Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
04 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 160 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

47th Qubica AMF World Cup 2011 Vytlač E-mail
07 december 2011
ImageJason Belmonte a Aumi GuerraFinále. Do finálového Stepladderu postupovali 3 najlepšie semifinalistky, 3 najlepší semifinalisti a všetky zápasy sa hrali na dve víťazné hry. Prvou vyzývateľkou bola Sandra Andresson, ale napriek veľkej snahe zápas s Diandrou Asbaty prehrala v pomere 1:2. Rovnakým skóre skončilo aj samotné finále, kde sa v tretej rozhodujúcej hre konala veľká dráma. Aumi Guerra viedla v 7. frame o jeden bod a obe hráčky mali ďalej 2 striky po sebe, rozhodovalo teda čo zahrajú v 10. frame. Guerra ako prvá zahrala 9/X a už len tŕpla čo zahrá Asbaty. Tá zhodila v provom hode rovnako 9 a to bol dôvod na obrovskú radosť pre Aumi Guerra, ktorá po druhý krát za sebou vyhrala World Cup. V mužskej kategórii bol prvým vyzývateľom Mykhaylo Kalika a s Jasonom Belmonte držal krok až do tretej rozhodujúcej hry, ktorú prehral jasne v pomere 185:266. A mohlo začať očakávané finále mužov Belmonte vs. Jones. Obaja rozbehli svoje „strajkostroje“ hneď v 1. hre naplno, napokon v nej zvíťazil Jones v pomere 279:259. Belmonte mu vrátil požičané v 2. hre, 247:216 a udržal sa v hre o celkové víťazstvo. Napokon ho aj získal, Jones urobil jedinú chybičku v 8. frame a tá ho pripravila o trofej najcennejšiu. Jason Belmonte vyhral 3. rozhodujúcu v pomere 259:236. 
47TH QUBICAAMF WORLD CUP 2011

 

Novými držiteľmi Svetového Pohára pre rok 2011 sa teda stali Aumi Guerra a Jason Belmonte.

Image
Finalisti BWC 2011

Tommy Jones6. hrací deň bol na BWC 2011 semifinálovým a obstarala ho osmička najlepších žien a mužov. Hralo sa systémom Position Round Robin, teda každý s každým odohral jeden vzájomný zápas, v ktorom získal okrem počtu zhodených kolkov aj bonusové body za víťazstvo a výkon. Toto všetko sa pripočítalo k doteraz nahraným bodom. Potom  nasledovala  Position hra a tá bola veľmi zaujímavá najmä v mužskej kategórii v boji o tretiu postupovú priečku do finále. Stretli sa tu Ukrajinec Kalika a jeho prenasledovateľ Argentínčan Legnani. Aby si Kalika udržal tretiu postupovú priečku, nemohol prehrať  Position hru o viac ako 63 bodov. Hra sa mu vôbec nedarila, ale nakoniec prehral „iba“ o 55 a šťastne postúpil do finále. Spolu s ním postúpil z 2. miesta Belmonte a z 1. miesta priamo do superfinále Jones, ktorý dnes opäť exceloval, keď zahral z 8 hier priemer 261. Zo žien sa do postupovej trojice dokázala natlačiť na úkor singapurskej hráčky dnes výborne hrajúca Švédka Sandra  Andresson a spolu s ňou postupuje do zajtrajšieho finálového Stepladderu z 2. miesta Asbaty a z 1. miesta Guerra. Pre všetkých účastníkov bola na dnešné popoludnie pripravená prehliadka Johanesburgu.

5. hrací deň bol na BWC 2011 venovaný štvrťfinálovým hrám oboch kategórií. Z kvalifikácie postupujúcich 24 žien a mužov odohralo ďalší blok 8 hier, ktoré sa pripočítali ku kvalifikačným súčtom. Jedinou ženou, ktorá sa dokázala natlačiť do osmičky postupujúcich bola zo 14. miesta Lisa John (ENG), ktorá zahrala dnes priemer 237,62 a o 4 kolky odsunula  medzi nepostupujúce smutnú Evgenyiu Zelenkovu (RUS). Na ženskú Perfect Game sa na turnaji stále čaká, muži dnes predviedli ďalšie dve. Svoju druhú Perfcet Game tu predviedol Jason Belmonte a pridal sa aj  známy Filipínčan Biboy Rivera, čím sa udržal v postupovej osmičke mužov. Blízko ku 300vke mal aj Mykhaylo Kalika, nakoniec to bolo 299 a tento Ukrajinec tu predvádza skvelé čísla, čo ho radí medzi možných ašpirantov na víťazstvo. Medzi hlavných favoritov patrí jednoznačne Tommy Jones, ktorý ide do semifinále z 1. miesta. Hráči z top 8 po kvalifikácii si kompletne svoje postupové miesta udržali aj po štvrťfinále a už teraz sa môžeme tešiť na mastenicu v semifinálovom Round Robine. Miroslav Cifra dnes nedokázal nadviazať na výborné výkony z predchádzajúcich dní a skončil vo štvtrťfinále posledný, teda celkovo na 24. mieste. Luminita Bucin Farkas dnes hrala opäť veľmi pekne, nestačilo to však na zmazanie straty po kvalifikácii a končí na vynikajúcom 14. mieste.

Image4. hrací deň bol na BWC 2011 posledným kvalifikačným a pre mnohých hráčov sa tým aktívna účasť na turnaji končí. Medzi nich patria obaja naši hráči, Alenka Baluchová skončila s priemerom 168,55 na 61. mieste a Janko Petras s priemerom 186,2 na 65. mieste. Víťazom mužskej kvalifikácie sa stal Tommy Jones a veľkú radosť z postupu do 24 členného štvrťfinále má určite Mirek Cifra a jeho priaznivci – postupoval zo 17. miesta s priemerom 219,9, posledným postupujúcim bol Thomas Gross. Veľký nádych exotiky mala účasť reprezentanta Haiti Jean Edouard Nelsona, ktorý zahral priemer 94,53 z 15 hier, jeho najvyššia hra bola 124, najnižšia 51 a posledný deň už ani nenastúpil. Ženskú kvalifikáciu vyhrala s prehľadom Aumi Guerra a mňa osobne teší, že medzi postupujúcimi je aj Luminita Bucin Farkas, postúpila z 15. miesta. Môžeme sa tešiť na zajtrajšie štvrťfinále, odkiaľ najlepších 8 mužov a 8 žien postupuje do semifinále. Zdravíme našu výpravu do Johanesburgu, prajeme príjemný zvyšok pobytu a šťastný návrat domov.

Image3. hrací deň sa postavili ako prvé na dráhy ženy a najmä líderka priebežného poradia predvádzala výnimočné výkony. Dnes zahrala Aumi Guerra (DOM) súčet 1304 (priemer 260,8), čo je ženský rekord histórie BWC na 5 hier, mužský je iba o 3 body vyšší - 1307. Aumi Guerra má na druhú v poradí Diandru Asbaty (USA) už náskok 300 bodov. Blízko ku prvej ženskej Perfect Game mala Japonka Rie Totsuka, nakoniec to zostalo pri čísle 297. Zaujímavosťou je, že podobný osud mal aj pokus o Perfect Game jej krajana Deichi Teshima hneď v 1. hrací deň, tomu zostala stáť kolka 10 a bolo z toho 299, obaja sa momentálne pohybujú na hranici postupu.  Alenka Baluchová už po tretí krát po sebe zahrala priemer tesne okolo 169 a je momentálne na 59. mieste. O tretiu mužskú Perfect Game sa dnes postaral Lucas Legnani (ARG), priemer cez 250 z 15 hier stále drží Jason Belmonte. Českých priaznivcov bowlingu určite potešil výkon Miroslava Cifru, dnes zahral priemer 227 a natlačil sa do postupovej zóny pre Masters. Janko Petras si dnes urobil radosť aspoň jednou hrou – 267, ostatné veľmi za reč nestáli, celkovo sa s priemerom 183,27 usadil na 69. priečke.

Image2. hrací deň otvárali pre zmenu muži a treba povedať, že tí hrali znovu oveľa vyššie čísla ako ženy. Postupová hranica u mužov sa pohybuje okolo priemeru 215 a u žien to je približne priemer 200. Jason Belmonte aj v druhom bloku hier dosiahol priemer cez 250 a je vo veľkej pohode lídrom poradia aj keď dnes bol za najväčšiu hviezdu dňa Američan Tommy Jones. Ten zahral  druhú Perfect Game turnaja a dosiahol denný priemer 254,6, čo ho vynieslo na priebežné 2. miesto. Jankovi Petrasovi ani dnes veľa strikov nenapadalo, do toho prišlo veľa nedorazov, pohoršil si priemerovo a klesol na 62. miesto už zrejme bez šance zabojovať o postup. Zo žien excelovala obhajkyňa Aumi Guerra, zahrala 3 hry nad 279, dosiahla priemer 254,4 a je jasne prvá. Včerajšia líderka Mercedes Perez de la Losa dnes zahrala len veľmi priemerne a klesla už na 6. miesto. Medzi postupujúcimi sa ešte drží aj Luminita Bucin Farkas, aj keď dnes jej to veľmi nešlo. O dve priečky v priebežnom poradí si pohoršila Alenka Baluchová, keď predviedla veľmi podobný výkon tomu z 1. hracieho dňa a je teda na 56. mieste s priemerom 169,3.

Image1. hrací deň na BWC 2011 rozbiehali ženy svojim prvým blokom piatich hier. Úlohu favoritky celkom jednoznačne zatiaľ potvrdzuje obhajkyňa vlaňajšieho víťazstva Aumi Guerra z Dominikánskej republiky aj keď o priebežné 1. miesto ju prekvapivo pripravila Argentínčanka Mercedes Perez de la Losa s priemerom 231,40. Naša Alena Baluchová je s priemerom 169 na priebežnom 54. mieste zo 69 účastníčok. Spomeniem ešte Luminitu Bucin Farkas, ktorá tu reprezentuje Rumunsko, tá síce začala slabšou hrou – 169, ale nakoniec z toho ešte urobila priemer 213 a usadila sa na 11. mieste. Poobede nastúpili na dráhy muži a tí to rozbalili v trochu vyšších číslach. Pozornosť sa sústredila hlavne na obojručného Austrálčana Jasona Belmonteho, ktorý zahral Perfect Game a s priemerom 255,60 je na špici 81 členného mužského pelotónu. Náš Ján Petras je na 54. mieste s priemerom 192 a stratou 123 bodu na postupové 24. miesto. Jankovi zostávalo v prvých hrách veľa splitov a padalo menej strikov, dúfajme, že v ďalších dňoch to bude opačne...držíme jemu aj Alenke palce!  

Hotel pre účastníkov BWC 2011Úvod. Tak naša výprava je už dejisku 47. Svetového Pohára v bowlingu v Johannesburgu. Slovensko budú v tomto juhoafrickom veľkomeste reprezentovať Alena Baluchová a Ján Petras, ktorí do dejiska cestovali spoločne s českou výpravou. Po včerajšom otváracom ceremoniály a uvítacej recepcii mali dnes na programe oficiálne tréningy. Pre účastníkov je pripravené 41 stopové mazanie, ktoré bude na dráhy aplikovať mazací stroj Summit. Všetko podstatné by sa malo odohrávať v novo prestavanej 24 dráhovej herni LGB Northcliff Bowl, tak uvidíme či sa tu bude našim zástupcom dariť aspoň tak ako našej futbalovej reprezentácii. Zajtra, teda 1. decembra už na všetkých čaká prvý blok 5 hier, ráno začínajú ženy, poobede muži. Spolu každý hráč odohrá štyri bloky po päť hier a najlepších 24 z každej kategórie postupuje ďalej. Ukončenie je naplánované na večer 7. decembra. Viac informácií z dejiska 47th QubicaAMF Bowling World Cupu nemám, možno sa mi niečo podarí získať zajtra. (Miro)

Image
 
Image 

 

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy