Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
03 júl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 489 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

24th European Youth Championships 2011 Vytlač E-mail
24 apríl 2011
ImageArnar David Jonsson (ISL) - víťaz MastersNedeľa, 24. apríl. Posledný hrací deň na EYC 2011 patril najprestížnejšej súťaži Masters, do ktorej sa prebojovalo 24 najvyššie zoradených hráčov z All event. Prvých 8 v poradí malo v prvom kroku ešte voľno, ostatných 16 už hralo prvé kolo K.O. súbojov. Víťazi boli nasadzovaní práve k prvej osmičke z All event a hralo sa druhé kolo K.O. Takto sa postupne vykryštalizovala semifinálová štvorica v oboch kategóriách. V chlapčenskom semifinále obaja Angličania Christopher Lam aj Michael Nock podľahli svojim súperom a získali bronzové medaile. Vo finálovom zápase Robin Manacher (GER) vs. Arnar David Jonsson (ISL) si po vyrovnaných výkonoch poradil mladý Islanďan s Nemcom 2:0
24TH EUROPEAN YOUTH CHAMPIONSHIPS

 

Autum Chamberlain (ENG) - víťazlka Masters na zápasy a stal sa prekvapivým víťazom Masters.V dievčenskom semifinále vypadli Daria Pajak (POL) a Amanda Larkin (IRL), ktorým tak patrí bronz z Masters na EYC 2011. Aj dievčenské finále sa hralo iba na dve hry, v oboch zvíťazila Autum Chamberlain (ENG) nad Andreou Hanssen (NOR) a získala zlato z Masters. To bola definitívna bodka za súťažným programom na EYC 2011, všetci účastníci sa  presunuli na hotel, nahodili do spoločenského odevu aby dôstojne reprezentovali na Farewell Banquete. Tak nateraz prajem príjemnú zábavu, šťastnú cestu domov a o rok možno na EYC 2012 v dánskom Aalborgu.

 

 

 

Steven Wiersema (GER) - víťaz singlesSobota, 23. apríl. Po voľnom Veľkom piatku pokračovali EYC 2011 súťažami jednotlivcom. Spolu 6 hier odohral každý účastník sám za seba a štyria s najlepším súčtom v oboch kategóriách sa dostali do semifinále. V chlapčenskej kategórii sa samozrejme predstavila aj štvorica našich chalanov a my sme boli v očakávaní ako im prospeje deň voľna a či sa dokážu dostať do výbornej pohody, ktorá u nich gradovala pred EYC. Ťažko posúdiť, čo všetko vplýva na ich výkony, ale tie ani dnes nevybočili z priemernosti. Zo 115 jednotlivcov sa najvyššie na 48. mieste umiestnil Marek Kečkéš, 51. miesto Ľuboslav Jurinyi, 83. miesto Lukáš Andrássy a 92. miesto Juraj Voskár. Medzi štyroch semifinalistov sa dostali štyria zástupcovia rôznych krajín, Steven Wiersema (GER), Joshua Schuurman (NED), Elliot Crosby (ENG) a Arturs Levikins (LAT). Veľmi blízko k postupu mal aj český junior Marek Talpa, ktorý Daria Kovalova (UKR) - víťazka singles a all eventnakoniec skončil na 6. mieste. Do finálového zápasu sa prepracovali Steven Wiersema a Elliot Crosby, porazeným semifinalistom patrí bronz. V rozhodujúcom zápase o zlato bol úspešnejší Steven Wiersema, ktorý porazil strieborného Elliota Crosbyho v pomere 221:196. Ukončila sa aj súťaž All event, do ktorej sa zaratúvalo 18 hier. Doterajší líder, obojručný ľavák Daniels Vezis prišiel o svoju pozíciu a musel sa uspokojiť s bronzom, druhý skončil Švéd Jesper Svensson a zo zlata sa tešil Joshua Schuurman. Zo 115 hodnotených chlapcov sa naši umiestnili nasledovne: 56. Ľuboslav Jurinyi – 191,44, 65. Marek Kečkéš – 188,56, 72. Juraj Voskár – 184,67, 82. Lukáš Andrássy – 182,00. V dievčenskej kategórii čakalo posledné vystúpenie aj tri naše dorastenky. S pomedzi 67 dievčat sa najvyššie dostala Petra Stanková na 24. miesto, 57. miesto patrí Lucii Kleinovej a 59. miesto Kristíne Šramkovej. Medzi najlepšiu štvoricu postúpili aj tu zástupkyne štyroch rôznych krajín, Daria Kovalova (UKR), Adina Kindzule (LAT), Line Berg Almestrand (NOR), Daria Pajak (POL). V súboji Daria vs. Daria bola úspešnejšia Ukrajinka, ktorá aj vo finálovom zápase sfúkla Adinu Kindzule v pomere 268:184 a získala zlato, striebro patrí Lotyške, bronz Nórke a Poľke. V All event bolo poradie na prvých dvoch miestach totožné s poradím jednotlivkýň, zlato patrí Darii Kovalovej, striebro Adine Kindzule, bronz získala Bethany Hedley (ENG). Naše dievčatá sa umiestnili zo 67 hráčok nasledovne: 37. Petra Stanková – 182,39, 57. Kristína Šramková – 164,22, 62. Lucia Kleinová – 154,67. Zajtrajšok bude na EYC 2011 patriť poslednej súťaží Masters, kde sa predstaví 24 najlepších z All event v oboch kategóriách.

Víťazný tím ŠvédovŠtvrtok, 21. apríl. Súťaž štvorčlenných tímov bola rozložená do dvoch hracích dní, pričom kvalifikácia sa skladala z dvoch blokov po tri hry. Spolu teda súčet 24 hier tvoril číslo, ktoré rozhodovalo o štyroch postupujúcich tímoch a konečnom poradí na ďalších miestach. V chlapčenskej kategórii nastúpila aj naša kompletná štvorica, ktorá sa po striedavých výkonoch umiestnila na 18. mieste z celkového počtu 26 zúčastnených. Do semifinále sa prebojovali tímy Holandska (aj zásluhou prvej Perfect Game v podaní Joshua Schuurmana), Nemecka, Švédska a Lotyšska. Do finále postúpili Lotyši a Švédi, Nemci a Holanďania tak získali bronzové medaile. V poslednom zápase o zlato boli úspešnejší švédski mladíci po tesnom víťazstve 861:852. Lotyš Daniels Vezis si upevnil prvenstvo Víťazný tím Fínokv All event, naši hráči sú momentálne umiestnení od 58. miesta nižšie už bez nároku pomýšľať na postup do 24 členného Maters. V dievčenskej kategórii sme nemali kompletný tím a tak si dievčatá zahrali doplnené o bustera mimo túto súťaž. Výsledky sa im samozrejme rátajú do All event, ale aj tu je jasné, že sa ani jedna do Masters nedostane. Do dievčenského semifinále sa prebojovali štvorice Fínska, Anglicka, Švédska a Ruska. Vyradené Švédky a Rusky získali bronzové medaile a v súboji o zlato dominovali Fínky 849:730, striebro patrí teda Angličankám. Piatok je na EYC 2011 voľný deň, ktorý všetci využijú na regeneráciu, zrejme aj na prehliadky Mníchova, no a v sobotu sú na programe súťaže jednotlivcov. Tak držme palce všetkým našim mladíkom, nech urobia výsledok s ktorým potešia nás a hlavne nech sú oni sami spokojní.

 

Víťazi dvojíc - Arturs Levikins a Daniels VezisUtorok, 19. apríl. Druhý hrací deň na EYC 2011 patril výhradne chlapčenskej súťaži dvojíc, pre zmenu oddychovali a povzbudzovali dievčatá. Vo dvoch kvalifikačných rundách nastúpilo spolu 56 dvojíc, v prvej sa predstavila aj dvojica označená ako Slovensko 1 – Marek Kečkéš a Juraj Voskár. Najmä Juraj mal tento blok hier výborne rozbehnutý, škoda straty koncentrácie v šiestej hre, inak by figuroval v All event pomerne veľmi vysoko. Spolu s Marekom skončili na slušnom 26. mieste. Oveľa viac sa očakávalo od ostrieľanej dvojice Lukáš Andrássy a Ľuboslav Jurinyi, ktorí ale za všeobecnými očakávaniami značne zaostali a skončili na 44. mieste. Víťazmi chlapčenských dvojíc sa nakoniec stali Lotyši Arturs Levikins a Daniels Vezis, ktorí v súboji o zlato zvíťazili presvedčivo nad švédskym párom Jesper Svenson a Markus Jansson. Bronz patrí spoločne Rusom Artemy Zubkov, Alexander Minenko a Angličanom Elliot Crosby, Michael Nock. Lotyš Daniels Vezis vedie aj v All event, kde je poradie našich reprezentantov medzi 115 chlapcami nasledovné: 24. Juraj Voskár, 76. Ľuboslav Jurinyi, 78. Marek Kečkéš, 82. Lukáš Andrássy. Zajtra sú na programe prvé bloky troch hier štvorčlenných tímov, kde sa súťažne predstaví aj štvorica našich chalanov. 

Víťazky dvojíc - Hannah Frost a Bethany Hedley (ENG)Pondelok, 18. apríl. Po včerajších oficiálnych tréningoch sa dnes od deviatej hodiny rannej rozbehli naplno aj súboje o medaile. Celý šampionát sa odohrá na športovom, 40 stopovom  mazaní. Prvý súťažný deň patril dievčenským dvojiciam, ktoré vo dvoch rundách po 6 hier absolvovali kvalifikáciu. Predstavilo sa spolu 31 súťažných párov dievčat a medzi nimi aj jeden slovenský – Petra Stanková s Kristínou Šramkovou, ktoré obsadili 26. miesto. Lucia Kleinová si zahrala ako buster vo dvojici s Lotyškou Adinou Kindzule a asi sa pri nej mnohému priučila. Lotyška totiž zahrala priemer cez 222, čo ju v priebežnom poradí All event radí na 2. miesto, prvá je Polina Kosiakova (RUS). Naše dievčatá si v priebežnom poradí 67 hráčok stoja nasledovne: 42. Petra Stanková, 56. Kristína Šramková, 63. Lucia Kleinová. Z kvalifikácie postupovali prvé 4 dvojice, medzi nimi obe ruské, jedna fínska a jedna anglická. Zo zisku zlata sa tešili Hannah Frost, Bethany Hedley (ENG), striebro získali Kristina Kryl, Alena Korobková, bronzové boli porazené semifinalistky Sanna Pasanen, Roosa Lundén (FIN) a Margarita Verkhova, Polina Kosiakova (RUS). Zajtra EYC 2011 pokračuje súťažami chlapčenských dvojíc, Juraj s Marekom začínajú od 9.00 a Lukáš s Lubom od 13.00, tak držíme palce našim nádejam.

Slovensá výprava na EYC 2011Úvod. Po 24. krát sa juniori z európskych krajín stretávajú na svojich majstrovstvách, tento krát v mníchovskej 50 dráhovej herni Dream Bowl Palace. Spolu sa na šampionát zaregistrovalo 186 hráčov z 33 krajín. Nebude tu chýbať ani naša výprava, ktorú povedie Radek Pospíšil, nápomocní mu určite budú Daša Pospíšilová, Peter Stanko a Igor Šramka. V chlapčenskej kategórii budú reprezentovať Lukáš Andrássy, Ľuboslav Jurinyi, Marek Kečkéš a Juraj Voskár, v dievčenskej kategórii Lucia Kleinová, Petra Stanková a Kristína Šramková. Celá výprava odchádza v piatok 15.4. doobeda autami z BNC Bratislava a do 24. apríla ich čaká náročný program. Prvý deň je určený na príchod, kontrolu a registráciu gúľ, neoficiálne tréningy. Druhý deň, v nedeľu 17.4. sú už na programe tréningy oficiálne, naši by mali na ne nastúpiť od 15.30 na dráhach 22-24. Od pondelka 18.4. sa EYC 2011 rozbehne naplno súťažami dievčenských dvojíc, chlapci majú pondelok voľný deň. Tak prajem šťastnú cestu do Mníchova a držím palce celej našej mladej výprave. (Miro)

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy