89 žien z 33 krajín sveta bojovať o medaile v najvyššej súťaži seniorov. Nás teší, že na tak významnom bowlingovom podujatí nebude chýbať ani slovenské zastúpenie. V 72 dráhovom bowlingovom centre situovanom v komplexe Red Rock Resort sa predstavia dvaja slovenskí hráči – Milan Čepregi a Peter Pargáč, ktorých budú priamo na mieste podporovať Milanova manželka Ildikó a Petrov syn Tomáš. Naši účastníci sú už v dejisku šampionátu a očakávam najmä od Tomáša postrehy a obrázky priamo z Las Vegas. Nie je ešte zverejnený rozpis ako budú hráči nastupovať na jednotlivé súťaže (singles, doubles, team of four) a aj o mazaní vieme iba to, že sa bude hrať na short a medium, ďalšie podrobnosti budú zverejnené na mítingu manažérov. Zajtra 11. augusta sú už na programe oficiálne tréningy a po nich otvárací ceremoniál, samotné súťaže rozbiehajú jednotlivci v pondelok od 8.30 tamojšieho času (posun o 9 hodín menej ako u nás). Verím, že našej dvojici sa bude na prvých Majstrovstvách sveta seniorov v bowlingu dariť a k tomu im držím palce a želám veľa šťastia. (Miro)

Image
Milan Čepregi a Peter Pargáč na World Seniors Championships 2013
Image
Na spoločnom tréningu s tímom Uruguaja
 
Image
Red Rock Resort
 
< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy